O nouă tranșă de vaccin Moderna ajunge sâmbătă în România, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Următorul transport, din 5 februarie, va cuprinde un număr mai mic de vaccinuri, față de cel planificat inițial.

 

A doua tranșă de vaccin Moderna, care sosește sâmbătă, înseamnă 21.600 doze. Acestea sunt duse la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”, pe cale terestră, transportul este asigurat de firma producătoare. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

CNCAV a anunțat că următoarea tranșă de vaccin Moderna va cuprinde mai puține doze decât era prevăzut inițial. “Această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior”, a informat CNCAV. Este unul dintre motivele pentru care, vineri, Comitetul a decis reprogramarea persoanelor sub  65 de ani care ar fi trebuit vaccinate cu prima doză în perioada 30 ianuarie – 11 februarie (VEZI  DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio