Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

  • Știre din 3 aprilie 2025: „Emisarul lui Putin Kirill Dmitriev, în prima vizită la Washington a unui oficial rus vizat de sancţiuni de la începutul Războiului din Ucraina, după ce Trump nu a impus taxe vamale Rusiei în războiul său comercial” – Agenția News.ro

Pentru cei dotați cu memorie de furnică, îmi permit să fac un scurt istoric, pentru a încerca să ilustrez grozăvia evenimentului deloc banal petrecut la Washington.

Bani și sânge

În 2009, contabilul fiscal rus Serghei Magnitski a murit într-o închisoare din Moscova, după ce investigase o fraudă de 230 de milioane de dolari care implica oficialii fiscali ruși apropiați de regimul Putin. Pe scurt, Magnitski a semnalat delapidarea organizată a banilor din cel mai mare fond de investiții din Rusia printr-o japcă tipic rusească. Omul de afaceri americano-britanic Bill Browder care desfășura afaceri în Rusia a fost declarat persona non-grata, iar fondul său de investiții a fost preluat tâlhărește de caracatița înțesată de bandiți statali din jurul lui Putin.

Fugit din Rusia, Bill Browder l-a angajat pe Magnitski care a început să investigheze și să descopere frauda. Umorul rusesc și-a spus din nou cuvântul: Magnitski însuși a fost acuzat de comiterea fraudei și închis. În timp ce se afla în închisoare, Magnitski dezvoltă pietre la fiere, pancreatită și colecistită, i se refuză tratamentul medical timp de câteva luni. După aproape un an de închisoare, este bătut în arest până la moarte. 

Bill Browder a făcut public cazul și a făcut lobby pe lângă oficialii americani pentru a adopta legea care să sancționeze persoanele ruse implicate în corupție și în încălcarea drepturilor omului. Browder a adus cazul senatorilor Benjamin Cardin și John McCain, care au procedat la propunerea legii.

Actul Magnitski, scurt istoric și definiție: 

Legea aprobată de Congresul SUA și promulgată de către președintele Barack Obama în decembrie 2012, vizând pedepsirea oficialilor ruși responsabili de moartea contabilului fiscal rus Serghei Magnitski într-o închisoare din Moscova a fost adoptată în 2009. Din 2016, legea se aplică la nivel global, autorizând guvernul american să sancționeze pe acei oficiali pe care îi consideră că au încălcat drepturile omului, înghețându-le bunurile și interzicându-le să intre în SUA. Actul Magnitski se aplică în zeci de țări vestice, în momentul de față.

Actul a ajuns la banii oligarhilor

Miliardele oligarhilor ruși au început să fie înghețate în conturile vestice, unde le țineau ascunse de mâna lungă a regimului cleptocratic de la Moscova. Cu alte cuvinte, furăm în Rusia dar nu riscăm ca despotul care ne-a permis jaful să se răzgândească și să ne mazilească. Occidentul mult hulit în declarații a devenit seiful sigur al hoților de bani publici din Rusia. Până în 2014, când actul Magnitski a generat noi tipuri de sancțiuni, inclusiv înghețarea bunurilor de lux și a conturilor din Occident. 

Mulți oameni neinformați nu înțeleg de ce. Inclusiv dictatorul sângeros de la Kremlin țipă, imperial, împotriva „abuzurilor” capitaliștilor. Iată de ce:

Opozanți asasinați

  • Serghei Iușenkov (2003) - Politician liberal și cofondator al partidului „Rusia Liberală”, Serghei Iușenkov a fost împușcat mortal la Moscova în aprilie 2003. Era cunoscut pentru investigarea atentatelor cu bombă din 1999 asupra blocurilor de apartamente din Rusia, despre care se suspecta implicarea serviciilor de securitate ruse.
  • Iuri Șekociihin (2003) Jurnalist de investigație la Novaya Gazeta, Iuri Șekociihin a murit în iulie 2003 în condiții suspecte, prezentând simptome de otrăvire. El investiga cazuri de corupție la nivel înalt și legături mafiote în Rusia.
  • Anna Politkovskaia (2006) - Jurnalistă la Novaya Gazeta, Anna Politkovskaia era o critică ferventă a războiului din Cecenia și a abuzurilor comise de Kremlin. A fost împușcată mortal în fața apartamentului său din Moscova în octombrie 2006.
  • Aleksandr Litvinenko (2006) - Fost agent FSB și critic al regimului Putin, Aleksandr Litvinenko a fost otrăvit cu poloniu-210 la Londra în noiembrie 2006, după ce a acuzat Kremlinul de orchestrarea atentatelor din 1999 și de legături cu crima organizată.
  • Stanislav Markelov și Anastasia Baburova (2009) - Avocat specializat în drepturile omului, Stanislav Markelov, și jurnalista Anastasia Baburova de la Novaya Gazeta au fost împușcați mortal la Moscova în ianuarie 2009. Markelov reprezenta victime ale abuzurilor comise de forțele ruse în Cecenia. 
  • Natalia Estemirova (2009) - Activistă pentru drepturile omului în Cecenia, Natalia Estemirova a fost răpită și ucisă în iulie 2009. Ea documenta încălcările drepturilor omului comise în regiune.
  • Boris Nemțov (2015) - Fost viceprim-ministru și lider al opoziției, Boris Nemțov a fost împușcat mortal în apropierea Kremlinului în februarie 2015. Era un critic vocal al lui Putin și al anexării Crimeei.
  • Denis Voronenkov (2017) - Fost deputat rus care a fugit în Ucraina și a devenit critic al Kremlinului, Denis Voronenkov a fost asasinat la Kiev în martie 2017.
  • Nikolai Andrușcenko (2017) - Jurnalist de investigație, Nikolai Andrușcenko a fost bătut mortal la Sankt Petersburg în aprilie 2017. El investiga corupția și legăturile dintre autorități și crima organizată.

Opozanți încarcerați sau decedați în detenție

  • Mihail Hodorkovski - Om de afaceri și fost oligarh, Mihail Hodorkovski a fost arestat în 2003 sub acuzații de evaziune fiscală, după ce a finanțat partide de opoziție. A petrecut 10 ani în închisoare, fiind eliberat în 2013 și ulterior exilat.
  • Aleksei Navalnîi - Lider al opoziției și activist anticorupție, Aleksei Navalnîi a fost arestat în ianuarie 2021 la întoarcerea în Rusia, după ce a supraviețuit unei otrăviri cu agentul neurotoxic Noviciok în 2020. În februarie 2024, a decedat în condiții suspecte într-o colonie penitenciară din Arctica. 
  • Ilia Iașin (2022-prezent) - Opozant și fost consilier municipal, Ilia Iașin a fost condamnat în decembrie 2022 la 8 ani și jumătate de închisoare pentru răspândirea de „informații false” despre armata rusă, după ce a denunțat crimele de război comise de Rusia în Ucraina. 
  • Vladimir Kara-Murza (2022-prezent) - Jurnalist și activist, Vladimir Kara-Murza a fost condamnat în 2022 la 25 de ani de închisoare pentru „trădare”, după ce a criticat public regimul Putin și a denunțat represiunea politică din Rusia.
  • Oleg Orlov (2023-prezent) - Activist pentru drepturile omului și cofondator al organizației Memorial, Oleg Orlov a fost arestat în 2023 și condamnat la închisoare pentru opoziția sa față de războiul din Ucraina și activitățile sale în domeniul drepturilor omului.

Am urmărit un interviu cu Putin realizat acum un an. Mistificatorul suprem al adevărului vorbește despre religie și ține o prelegere semidoctă despre istorie și despre politica externă, alegând jumătățile de adevăr convenabile. Mirajul kaghebistului cu față umană a pierit demult. Omul ăsta a păcălit Vestul ani de zile. Iar Vestului i-a plăcut să fie păcălit. De la Londra la Monaco, iahturile și investițiile imobiliare cu bani furați de la cetățenii ruși au contribuit la revenirea societății europene după criza din 2007.

Theresa May, Gerhard Schroeder și mulți alții l-au validat, tratându-l ca pe un individ frecventabil. Totul s-a terminat în 2014, când nebunia puterii dobândite în atâția ani l-au făcut să își dea arama pe față.

Actualul președinte al SUA nu va fi niciodată un bărbat de stat. Trump este doar un bișnițar narcisist, un clovn populist care face jonglerii cu planeta. Stăpânul cleptocrației post-sovietice, abilul Vladimir Putin, i-a făcut demult profilul psihologic. Putin profită abil de slăbiciunea bătrânului ahtiat după bișnițăreală cu pământuri și popoare. 

Nu cu poporul rus are Vestul ceva de împărțit. Ci cu dictatorul care întoarce lumea cu două secole în urmă, doar pentru a-și prezerva puterea, prin teroare. Putin nu iubește rușii. Putin iubește Puterea și luptă pentru a-și conserva poziția băgând în pământ zeci de mii de soldați trimiși la un război absurd, construit pe minciuni interetnice și povești din secolul XIII.

Sebastian IGNAT

Back To Top