Ministerul Educației Naționale a anunțat că 154.956 de elevi sunt așteptați, în această săptămână, să susțină probele scrise la Lb. și literatura română, Matematică și, după caz, Limba și literatura maternă, în cadrul Evaluării Naționale, examen de care depinde, în mare măsură, media de admitere la liceu.

 

Examenul va începe marți, 18 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 20 iunie, se desfășoară proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă, pentru cei care susțin și această testare.

Primele rezultate vor fi comunicate peste exact o săptămână, adică marți, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.

Trebuie menționat, însă, că potrivit cifrelor furnizate tot de Ministerul Educației, cu prilejul derulării simulării Evaluării Naționale, în anul școlar 2018 - 2019, în clasa a VIII-a erau înscriși 175.463 de copii. Peste 20.000 dintre ei nu s-au înscris, însă, la examen, pentru că nu au dorit sau, mai degrabă, în cazul majorității, pentru că nu au terminat clasa a VIII-a sau nu au absolvit ultimul an de gimnaziu. În această categorie intră cei declarați repetenți sau rămași corigenți.

Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries