Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

gabriel sandu"România e a voastră"! O auzim mereu. La televizor, la radio, o declară zi şi noapte clasa politică! E o declaraţie adresată cetăţenilor tot mai des, însă fiecare o înţelege după cum doreşte sau după propriile necesităţi. Când, unde şi, mai ales... cum?

România, aşa cum o vedem azi, tinde să aparţină mai degrabă politicienilor, decât cetăţeanului. Ei sunt cei care iau deciziile, ei sunt cei care stabilesc taxele şi impozitele populaţiei. Îşi amintesc de cetăţean o dată la patru ani, pentru că atunci cetăţeanul devine alegător. Trec alegerile, trece şi interesul pentru nevoile cetăţeanului. Politicienii actuali pot fi însă recordmeni în ceea ce priveşte abilitatea de a reveni la lupta pentru puterea politică.

Ne-o demonstrează clar astăzi actuala alianţă aflată la putere, USL, cât şi fostul partid de guvernământ, PDL. În fapt, aceiaşi vechi politicieni aflaţi pe scena politică încă de la apariţia partidelor în anii 90 instrumentează jocul politic. Ironiile, replicile tăioase dintre liderii aflaţi la putere, asezonate cu schimbări surprinzătoare de apartenenţă politică ale unor actuali lideri democrat-liberali, mă determină să mă întreb, retoric poate, de ce proştii noştri sunt egali cu proştii lor?! Răspunsul meu: pentru că sunt aceiaşi!

Acest du-te-vino al politicienilor evidenţiază însă un fapt mult mai grav: în timp ce întreaga clasă politică aleargă după funcţii sau putere, instituţiile statului rămân nereformate, administraţia devine tot mai neperformantă iar economia se deteriorează încet dar sigur.

Cum scăpăm de incompetenţa celor aflaţi la putere? Ce ar mai putea salva în acest moment administraţia sau economia românească? Pe cât de simplu, pe atât de eficient este răspunsul: PLANIFICARE ȘI EXECUȚIE BUGETARĂ ONLINE! Fără aceasta, transparentizarea actului de guvernare sau eliminarea corupţiei din administraţie rămân doar obiective îndepărtate.

Este necesară, de altfel, şi reducerea birocraţiei prin reorganizarea agenţiilor guvernamentale şi a instituţiilor deconcentrate. Acum, România este împânzită de hăţişul birocratic al agenţiilor guvernamentale şi instituţiilor deconcentrate fără un rol clar sau care dublează alte astfel de structuri. Este necesară o reevaluare a rolului acestora şi reorganizarea lor, prin păstrarea în principal a acelor agenţii care sunt obligatorii în raporturile pe care România le are cu Uniunea Europeana. Descentralizarea s-a făcut doar pe hârtie, dar concentrarea resursei financiare este încă la stat. Un prim efect pozitiv va fi reprezentat de importante economii la buget, bani care vor putea fi folosiţi în interesul cetăţenilor.

Pentru a determina o creştere economică este nevoie, în primul rând, de încurajarea dezvoltării IMM-urilor româneşti, un mediu care a fost sistematic îngreunat în ultimii ani. Simplificarea procedurilor de plată a contribuţiilor la bugetul statului prin introducerea unei singure declaraţii sau plata unei contribuţii unice de maximum 35% de către firme şi direcţionarea acestor bani de către Ministerul de Finanţe strict către necesităţile bugetare reprezintă o măsură urgentă care ar trebui adoptată pentru supravieţuirea mediului de afaceri.

Administraţia publică centrală şi locală a beneficiat de numeroase cosmetizări până în prezent, purtând amprenta clasei politice, care însă nu i-au afectat cu nimic mecanismele învechite. Este timpul pentru o guvernare electronică, care să determine revoluţia statului Român pentru români şi nu împotriva românilor, care să aibă o bază solidă, să reprezinte temeiul pentru dezvoltarea sa viitoare! România iartă-i pe toţi politicienii care au fost înainte dar NU-i mai ierta pe cei ce sunt şi MAI ALES, PE CEI ce vor veni! De data asta, spune-le înainte: POLITICIENI, treziţi-VĂ!

Pe scurt, România poate fi a noastră, a cetăţenilor, cât timp măsurile luate de clasa politică servesc interesul naţional, nu celui propriu!

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, este comentator-invitat în pagina online Actualitatea Prahoveană.

Back To Top