Iată că, după multă luptă, românii au avut parte şi de o zi de luni ceva mai... specială. Liberă, cu ghiftuială şi, pentru câţiva, doar cu sentimentul că au participat la o mare minune spirituală, Învierea Mântuitorului. Prilej pentru unii – mai neduşi la biserică – să-şi ia rudele, nevestele, prietenii sau necunoscuţii la pumni, bâte sau să le măsoare spatele cu o ţambră din gard. Se pare că o ciocnire a ouălelor a devenit neinteresantă şi desuetă. Motiv pentru care Poliţia spune că am avut “sărbători pascale în general liniştite”. Iar Poliţia “mică”, adică aia comunitară, ne-a prezentat un fel de “ştiri de la ora 5”, un buletin de presă plin de bătăi, spargeri, furturi şi chiar unul care-şi făcuse vena sită.
Datoriile nu-s numai ale noastre. Dar şi ale stră-stră-stră... urmaşilor noştri!
România este o ţară din Europa. Membră a UE, NATO, OSCE, ONU şi în alte câteva zeci sau sute de organizaţii. De fiţe. Ţară frumoasă dar cu majorul defect de a fi locuită. Care defect este întrecut doar de sictirul celor care votează. Iar acest sictir este depăşit doar de scârba de a face câte ceva pentru ţară a celor care ne conduc. Aşa se face că, la data de 1 aprilie şi după - iar cei care o spun suţin că nu-i deloc o păcăleală -, România este cel mai mare datornic la FMI după valoarea sumelor datorate. Îi batem la datorii chiar şi pe unguri sau ucrainieni. Semn că şi la tocat banii luaţi pe datorie suntem mai buni decât urmaşii lui Attila sau ai lui Taras Bulba!
Paşte cu foamea-n gît şi vânt în buzunare
Ce vremuri, ce timpuri, ce criză mai trăim, lumeeeeeeee! Păi la alte fericite şi mult prea ghiftuie Sărbători de Paşti înfulecam câte trei – patru miei, o turmă, câteva zeci de ouă şi cinşpe balerci de vin… Mai treceam şi pe la Biserică, dar numai aşa, în drum spre Disco, după ce ne făceam “încălzirea” la crâşmă. Or, acuma, pe praful ăsta… prahovenii nu au mai înfulecat fără măsură şi nici nu şi-au mai pus ficaţii pe jarul distilatelor sau fermentatelor din butelcuţe aşa cum o făceau în urmă cu doi-trei ani. În perioada Paştelui, numărul de solicitări primite de Serviciul de Ambulanţă Prahova a fost cu 10% mai mare decât într-o zi oarecare. Procentul este mic, au spus medicii, deoarece după Paşte, în alţi ani, numărul de solicitări a fost şi cu peste 25% mai mare. Mama ei e criză. Trecem cumva şi de ea!
Grobianul şi iarba verde
Deci avem o ţară şi nu ştim cum s-o prăpădim? Cât mai repede şi mai eficient. Cam asta face oricare aşa-zis turist, fie el şi de weekend sau măcar de ocazie, cum a fost de Paşti. Atacul se dă îndeobşte cu pungi de plastic, resturi de mâncare, mucuri de ţigară, PET-uri şi alte deşeuri menajere. Arsenalul grobienilor mai poate fi completat şi cu tot felul de conserve, cutii de bere şi, ca armă supremă, desigur, faitonul care să călărească oricare petecuţ de iarbă şi care, musai, trebuie să fie spălat, oriunde există un pârâiaş, izvor sau lac. Şi să nu uităm că uleiul de la iubita voastră tărăboanţă se schimbă cel mai bine tot atunci când ieşiţi la “iarbă verde”. Asta au lăsat în urmă cei care au sărbătorit Paştele la iarbă verde. Nu este, oare, România, un fel de groapă de gunoi, uriaşă?
Meleşcanu is alive!
Unii prahoveni au cam dat degeaba cu ştampila-ntr-un candidat sau altul. Nu zicem acum nimic – de rău şi nici de bine – despre independenţi, ci de un senior. Bun la imagine, că-n concret nu prea ştim să fi avut mari fapte de vitejie în reprezentarea celor care l-au votat. Adică, nimeni altul decât senatorul PNL Teodor Meleşcanu! Deocamdată nu a plecat din Senat, dar nici nu se ştie câte zile o să mai meargă pe acolo. Cum se plictisea el într-o zi oarecare, şi-a adus aminte că este senator. Ales şi nu făcut! Care mandat ar fi trebuit să-i provoace oarecare îngrijorare faţă de viaţa alegătorilor săi. Şi, ca să arate poporului că încă îşi mai aduce aminte de colegiul său, senatorul Meleşcanu a cerut ajutorul guvernului pentru a se îndepărta şi remedia efectele alunecărilor de teren de la Vălenii de Munte. A cerut, că nu îl costă mare lucru, dar să vedem şi dacă se va ţine de capul celor din Guvern. Că d-aia – încă – este ditai senatorul!
Mediatorul Cosma vrea să resusciteze UM Plopeni
Ghinionul de a te naşte în Plopeni poate să fie depăşit doar de acela de a şi lucra în Plopeni. La U.M. Plopeni, mai bine zis. Care acum este o uzină doar cu numele şi nici zile multe nu pare să mai aibă. Cum judeţul Prahova este condus de voinicul Cosma, iar acesta ştiut este că nu suportă absolut deloc ca judeţul său să fie arătat cu degetul, starostele prahovenilor a anunţat, aşa cum ştie domnia sa, cu surle şi trâmbiţe, că speră ca până la începutul lunii mai să medieze cu Ministerul Finanţelor şi cu cel al Administraţiei şi Internelor ştergerea datoriilor pentru Uzina Mecanică Plopeni, care au ajuns la câteva sute de mii de euro. Suntem curioşi ce va face neînfricatul Cosma dacă nu-i va convinge pe mai marii din cele două ministere? Va lua din banii de buzunar de la ăla micu şi va plăti datoria uzinei!?
Poliţia se zbate între lumi paralele
Poliţiştii sunt o specie care ar trebui ocrotită prin lege. Nu că ar fi pe cale de dispariţie.Poliţia mare zice cum că “prahovenii au sărbătorit Paştele într-un climat de linişte”. Poliţia Prahova se mai laudă şi cu faptul că a deranjat de la ciocnitul ouălelor de acasă peste 1 000 de agenţi care au avut misiunea de a menţine ordinea şi liniştea publică. Cum nu aveau ce să ciocnească, sărmanii agenţi au vegheat ca tot poporul să fie cât mai liniştit, dar asta nu înseamnă că nu au mai fost şi niscaiva zurbagii sau alte “evenimente”. Tocmai că în acel “climat de linişte” au mai activat şi poliţiştii comunitari. Care fiind ei atât de pătrunşi de climatul de linişte au avut puterea să mai deosebească nişte scandalagii, câteva spargeri de autoturisme, nişte hoţi de buzunare pe la hipermarketuri şi chiar pe unul cu venele făcute sită şi creierii muci de la câte prafuri băgase în el. Sărmanul acesta se pare că profitase şi el din plin nu numai de vacanţa de Paşti – deh, cu Învierea-i mai greu când ai mintea prin Cosmos –, dar mai ales a fost copleşit de climatul de “linişte şi pace”!
Poliţiştii din casă-n casă
Zilele trecute o adevărată armată de poliţişti, jandarmi, membri ai unor trupe speciale specializate în combaterea criminalităţii organizate au făcut, sub coordonarea procurorilor DIICOT, peste 100 de percheziţii domiciliare. Cei peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi nu au trecut la bătut covoare, la făcut curăţenie de Paşte prin casele celor în cauză. Ei aveau informaţii că pe la acele adrese ar locui nişte suspecţi de comiterea de infracţiuni informatice. Între timp, în Cehia s-au desfăşurat 12 percheziţii. A fost luată urma a trei grupuri de infractori, cam 250 de indivizi, care ţepuiau clienţii pe INTERNET că le vând tot felul de chestii cât mai minunate şi la nişte preţuri care n-aveau cum să fie atât de mici. Membrii grupării sunt suspectaţi de crearea de site-uri cu aparenţă de originalitate, ca şi cum ar fi fost din SUA, iar pe aceste site-uri ofereau diverse bunuri spre vânzare. Peste 800 de persoane au căzut victime licitaţiilor fictive pe Internet, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 euro. Din anul 2006, cele trei grupări infracţionale au ţepuit oameni din Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, SUA, Canada şi Elveţia, organizând licitaţii frauduloase prin intermediul Internetului.
Ce preocupări mai au şi unii ziarişti…!
Cei de la ziarul “Gândul” pun şi un pic de sare peste rănile românilor si spun, negru pe alb: "1.498.492 mp de găuri pe şosea. 80% din drumuri sunt pline de gropi. Constructorii, "rugaţi“ să repare pe datorie". Ehei, dragilor, calmaţi-vă şi voi. Păi dacă nenea Căşuneanu a fost băgat la pripon, cine să mai asfalteze, cine să mai dea cu bitum în popor? Vedeţi că, la urma urmei, Justiţia este de vină pentru gropile din şosea?!
Onoarea Câmpinei este pusă la îndoială
Alin Moldoveanu este un tip din Câmpina, de viaţă, şi ar fi bine să nu-l supăraţi niciodată (poate aşa nu ne rupe oasele pentru ce scriem în continuare!). Ei bine, acum doi ani, Alin era duşman de moarte cu ex şi actualul edil al municipiului Câmpina, primarul Tiseanu. Fiecare dorea să primească voturile câmpinenilor şi de aici s-a ajuns la un fel de competiţe pe viaţă şi pe moarte. Duşmănii, acuze, ce mai, tot tacâmul unei campanii electorale care puţin a lipsit să nu devină un fel de bătălie la propriu. Azi, edilul câmpinean, adică Horia Tiseanu va trebui să conducă oraşul alături de fostul său contracandidat. Nu mai contează deloc ce-şi ziceau şi spuneau ei în urmă cu doi ani. Unii, cârcotaşi, au scos din lada cu amintiri chiar şi manifestul politic “Salvaţi Câmpina", lansat de Horia Tiseanu înainte de turul doi al alegerilor. Păi ce ar fi vrut şi ei să se spună într-un manifest, fie el şi electoral? Să îţi lauzi duşmanii? În manifestul respectiv, primarul Tiseanu îi îndemna pe câmpineni “să oprească ascensiunea lui Alin Moldoveanu pentru a nu se compromite viitorul oraşului”. Şi câmpinenii i-au oprit-o, dar uite că, după doar doi ani, Alin şi-a reluat ascensiunea şi acum se află alături de fostul său duşman. Să înţelegem că, de acum, oraşul Câmpina şi-a regulat, aranjat, necinstit viitorul? L-am fi sunat pe Alin, dar nu prea credem că ştie de glumă. Iar pe Horia Tiseanu nu are rost să-l deranjezi de când are probleme cu grifonii cei blegiţi de ploaie şi zăpezi.
Pesedeii au învârtit banul. Cu lopata!
Anul 2009 a fost unul de criză. O ştim cu toţii. An care nu a fost chiar aşa de prost şi pentru PSD. Cu toate că Prostănacul a pierdut Partidul Social Democrat, partidul a acumulat, în 2009, venituri din cotizaţii şi donaţii în cuantum de 21.186.322 de lei. Totodată, în 2009, alianţa politică PSD+PC a cumulat venituri din cotizaţii si donaţii în valoare de 3.542.263 de lei. Astfel, potrivit Monitorului Oficial, veniturile încasate în 2009 de PSD din plata cotizaţiilor s-a ridicat la suma de 10.309.590 de lei.
Un proiect şi de restul ceva Justiţie
Ca să nu mai fie arătată cu dispreţ şi să aibă la îndemână un studiu care să arate clar cât de mult şi de temeinic au prahovenii încredere în coana Justiţie a fost demarat “cel mare proiect” iniţiat de către Curtea de Apel Ploieşti din 1990 până acum. Să nu credeţi că ar fi vorba de adus judecători din SUA ori Germania – ce să facem noi cu judecătorii americani sau nemţi dar cu legi româneşti? Ci, aşa cum stă bine tocătorilor de bani, totul s-a desfăşurat sub genericul unui sondaj intitulat “Pentru o justiţie mai aproape de cetăţean". În fapt, a fost vorba despre un sondaj care s-a adresat instanţelor, reprezentanţilor presei şi, nu în ultimul rând, chiar procurorilor şi avocaţilor.
Peşte la 18 ani
Mai multe minore au încăput pe mâna unui tip de doar 18 ani care le trimitea la “produs”. În perioada octombrie 2009–martie 2010, membrii grupării conduse de tânărul major, prin ameninţări şi violenţe, au recrutat, transportat şi găzduit în vederea exploatării sexuale mai multe minore cu vârste între 15 şi 17 ani, toate eleve la diferite licee din Ploieşti, pe care le-au constrâns să întreţină raporturi sexuale cu diverşi bărbaţi în imobile din oraş şi într-un cămin de nefamilişti tot din municipiu. Şeful grupului era G.C.M., elev la un liceu din municipiu, care, după ce se împrietenea cu victimele, le filma în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu acestea, pentru ca, mai apoi, prin şantaj - ameninţându-le că filmările vor fi postate pe Internet –, să le oblige să întreţină raporturi sexuale cu diverse persoane contra unor sume de bani.
Românii nu-s doriţi prin nouă ţări europene
Nouă state membre UE impun în continuare restricţii pe piaţa forţei de muncă pentru cetăţenii români, deşi au trecut mai mult de trei ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE), măsuri similare fiind aplicate şi de alte patru state europene din afara Uniunii. Cele nouă state membre care solicită în continuare permise de muncă muncitorilor români sunt: Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie şi Olanda. Nici prin alte ţări nu-s aşa de doriţi, dar cine să muncească precum robul pentru un salariu de trei ori mai mic decât “băştinaşii”? Plus că şi lebedele alea au nevoie şi ele de afecţiune, ştiut fiind faptul că austriecii sunt, de fel, mai reci, nu ca românaşul nostru fomist.
Tot la nea Mircea le este speranţa
Că să nu mai zică unii şi alţii că avem ceva cu PSD-ul, iată că ne supărăm chiar şi cu cititorii noştri, pe care nu-i cruţăm şi de o ştire cu nimeni altul decât celebrul Mircea Cosma. Este drept că ştirea face referire la CJ Prahova dar când vorbeşti de CJ Prahova şi nu spui Mircea Cosma este cam ca o nuntă fără lăutari.
Programul Consiliului Judeţean Prahova pentru repararea drumurilor şi podurilor cuprinde, în acest an, şi drumul judeţean 232. Un tronson din acesta, de circa doi kilometri, se află în administrarea oraşului Boldeşti-Scăeni, care însă nu dispune de fonduri pentru asfaltare. Aşa că tot la nea Mircea au bătut boldeştenii ca să iasă din necaz. Acesta este motivul pentru care s-a luat decizia asocierii dintre oraşul Boldeşti-Scăeni şi Consiliul Judeţean Prahova, pentru alocarea a 800.000 de lei de la bugetul judeţean pentru a se realiza lucrările de îmbunătăţire a covorului asfaltic pe tronsonul de drum care se află în adminstrarea oraşului Boldeşti.
Mai suportaţi? Încă una cu nea Mircea
Consiliul Judeţean Prahova vrea să promoveze proiectul "Centrul multifuncţional de afaceri – Lumină Verde – Ploieşti, judeţul Prahova". Proiectul face parte din lista celor care au fost selectate spre cofinanţare prin Planul Integrat de Dezvoltare urbană al Polului de Creştere Ploieşti – Prahova. Aşa-i că sună bine de tot? Doar că proiectul respectiv, ca să primească banii necesari, avea nevoie ca terenul pe care se realizează investiţia să facă parte din domeniul public al judeţului. Deoarece terenul identificat ca fiind adecvat pentru realizarea acestui centru de afaceri se află în patrimoniul SC Ploieşti Industrial Parc SA, acesta a fost restituit domeniului public, cu acordul consilierilor judeţeni. Nea Mircea doar le-a spus ce intenţii are cu acest proiect şi consilierii judeţeni ce să facă? Au fost de acord cu “Lumina Verde”, că doar nu erau duşi cu capul să se pună contră însuşi voievodului!
Polistiren cu porţia
Banii alocaţi pentru creşterea performanţelor energetice la blocurile de locuinţe sunt şi mai puţini ca altă dată. Pentru 2010 au fost alocaţi doar 1,5 milioane de lei. Aceşti bani sunt pentru imobilele din municipiul Ploieşti şi din oraşul Mizil.
Sărbătoare şi poliţişti
Zilele trecute Poliţia Comunitară din Câmpina a sărbătorit împlinirea a cinci ani de existenţă. Desigur cu noua lor şefă – venită de la Ploieşti – vor avea cât de curând muuult mai multe motive de a se bucura.
Prahova stă bine. La falsificatori de bani
Într-un clasament naţional întocmit de poliţişti în funcţie de numărul cazurilor de bancnote false descoperite, pe prima poziţie se află Bucureştiul, urmat de alte 7-8 judeţe. Eeeeeee, staţi liniştiţi, că n-aveam cum să ratăm ocazia. Printre acestea se regăseşte şi Prahova.
Medicii au revenit la muncă
După 13 ore de negocieri cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, reprezentanţii medicilor au decis că ar fi cazul să se întoarcă la muncă. Supărarea lor fiind oarecum oblojită de mai marii CNAS, medicii au decis că at fi cazul să reînceapă să elibereze din nou reţete compensate şi gratuite, ori să dea trimiteri către laboratoarele de analiză sau medicii specialişti.
Amendaţi că au lucrat prost
Năucitor, senzaţional, extraordinar! Lucrătorii Serviciului Rutier-Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, au verificat viabilitatea părţii carosabile a D.N.1 B-E 577, de la km. 11+500 la km 26, respectiv pe raza localităţilor Bucov, Valea Călugărească şi Albeşti Paleologu. S-a constatat că partea carosabilă era plină de gropi. De parcă ar fi fost singura şosea din ţară! Tot ce mai contează este că presa ar fi fost informată cum că asfaltagii au fost amendaţi. Iar noi rămânem cu planetarele rupte, mult mai stisfăcuţi, e clar!
Haine care te strâng de gât
Autorităţile de supraveghere a pieţei din Uniunea Europeană au verificat hainele destinate copiilor, şi în mod special pe cele pentru vârsta de până la şapte ani. Concluzia nu a fost chiar bună deoarece au fost găsite haine prevăzute cu cordoane şi/sau cordoane glisante, care ofereau din plin riscul de strangulare.
Răilor! Bine că le mai daţi un răgaz!
Liderul Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a anunţat că 2010 ar trebui să fie “ultimul an de sacrificiu" pentru personalul din sistemul sanitar. Liderul SANITAS zice cum că „de la anul, SANITAS nu mai acceptă ca sănătatea să fie sacrificată şi avertizează că, de anul viitor, sindicaliştii vor relua acţiuni de protest pentru a obţine ceea ce li se cuvine. Bine că măcar anul acesta se mulţumesc doar cu ce „li se dă” şi nu cer ce „li se cuvine”!
Băncile – la Protecţia Consumatorului
Cam 500 de prahoveni au depus reclamaţii la Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor. Nu vorbim despre peşte, ouă stresate sau pui cu gheaţă de două palme... ci de bănci. Prahovenii vor să sară la gâtul băncilor, dar nu au de partea lor cine ştie ce aliaţi. Aşa că merg la Protecţia Consumatorului.
Mor din cauza crizei
Încă de pe 15 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti stocul de medicamente s-a terminat. Cel mai grav este că vorbim despre medicamente destinate bolnavilor HIV.
Mezelarii în stradă
Angajaţii fabricii de mezeluri din Buşteni au intrat în şomaj tehnic pentru trei luni, dar nu şi-au văzut banii cuveniţi. Disperaţi, şi-au luat copiii de mână şi s-au dus în faţa fabricii, în speranţa că directorii le vor da un răspuns. Nu este pentru prima dată când au ieşit în stradă dar nici prima dată când directorii nu i-au băgat în seamă. Măcar să fi aruncat după protestatari sau cu nişte legături de cârnaţi.
Profesorul şi clasa de nota 10
Procurorii de la DNA Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Costel Enache, profesor I (instructor de poliţie principal de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina).
Profesorul este acuzat că ar fi dat subiectele de la un examen unei fete, iar aceasta, la rândul său, le-a transmis tuturor colegilor săi. Ca urmare, o clasă întreagă a luat nota... 10! La un examen de care depindea repartiţia viitorilor poliţişti!
Z.I.R. – ca să ne “simtem” bine
“Praleo, cum să nu avem şi noi o zioă a noastră?!”. Uite că şi etnicii rromi au parte de o zi specială. Nu una în care “majoritarii” să-şi lase uşile deschise ori portofelele la vedere. Vorbim doar de Ziua Internaţională a Romilor. Motiv pentru care Valea Prahovei s-a pregătit pentru un eveniment de amploare. Vedem zilele următoare pe la “Ştirile de ora 5” sau în buletinele informative de la Poliţie.
International ţigani’s day