Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Donarea de sânge se face, în primul rând, cu inima, pentru că, de fapt, cei care aleg să o facă donează viaţă. Prahovenii au demonstrat, recent, că au înţeles această regulă nescrisă, dar atât de preţioasă, care, însă, trebuie reamintită periodic pentru că tindem să ne lăsăm dominaţi de visul material în care omenirea s-a cufundat de milenii.

Dumnezeu este cel care ne-a binecuvântat cu miracolul vieţii. Unii dintre noi se asemănă extrem de mult cu El, în acele momente în care alegem să suferim pentru mai binele celor din jur. Cei despre care vorbim, oameni curajoşi, aleg să se lase înţepaţi, o dată sau de sute de ori, şi să privească, pentru câteva minute, cum o parte din viaţa lor se scurge, dintr-o venă care zvâcneşte, într-o pungă transparentă care, mai apoi, va salva o viaţă sau mai multe. Ei sunt donatorii de sânge. 

La un semn deschisă-i calea

Criză de sânge în Prahova! Cu acest strigăt de ajutor a debutat, săptămâna trecută, activitatea de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti care se confrunta, din nou, cu o lipsă acută de rezerve de sânge. Un simplu apel al directorului acestei instituţii, Georgeta Hanganu, i-a trezit, însă, pe prahovenii săritori. Aceştia, chiar dacă sunt copleşiţi de propriile griji, s-au gândit şi la suferinţa altora. În doar câteva zile, CTS a devenit cel mai bine dotat centru din ţară cu rezerve de sânge.

„Dacă nu le aducem aminte oamenilor că undeva, pe un pat de spital, este un om care poate muri fără ajutorul lor, atunci oamenii, împovăraţi de atâtea griji, uită de necesitatea de a dona sânge pentru a salva o viaţă”, ne-a declarat Georgeta Hanganu. „Înţelegem suferinţa, iar prahovenii au demonstrat, din nou, că nu suntem nişte oameni aşa de răi pe cât vor alţii să ne facă să părem”. Dacă, la începutul săptămânii trecute, bătea vântul prin frigiderele în care ar fi trebuit să fie zeci de pungi cu sânge, în doar câteva zile, s-a ajuns la un echilibru, oamenii fiind foarte receptivi la apelul directorului CTS. 

Donatori de viaţă, de-o viaţă

Gheorghe Olteanu şi Mateoiu Petre. Aceştia sunt doar doi dintre „colaboratorii” fideli ai centrului. Au fost înţeapţi de peste 180 de ori. Acum, sângele lor curge prin venele a sute de oameni care, practic, la datorează viaţa.
Potrivit directorului CTS Ploieşti, sunt momente în care bolnavii, găsind adresa centrului pe Internet, www.transfuzii.ro, sună şi cer disperaţi ajutor. În astfel de cazuri, dacă nu există nicio pungă de sânge potrivit, se apelează la donatorii fideli. Având în vedere faptul că centrul de la Ploieşti este, spre deosebire de celelalte existente în ţară, complet informatizat, în caz de urgenţe, sunt căutaţi în baza de date cei care corespund pentru o anumită situaţie şi sunt contactaţi pentru a veni să doneze, din nou, poate pentru a „n”-a oară, sânge. „Este surprinzător faptul că oamenii ne ajută. Ei chiar îşi fac timp pentru noi şi vin să doneze”, ne-a mai spus Georgeta Hanganu, arătând că stimulentele financiare pe care le primesc donatorii nu sunt „locomotiva” în luarea acestei decizii. Dimpotrivă! 

Nu beneficiile îi îndrumă spre Centrul de Transfuzie sanguină

„În anul 2006, a fost o lună în care nu s-au acordat acele tichete de masă. Eram convinsă că nu va mai veni nimeni. Dar m-am înşelat. Oamenii au venit pentru că le-am explicat că semenii lor mor fără acest ajutor. Şi au înţeles. Totul este să stai de vorbă cu ei şi să le explici”, ne-a povestit directorul CTS Ploieşti, arătând că modul de abordare a donatorilor, atmosfera din sală şi felul în care sunt trataţi sunt factori decisivi în menţinerea unei colaborări pe timp îndelungat cu aceştia. Ba chiar, uneori, oamenii trebuie recompensaţi mai mult, aşa încât, în cazul donatorilor fideli, rudele beneficiază, şi ele, de analize gratuite făcute de către CTS. „Oamenii sunt conştiincioşi, dar au prea puţine privilegii. Nu pot să nu îi ajut mai mult, când ei practic le acordă o a doua şansă celor în suferinţă”, a mai spus şefa de la centru. 

Condiţii pentru a fi donator şi stimulente

Curaj, echilibru psihic şi sănătate fizică. Acestea sunt condiţiile de bază pe care trebuie să le îndeplinească orice donator de sânge. În schimbul ajutorului său, acesta va primi şapte tichete de masă, va beneficia de o zi liberă de la serviciu (ziua în care a donat), de decontarea transportului (pentru cei care sunt din altă localitate) sau de o reducere de 50% a abonamentului RATP pe o linie timp de o lună. B.R.

Back To Top