Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Somn ușor, România! Țara și delirul

Warning: Undefined property: stdClass::$category_language in /home/actualis/public_html/templates/ja_flix/html/layouts/joomla/content/info_block/category.php on line 20
Opinii

După doi ani de pandemie, societățile, națiunile, țările sunt învrăjbite - de la teme legate de vaccinare/nevaccinare până la cele privind progresism, tradiționalism, propaganda transgen, politicile green deal - tot mapamondul pare că vrea să ia razna.

  • La nivel internațional, Rusia amenință cu o invazie militară în partea răsăriteană a Ucrainei cu scopul de a bloca accesul Ucrainei la structurile occidentale (NATO și UE), masând la frontierele sale sud-vestice efective de valoarea a 16 divizii. Nu e mult, dar de ajuns să genereze un conflict de proporții. Firește regimul de la Kiev strigă în media și la cancelariile europene că e risc de război mondial, dar Biden îi liniștește arătând că nu va implica militari americani în conflict, din motive evidente. China, de asemenea, vrea să realipească cu forța insula Taiwan la patria-mama, dar încă ezită.
  • Statele Unite încearcă să se mențină pe scena internațională drept mare putere (contestată) și joacă pe toate fronturile, dar mai mult cu zâmbete și vânzări de tehnică militară, încercând să evite orice promisiune de implicare militară în lume. Biden pare interesat, mai degrabă, să investească în treburile interne și primite să investească 700 de miliarde în infrastructură care a fost depășită de cea europeană.
  • Nivelul inflației în SUA a ajuns la 6,8%, cea mai mare rată din ultimii 40 de ani în Statele Unite. Prețurile cresc amețitor, în timp ce costurile cu energia au crescut cu 30%. Președintele Biden este aspru criticat acum că vrea să cheltuie 1,7 trilioane de dolari pe investiții de mediu și servicii sociale.
  • Germania se confruntă cu cea mai gravă criză medicală după inflația de infecții cu Covid în ciuda unei rate de aproape 70% de vaccinare. Noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, un fost admirator al marxismului și al RDG, părea mai mult preocupat ca procentul de femei din guvern să fie egal cu cel al bărbaților. Deh, detalii importante. Noul ministru de externe, de la Partidul Verzilor, este acuzat de plagiat și de faptul că a uitat să-și declare un venit de 25.000 de euro în declarația de avere.
  • Președintele Franței, Emanuel Macron, pare că a început campania prezidențială, mai ales că alegerile sunt în aprilie 2022 și se pare (potrivit bârfelor) că a inventat un pseudo-candidat al dreptei conservatoare în persoana lui Éric Zemmour pentru a împărți votanții lui Le Pen. 
  • Prețurile la energie și carburanți au luat-o razna în toată Europa pe fondul repornirii economiilor și al creșterii cererii. Comisia Europeană a încercat să interzică orice referiri la Sărbătoarea Crăciunului, dintr-un exces de zel ateist și agnostic. Dar a ieșit prea tare scandalul și propunerea comisarei/comisarului/comiser de origine malteză a fost ascuns în sertar pentru vremuri mai bune.
  • Croația a fost admisă în spațiul Schengen, fără să înțelegem de ce, iar sârbii bosniaci vor să rupă republica federală bosniacă cu riscul de a destabiliza întreaga regiune balcanică. 
  • Grecia pare că s-a aruncat cu totul în brațele Franței și promite să cumpere fregate și submarine de teama Turciei.
  • Apoi a apărut Omicron, tulpina nouă de COVID care nu se știe dacă provoacă efecte mai grave, dar sună înfricoșător... ca un atac al marțienilor. A fost de ajuns pentru britanici ca să revină la portul măștilor în spațiile închise

Ce mai face România în timp ce în jurul ei totul pare să se transforme în delir

Deși se confruntă cu aceleași probleme economice și energetice ca și alte țări, în România e încă o atmosferă de veselie isterică și hăhăială. PSD și PNL negociază schimbarea prefecților în funcție de apartenența consiliilor județene, sau cum să cheltuie echitabil banii de PNRR pe servicii de consultanță.

Președintele Iohannis face doar poze și recepții cu ambasadorii țărilor membre UE și dă comunicate despre importanța luptei anticorupție. La Ploiești, se fură mâncarea copiiilor.

Ambasadorul Rusiei la București a invitat zeci de primari din țară la un forum economic unde le-a făcut propagandă politică, dar cu dojene și amenințări. Ministerul de Externe doarme în bocanci, cum s-o dea p-asta? Mai bine se face că nu a observat.

Partidele și-au împărțit subvențiile de 3 milioane de euro. Ministrul Cercetării este acuzat de plagiat la lucrarea de dizertație de la master. Evident, demisia este exclusă. Proiectul populist PSD de taxare a marilor companii și corporații s-a uscat pe vrej, înainte de a fi discutat, după ce plutoane de analiști economici s-au activat ca să arate că aceste companii stau aproape de mila noastră pe aici și ar putea migra în Orient dacă îi mai deranjăm cu astfel de obrăznicii copiate din lumea a întâia.

Încă se discută ce va însemna „Certificatul Verde“ și cât de drastice vor fi condițiile. La Senat se discută de un proiect de lege privind posibilitatea interceptării conversațiilor de WatssApp, Messenger, Skype și Telegram.

Dragnea, cel care visa sa ne fie un mic dictator, a fugit de acasă după ce logodnica sa l-ar fi înșelat cât el timp a fost deținut la Penitenciarul Rahova. Ar fi fost culmea să fie invers, dar în lumea de azi nu e exclus. Ce pretenție de dictator e ăsta care fuge cu sacoșa de izmene de acasă pe fond de depresie conjugală?! Poate cea mai titrată știre vehiculată în presa de cancan și nu numai a fost : „Cât de bine arată Anamaria Prodan după divorț“.

Iohannis a mai vorbit cu președintele Joe Biden să mai aducă trupe americane pe la noi în contextul unei posibile escaladări a conflictului din Ucraina. Pe principiul iohannist : „E bine să fie pregătiți , decât să nu fie pregătiți“... Deci pe intern suntem bine: țară mică, mese puține, dar vesele.

Citește și: Iohankamon. Ce-i putem reproșa președintelui Klaus Iohannis

Politica externă, inexistentă

Pe scurt, în contextul noilor crize care bat la granițele noastre precum afluxul de migranți ilegali, problema ucraineană, retragerea americană din Europa, criza energetică europeană, relațiile tot mai reci dintre Bruxelles și statele est-europene, România nu mișcă nimic. De fapt nu mai are politică externă.

Este singura țară din Europa și din Europa de Est care nu are opinie, propuneri în problemele europene, nu comentează la deciziile luate la Bruxelles, de NATO. Se conformează cu orice ocazie fără obiecții, dar nici nu aplică ce a promis. Nu are planuri de politică externă. De aceea nici nu mai contează pe plan internațional. Lituania, o țară minusculă, are o politică externă mult mai vizibilă și curajoasă decât România. Deci nu contează cât de mare este țara și economia ei, ci cât de responsabili sunt cei din elita politică.

România, o țară ca un balamuc

Evident că în România nu poți numi elită niște politicieni români care își plagiază lucrările de licență sau masterat și trăiesc din vorbe. Firește că nu va exista curaj la niște amibe vorbitoare, la niște țopârlani care intră ulii la negocieri și ies pui jumuliți de ministere după.

Oameni care nu pot sa programeze ce vor face peste două zile cu viața lor, dar barem cu probleme de stat. Ce pretenții să mai avem de la niște lighioane profitoare, de la oameni fără principii, fără morală, fără o minimă datorie față de societatea care le-a dat girul. Oameni care uită peste 5 minute ce au promis, ce au sforăit în fața microfoanelor. Nici măcar nu-și pregătesc din timp vrăjelile debitate în fața reporterilor de știri, se bâlbâie, fac dezacorduri, (nu pentru că sunt emoționați), nu au coerență în frazare. Uită cu ce au început fraza etc.

Nu e nicio schimbare față de societatea veselă a României interbelice care s-a trezit în 1939 că bate războiul la ușă și ea era cu șampania desfăcută pe acordurile Zarazei. Peste un an, era lipsită de trei regiuni istorice pe care le ceda fără ripostă. Diferența era că atunci aveam oameni inteligenți, dar fără caracter, acum avem oameni proști, idioți, și fără caracter. Ieșim categoric mai prost acum.

Așadar nu am învățat nimic din istorie, și nici nu vrem să ne pregătim într-un fel viitorul. Nu ne mai rămâne decât soluția salvării individuale pe care au utilizat-o peste 5 sau 7 (aici datele nu sunt foarte exacte) milioane de cetățeni români care s-au stabilit în străinătate.

Este țara cu cel mai mare exod de cetățeni, care pleacă pentru un trai mai bun și o viață mai predictibilă. Nimeni nu are niciun plan cu țara asta care nu este guvernată cu adevărat de vreo 25 de ani. Niciun plan, nici un orizont, nu se întrevede, nimic. Numai isterie, scandal, flegme și imbecili. La finalul Primului Război Mondial am avut un imens noroc, dar asta nu se întâmplă de două ori în istoria unei națiuni. Totul se reduce la niște mici pe grătar și un vin pe muzică, la marginea prăpastiei. Așa arată România, țara care merita mai mult de la poporul său. @Alex Policală

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Facebook.com/ / instagram.com / twitter.com / Google Business  Youtube Actualitatea

Back To Top