Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Interviurile APH

Reporter: Aţi surprins pe toată lumea renunţând la presă şi intrând în politică. Cum este de cealaltă parte a baricadei? 


Iulian Bădescu:
Nu e atât de uşor, pe cât mă aşteptam... Sunt mai multe lucruri diferite, pe care nu le intuiam să fie aşa. Mă refer, în primul rând, iertaţi-mi clişeul, la viaţa de partid. Viaţa de partid înseamnă şi anumite obligaţii, anumite forme de dezbatere. Mă aşteptam ca politicienii "tradiţionali” să fie mult mai eficienţi. Se pierde foarte mult timp la şedinţe. Există un talent de a se bate apa-n piuă, de a se pierde timpul cu discuţii mai puţin constructive. Nici comunicarea nu este atât de eficientă pe cât mă aşteptam. Dincolo de viaţa de partid, un alt aspect care m-a marcat este starea în care se află România... Românii, mai bine zis. Este o stare de blazare, este o stare de nemulţumire, de neîncredere, vis-a-vis de tot şi de toate, nu neapărat faţă de clasa politică... Am observat foarte clar acest lucru din întâlnirile pe care le-am avut cu alegătorii, cu cetăţenii din colegiul în care candidez. Vreau să vă spun că nu îmi dau seama, încă, ce-l poate determina pe un alegător să fie mai activ, să fie mai receptiv la o discuţie.

Reporter: Ştiu oamenii ce înseamnă vot uninominal?

Iulian Bădescu:
Din păcate, nu ştiu prea bine.

Reporter: S-au pregătit pachetele din timp. Se dau foarte mulţi bani. De ce, în România, nu se merge, aşa cum se merge afară, pe campanii făcute de voluntari, pe atragerea oamenilor care cred în nişte idei?

Iulian Bădescu: Asta discutam cu colegul meu, Sever Voinescu. Spunea că el vrea să facă o campanie ca în America. Să-şi dea în ziare contul de la partid, şi să spună că vrea să strângă bani pe această cale. La noi nu se poate însă aşa. Dacă voi vreţi să-mi daţi un leu, trebuie să completez trei hârtii, să le semnez şi eu, şi voi, şi trezorierul partidului... N-o să vrea nimeni să-mi dea un leu şi, după aia, să alerge prin oraş după mine şi după trezorier să semneze... Din păcate, asta este legea. În acest moment, există două tipuri de candidaţi la uninominale. Unii care îşi doresc din rărunchi ultimul mandat, cum este contracandidatul meu, Alin Teodorescu, care vor să candideze ca să mai aibă un mandat şi să iasă la pensie cu o pensie foarte consistentă, şi unii, unde mă includ şi eu, şi Augustin Mitu, şi Radu Oprea, şi Roberta Anastase şi Sever Voinescu, oameni tineri, care suntem de aici, care avem prieteni aici, care avem familiile aici, care vrem să facem ceva. Eu n-o să vin niciodată să spun că, gata, dacă mă alegeţi pe mine, o să aveţi salariul de 1.500 de euro, pensii de 700 de euro, pentru că cine spune aşa ceva, spune nişte aberaţii.

Reporter: Dar, astfel de aberaţii se spun...

Iulian Bădescu:
E drept! Se spun! Uite, eu nu am fost de acord că în programul nostru de guvernare, la partid, se spune că o să facem 800 de km de autostradă pe an. I-am avertizat. N-o să putem noi acum să facem lucrul ăsta! N-o să ne putem îndeplini promisiunea. Se face o licitaţie şi este contestată... De când declanşezi procedurile, trebuie să treacă un an şi jumătate... Astea sunt lucruri pe care, cred eu, nu trebuie să le promitem, şi cred că tinerii politicieni, cei care intră acum în cursă, nu-şi vor permite să le promită. Astfel de promisiuni nu mai sunt ascultate, nu mai sunt citite.

Reporter: Se preconizează că vom avea din nou absenteism la vot. E bine pentru politicieni ca oamenii să nu vină în număr mare la vot?

Iulian Bădescu:
E de bine pentru o anumită parte a politicienilor. Eu, de exemplu, pe Valea Slănicului, am 12 localităţi, unde, în 11 sunt primari sau apropiaţi ai PSD-ului. Acei primari îşi vor scoate oamenii la vot. Pentru mine este greu să-i scot pe ceilalţi la vot. Cu tot patriotismul local, le spun că eu sunt de-aici, celălalt e de la Brăila, eu sunt tânăr, ăla vrea să iasă la pensie, ăla nu ştie unde eşti, ce probleme ai... Oamenii te asigură că sunt cu tine, dar, până la urmă, spun că s-au săturat şi că mai vedem. Eu sunt sigur că, dacă la aceste alegeri, primele uninominale, nu ne prezentăm la vot, să schimbăm ceva, oamenii ăştia, aşa-zişii politicieni de carieră, vor ieşi din nou şi vor avea grijă ca, peste patru ani să se întoarcă lista... Vor face în aşa fel încât să nu mai fie obligaţi să muncească aşa de mult ca la aceste alegeri. În acest moment, ei aleargă foarte mult... L-am văzut pe Marian Săniuţă la Aluniş... Am rămas uimit.

Reporter: De ce?

Iulian Bădescu:
Sunt unele lucruri pe care aş putea şi eu să le fac, călcându-mi pe inimă... Dl Săniuţă s-a urcat pe scenă, fluturând deasupra capului o copie de pe o hotărâre prin care Guvernul dădea bani la toţi şi, cu acea hotărâre de guvern în mână, le spunea oamenilor din Aluniş că le-a adus 4 miliarde de lei de la Guvernul României. Cum să vii tu, care eşti de la PSD şi zici că eşti în opoziţie, şi să spui că ai adus bani de la Guvern?! Pe urmă, a spus că le va face aluneştenilor o fabrică de alune şi o fabrică de miere...

Reporter: Cine păcăleşte pe cine făcând promisiuni fără acoperire, fără suport real?

Iulian Bădescu:
Uite, Săniuţă se duce la Dumbrăveşti şi întreabă: ştiti unde e terenul ăla care aparţine de Uzina Mecanică din Plopeni? Noi, PSD-ul, vă dăm tot terenul ăla vouă. Îl trecem la voi în comună şi o să fie al vostru. Pe urmă, se duce la primarul de la Plopeni şi îi spune că terenul ăla, care e în oraş, trebuie să fie al lui. Eu nu vreau şi nu pot să fac aşa. Spun cinstit: oameni buni, sunt în opoziţie, ce vreţi să fac?! Credeţi că dacă mă duc la PSD să cer bani pentru localităţile din colegiul meu îmi vor da ?! N-o să-mi dea niciodată. Credeţi c-o să-mi dea mie Ministerul Lucrărilor Publice bani să fac asta şi asta? N-o să-mi dea...

Reporter: V-aţi obişnuit cu postura de politician?

Iulian Bădescu:
Nu prea! Cel puţin la nivelul discursului public... Şi acum vorbesc mai mult ca un jurnalist, nu ca un om politic. Şi când mă duc în campanie mă trezesc vorbind. Dau în toată lumea, uneori şi în ai mei, fără să-mi dau seama.

Back To Top