Astăzi, prin notoficarea din imagini, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) solicită Rise Project divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care jurnaliștii le dețin.

ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.

 

Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în serviciu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru - https://bit.ly/2DuyB5k

Preșdinta Ancuța Opre, om cu vechime în PSD, a fost colegă la ANRP cu George Bălăiți, cel care semnează solicitarea către RISE. Bălăiți a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD și e acum șef serviciu control operatori în cadrul ANSPCP.

RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public.

Continuăm.
Sursa: Facebook Rise Project

rise 1 prelucrarea datelor notificare
rise 2 prelucrarea datelor notificare

 

Joomla SEF URLs by Artio