Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut o serie de precizări privind modalitățile de înscriere în vederea imunizării, prezentând mai multe variante valabile pentru fiecare etapă în parte.

 

„Înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea call centerelor direcţiilor de sănătate publică (DSP), operaţionalizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), prin medicii de familie, precum şi prin personalul din direcţiile de asistenţă socială ale consiliilor locale”, a informat CNCAV.

Fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalităţile următoare:

- pentru etapa 1 - Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social - sistem public şi privat - înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social - sistem public şi privat;

ii. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care nu deţin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.

- pentru etapa 2 - Populaţia cu grad ridicat de risc şi Lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale - înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale;

ii. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);

iii. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;

iv. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale şi rezidenţiale;

v. Prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;

vi. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;

vii. Prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;

- pentru etapa 3 - Populaţia generală - înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului;

ii. Individual, direct pe platforma informatică;

iii. Prin apelarea call centerelor;

iv. Prin intermediul medicului de familie;

v. Prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Detalii privind înregistrarea unei programări sunt prezentate în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Suport

CallCenter DSP Bucureşti - 021.795.00.54, 021.9462

CallCenter DSP Constanţa - 0241.836.313

CallCenter DSP Ilfov - 021.414.44.22

CallCenter DSP Naţional - 021.414.44.XX (în funcţie de judeţ - XX reprezintă codul de judeţ)

(ex. DSP Timiş - 021.414.44.56, DSP Argeş - 021.414.44.48)

Alte informaţii utile pot fi accesate la secţiunea "Întrebări frecvente" de pe platforma de programare.

Programările în platforma https://programare.vaccinarecovid.gov.ro/ sunt disponibile deocamdată doar pentru persoanele din etapa I (care îşi desfăşoară activitatea în domeniile sănătăţii şi social - sistem public şi privat).

Joomla SEF URLs by Artio