Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

armata rusiei

Warning: Undefined property: stdClass::$category_language in /home/actualis/public_html/templates/ja_flix/html/layouts/joomla/content/info_block/category.php on line 20
Opinii

De peste 12 ani, propaganda rusă și media occidentală au repetat obsesiv că Armata Rusiei a suferit reforme profunde care au transformat-o într-o forță redutabilă, modernă, restructurată care bagă spaima în inamici. Dar iată că invazia Ucrainei din ultimele două săptămâni ne arată niște celoveci, dezorientați, haotici, fără motorină în vehicule, fără mâncare, care nu își cunoșteau misiunile odată intrați pe teritoriul altui stat. Un nivel de comandă incompetent, fără noțiuni elementare de purtare a unor acțiuni de luptă de mare amploare.

Modelul prusac, dar cu votcă

Începând de prin 2011 trolii ruși și media rusă au tot prezentat Rusia ca o Armată care posedă o țară, ceva ce a fost Prusia prin secolul 18, modelul militar după care a fost și reformată armata rusă în același secol.

Spre deosebire de modelul prusac, rușii au mai pus de la ei și corupție, lene, multă incompetență și votcă. Așa s-a dezvoltat și s-a comportat armata imperială rusă care a luptat totuși bine în Crimeea, la Plevna, în secolul 19, în Primul Război, în Revoluția din 1917 și apoi cea sovietică în Al Doilea Război Mondial.

Promovarea în media la nivel superlativ

Aproape nu era clip in social-media legat de Rusia în care să nu se vorbească cu o admirație temătoare exclusiv de noile tehnologii militare dezvoltate de Rusia în ultimii ani, de noile uniforme și echipamente performante, de noile standarde foarte ridicate de activitate. Zeci și sute de exerciții an de an în toate regiunile Rusiei, cu efective de zeci de mii de militari. Băieții ăia păreau că rup bușteni în fiecare dimineață, că fac baie în lacuri înghețate și rup capetele inamicilor.

Armata rusă a dat lecții de operativitate în trecut

Prima lecție, studiată și acum în școlile militare, a fost Războiul de 12 zile din 2008 în Georgia. Rușii s-au mobilizat exemplar și au întreprins lovituri năucitoare din mișcare. Sincronizarea categoriilor de trupe a fost uimitoare.

Apoi, implicarea militarilor ruși în conflictul din Siria,  din 2015, unde au avut rezultate destul de bune arăta o armată cu experiență, bine croită cu mulți militari profesioniști și tehnologie de ultimă oră. Totuși operațiunile din Siria trebuie privite cu rezerve deoarece a implicat forțe reduse și un inamic slab.

Anexarea Crimeei în 2014: iarăși o operațiune efectuată fără vărsare de sânge, cu militari bine  pregătiți care au ocupat în câteva ore principalele instituții și zone vitale ale peninsulei, dar cu complicitatea comandanților ucraineni locali care au trădat.

Noile inovații tehnologice lipsesc cu desăvârșire pe teren

Pe paginile de socializare, la tv, în presa scrisă, aflam în fiecare zi despre noile descoperiri ale științei rusești numai în domeniul militar, rachete de croazieră, rachete balistice,  transportoare de infanterie, avioane, sisteme antiaeriene, un tanc etc. Celebrul avion SU-57 din generația a V-a lansat în 2010 nu a intrat nici acum în producție de serie, rămânând la stadiul de prototip. Super - Tancul 14 „Armata“ a fost produs doar în 70 de exemplare din lipsă de fonduri, faimoasele sisteme antiaeriene S-400 sunt inexistente pe teren, transportoarele T15, lansate în 2015, nu au intrat în producție. Adevărul că moderna armată rusă a arătat în zilele acestea ca vechea armată sovietică, plină de blindate inutile, numai bune de lovit de dronele ucrainenilor.

Planul frumos de pe hârtie

Comandanții ruși până la cel mai înalt nivel, adică generalul de armată Valeri Gherasimov, șeful de stat major al Armatei, și ministrul Apărării, Serghei Șoigu, au pregătit cu siguranță un marș triumfal prin Ucraina până la Kiev, iar pe drum se așteptau să vadă localnici cu flori.

VEZI ȘI: VIDEO La Irpin, rușii au deschis focul asupra grupurilor de civili care încercau să plece din oraș. Evacuarea din Mariupol, blocată de bombardamente

Potrivit recentelor dezvăluiri, rușii se așteptau ca peste jumătate din unitățile ucrainene să trădeze și să întoarcă armele, guvernul lui Zelenski să fugă și ei să pună rapid un guvern marionetă în timp ce mai decupau din Ucraina niște teritorii estice.

Realitatea urâtă de pe teren – Blitzkriegul nu e ca la nemți

Prima zi de lupte a aparținut forțelor rusești, în special aviației și parașutiștilor. Atunci apărătorii ucraineni au fost puțin năuciți, dezorientați, iar sorții păreau să încline cu avântul atacatorilor. Aviația rusă și rachetele de croazieră ar fi reușit să distrugă în primele zile ale invaziei peste 80 de avioane ucrainene, peste 100 de sisteme antiaeriene și peste 80 de sisteme radar.

armata rusiei2A doua zi a început caruselul loviturilor. Ucrainenii au reușit să pună de-o rezistență hotărâtă, foarte bine organizată, cu lovituri ucigătoare ale dronelor Bayraktar și ale aviației, care au oprit toate coloanele de recunoaștere rusești plecate în adâncimea teritoriului.

O operațiune curajoasă a parașutiștilor ruși de a captura aeroportul Antonov din apropierea Kievului a fost dejucată de trupele speciale și teritoriale ucrainene.

Coloane întregi de vehicule logistice, tancuri, artilerie tractată sau autopropulsată au fost nimicite înainte ca acestea sa intre în dispozitiv. Aproape toate au fost lovite în mers.

Armata e greoaie, nu are putere de lovire, nu poate executa manevre cu mari unități sincronizat.

Rușii acum se chinuie în fața marilor orașe Kiev, Harkov și Mariupol, pe care le demolează încet încet cu vechea artilerie, obuziere și rachete Grad, lovind fără discriminare obiective civile: blocuri de locuințe, case, gări, clădiri de instituții cu civili cu tot. Tot din cauza ordinelor idioate și nerealiste, a insecurității, a populației ostile, a foamei și frigului, soldații sunt mai repede predispuși să facă crime de război, să dezerteze sau să se predea.

VEZI ȘI: Teatrul din Mariupol, unde se refugiau peste o mie de oameni, a fost bombardat. Femei și copii sub dărâmături. „Este un act oribil și inuman”

Acum, rușii se pregătesc să ia cu asalt portul Odessa, care se anunță a fi un masacru pentru atacatori.

Aviația Rusă a eșuat lamentabil

Aviația Rusă s-a comportat lamentabil. În ciuda superiorității numerice și tehnice, nu a reușit să își asigure supremația aeriană. Experții militari pun această incapacitate pe lipsa abilității statului major al Aviației de a efectua operațiuni aeriene combinate la scară largă, cu un număr mare de aparate și misiuni. Comandamentul rus nu are capacitatea de a pregăti, planifica și coordona operațiuni aeriene complexe cu formațiuni mari de zeci, sute de aparate, etapizate pe ore, pe zile, săptămâni, cu program de misiuni, și ajustarea pe parcurs a acestora.

În schimb s-au văzut misiuni cu câte două aeronave, unul singur, cele mai multe, și cel mult 4 aparate, în special noaptea la joasă altitudine.

Rușii nu au indentificat toate bateriile SAM (Rachete Antiaeriene) ucrainene, au bombardat susținut în primele zile și apoi au lăsat-o mai ușor. S-a remarcat lipsa muniției ghidate de mare precizie, preferânduse lansarea de bombe inerțiale neghidate și rachete neghidate. Se pare că piloții nu au nici experiență și foarte puține ore de zbor în spate, nefiind familiari cu misiuni susținute de atac la sol.

Aviația rusă a înregistrat primele pierderi și, de teamă, comandanții aerului au folosit aparatele cu zgârcenie, lăsând spațiul aerian în dispută. Deci supremația aeriană nu a fost realizată, subunitățile rusești de la sol au fost lăsate pradă dronelor și avioanelor ucrainene. Potrivit ucrainenilor, rușii ar fi pierdut peste 70 de avioane interceptoare și de atac la sol și aproape 90 de elicoptere.

Infanteria mecanizată, la mila sorții

Infanteria rusă și-a început incursiunile rapid pe teritoriul Ucrainei și tot la fel de rapid s-a oprit, datorită ambuscadelor ucrainene, din cauza lipsei carburanților sau a problemelor tehnice apărute (defecțiuni). Nimeni din Statul Major Rus nu estimase că militarii nu vor fi primiți cu mâncare și canistre de motorină?! Soldaților li s-au consfiscat telefoanele și mulți nu știau nici încotro se îndreaptă. Unii s-au rătăcit prin noroaie și și-au abandonat vehiculele.

armata rusiei1Logistica, lanțul logistic – Ce e aia în Rusia?

Trebuie precizat că un alt factor important care a cauzat această rușine operațională a reprezentat-o logistica. Comandanții ruși nu s-au procupat aproape deloc cu asigurarea alimentelor, carburanților și a muniției, pieselor de schimb, necesare trupelor aflate pe front. Au fost trimiși cu rezervoare pline pe jumătate, cu câteva conserve expirate și cam atât. De aceea imaginile cu soldați ruși care furau snacksuri din supermarket și găini de prin satele ucrainene. Și aici nu e numai lipsă de prevedere, ci e proverbiala lipsă de respect față de propriii soldați și față de oameni în general.

Marina Rusă din Marea Neagră

Marina Rusă cu drapelul Sfântului Andrei drept simbol a reușit marea performanță să cucerească un teritoriu de 17 hectare numit Insula Șerpilor (insulă care a aparținut României, dar a fost făcută cadou sovieticilor de către Petru Groza în 1948).

Apoi a pierdut o navă modernă în fața Odessei, o corvetă lansată la apă în 2018. Ucrainenii au luat-o la țintă cu niște vechituri de rachete Grad. 

Armata care se târâie

Rușii au reușit performanța să se facă de râs la nivel mondial în fața unei armate de mâna a treia (Armata ucraineană e pe locul 22 la nivel mondial). Faptul că acum sunt filmați peste tot și viralizați pe rețelele de socializare accentuează această percepție de incompetență, neputință și răutate. Răutate pentru că nu le reușește nimic și atunci distrug totul în jur: orașe, vieți de oameni, destine.

Atât poate armata care a pus în alarmă toată Europa. Și dacă nu era arsenalul nuclear ar fi putut fi demult aruncați în granițele proprii. Chinezii privesc și înghit cu noduri gândindu-se că poate mai amână invazia Taiwanului, de teamă să nu se facă de râs, ca partenerii lor.

Back To Top