Într-o conferință de presă susținută luni, premierul Florin Cîțu a anunțat că de la 1 iunie ar putea începe relaxarea restricțiilor, iar un comitet interministerial va decide detaliile cu privire la acest lucru. Pe de altă parte, prim-ministrul a subliniat că totul depinde de modul în care decurge campania de vaccinare.

Premierul a anunțat, în conferința de luni, constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România. “Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. Așa cum arată lucrurile acestea merg în direcția corectă. Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei. Ca să revenim la normalitate singura soluție e vaccinarea”, a spus Cîțu, în opinia căruia “lucrurile s-au stabilizat” în ceea ce privește situația epidemiologică.

Florin Cîțu este de părere că măsurile adoptate funcționează, dau rezultate. “Acest comitet interministerial: 1 iunie este primul pas. Acest comitet va include toate ministerele, mă gândesc să includem ca invitați asociații, patronate”, a mai precizat premierul.

Joomla SEF URLs by Artio