Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Naţiune! A apărut în „anul unu”, ediţia „numărul unu” a celui mai anonim şi ocult ziar din spaniunea romañola, "Românul", ziar de propagandă copt în cuptoarele felixiene ale unui domn cumnat cu o firmă cărămidară din ardeleanca ţară. Bine ai venit, frate "române", dar aşa cum te-ai născut, aşa vei dispărea. Nu ştiu cum un ziar cu „number one” la gât deja porneşte cu o rubrică "Poşta redacţiei". Apoi, anonimatul persistă în nişte nume fictive ale celor care semnează, iar redacţia se află probabil în autocarele care vin din ţară...

UTA

Articolele despre multiubitul Petre, fiu de republican român şi o spaniolă, abundă în lozinci de genul „Diaspora e o şansă politică pentru România”, sau „Statul român trebuie să-i protejeze pe cetăţenii români şi să le apere drepturile”.... Care drepturi şi care stânguri, Don Pedro? Îmi amintesc de bunătatea politicii tale liberale, în cadrul FSN-ului, când îi trimiteai pe cei de la IMGB să sfărâme coloana vertebrală a celor de la PNŢ sau PNL, să-i scoată stomacul lui Radu Câmpeanu, că nu mâncase salam cu soia, sau să-l "scuture" şi pe regretatul democrat ţărănist Ion Raţiu pentru că veneau din diaspora ca să ne fure pământurile cu camionul... Când eraţi mai liberal, domnule Roman? Atunci când detaşamentele de mineri rupeau oasele studenţilor din Piaţa Universităţii pentru că aveau barbă si blue-jeans? Sau atunci când "tinerele" de la APACA strigau "Nu vrem Kent, nu vrem valută, vrem ca Petre sa ne...UTA! " (şi nu mă refer la echipa de fotbal din Arad, că nu erau fane ale UTA)

Filmul pe care Iglesias regretă că l-a făcut

"Te protejăm!", spune sloganul domnilor Petre Roman şi Daniel Zamfir pe ultima pagină a „Românului” - z iar de moravuri diasporice..
Dar când aţi făcut-o oare? Atunci când mii de familii româneşti îşi vindeau pe nimica toată casele şi animalele din ogradă ca să-şi poată cumpăra o viză şi un bilet de autocar? Sau când mii de români părăseau România doar ca să poată găsi un loc de muncă? Sau acum, când aţi plătit cu 4,5 milioane de euro pentru ce? În costuri intră şi facerea unui film documentar numit ostentativ "1 euro, 3,6 lei". Documentarul în sine probabil este o mică operă de artă. Dar scopul său propagandistic era clar: spălarea imaginii românilor în Spania. Carlos Iglesias, regizorul, mi-a răspuns în public, în sala Ambasadei Române din Madrid, că, dacă ar fi ştiut că filmul său (care a costat 60.000 euro) ar fi fost folosit ca material propagandistic de guvernul român, nu l-ar fi făcut. Să înţelegem oare că cei de la Saatchi & Saatchi nu au avut grijă decât de sacii lor şi cum sa justifice „bonurile” plătite din ţară?

Mihai Gheorghiu n-are bani de taxi

Or, acest film a demonstrat românilor (şi, pentru moment, doar lor) că sunt emigranţi săraci ce încă îşi târâie crucea pe golgota diasporei. Campania "Hola soy rumano!" a fost desenată nu pentru a ne putea mândri că suntem români în Spania, ci avea un suport vădit electoral. De ce exact în aceste momente? Pentru a ne păcăli (a câta oară?) demonstrându-ni-se „paternalismul” celor de la guvernare? În Alcala de Henares, Comunidad de Madrid ca instituţie ne-a dăruit un Centru Hispano -Rumano pe banii lor, al spaniolilor. M-am adresat DRP (Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni), condus de alt liberal, Mihai Gheorghiu, să ne trimită câteva „acadele”: steagul ţării, câteva albume cu imagini din ţară, în fond nimicuri, dacă ar fi să ne referim la costuri. Mihai Gheorghiu a spus in schimb că nu avea bani să ne trimită cele două cutii cu un taxi de la Casa Poporului până la Autogara Filaret, de unde o firmă se angajase să facă restul ...gratuit.

Back To Top