Doamnelor şi domnilor cititori ploieşteni şi interurbani, duceţi-vă liniştiţi tomberoanele la poartă şi concentraţi-vă pentru că, da, astăzi vorbim despre gunoi. Şi cum gunoiul face parte din viaţa noastră zilnică, era aproape imposibil să nu aducem vorba şi despre mizeria de politică locală. Politică şi gunoi, deci, scuzaţi repetiţia!
În data de 12 aprilie, comisia acreditată de Primăria Ploieşti cu mirositul gunoiului menajer a deschis plicurile cu ofertele firmelor de salubritate care visează contractul de prestări servicii cu municipalitatea, un loz de multe miliarde dorit de patru asocieri mari şi late.
Aşa cum vă spuneam zilele trecute, firmele care au depus ofertele în plic sunt: actualul operator de salubritate Rosal, fostul operator de salubritate, Veolia, transformată între timp în Vitalia Servicii pentru Mediu, operatorul de salubritate Romprest şi societatea Polaris.
Primăria va încheia contracte cu operatorii care vor asigura serviciile de curăţenie şi colectare a gunoiului pe două zone.
Vitalia Servicii pentru Mediu a depus oferte în asociere cu alte companii de profil. Astfel, dacă va câştiga contractul, pentru zona A, Vitalia va lucra împreună cu Floricon, firma care asigură serviciile de salubritate în Câmpina, în vreme ce pentru zona B Vitalia a depus o ofertă în asociere cu SSB.
După deschiderea ofertelor, care a avut loc în 12 aprilie, urmează etapa de evaluare a ofertelor, în care se va ţine cont de valoarea investiţiilor pe care şi le propun firmele, de tariful perceput populaţiei, primăriei şi agenţilor economici şi de redevenţa pe care operatorii sunt dispuşi să o achite către primărie din venitul lor anual.
Asta e partea oficială
Partea neoficială, adică gunoiul de sub preş, ca să rămânem în termenii tehnici ai problemei urât mirositoare, acum urmează.
După cum intuiţi, la Ploieşti este binevenit domnul Silviu Prigoană, cu societatea Rosal, care mătură în prezent municipiul. Dragostea şi afecţiunea pentru Rosal este răcnită în gura mare şi de un domn consilier local cu antecedente în gunoiul menajer, pe numele lui Gheorghe Sârbu (noroc, nea Sârbule, sănătate!).
Fără pic de răutate spunem că nea Sârbu are antecedente în manipularea gunoiului, mai ales dacă vă prezentăm dovada prin care arătăm că domnia sa este şeful companiei aflate în insolvenţă Itecol Tehnica, societate specializată în căratul gunoiului oamenilor din mai multe judeţe.
Aşadar, este clar că domnul Gheorghe Sârbu devine credibil atunci când vorbeşte despre gunoi, fiind printre puţinii politicieni care au ajuns din benă în ditamai funcţia publică de ales al neamului ploieştean.
Ne ţinem mâna la nas şi îl felicităm, sincer, pe domnul Sârbu, şi pentru postura sa de profesionist în care se află. În care se află în jurul comisiei care desface plicurile firmelor concurente pentru salubritatea municipală.
Înainte de a vă spune bârfa pentru care nea Sârbu n-o să ne mai invite neam la cafele, ne permitem să-îi dăm un sfat: bre, apropo de plicuri, linge şi matale cu măsură că lipiciul ăla e toxic!
Şi dacă tot am adus vorba despre plicuri (ai reţinut, nea Sârbule?), trebuie să ştiţi că, efectiv, ne-a frapat telefonul unuia cu mustaţă care se învârte prin jurul PDL-ului, individ care ne-a transmis, nervos, bârfa conform căreia nea Sârbu a lins la plicuri până când a dat de oferta celor de la Vitalia, care, brusc, de la substanţa aia despre care vă povesteam mai devreme, ar fi avut halucinaţii spunând că e mai bună decât Rosalul pe care îl laudă în gura mare peste tot.
Sigur bârfa că Sârbu le-a sifonat celor de la Vitalia ponturi legate de bucătăria internă a ofertelor prezentate în plic este doar una lipsită de adevăr. Noi îl cunoaştem pe domnul Sârbu ca fiind un tip serios, angajat şi disciplinat în faţa deciziilor venite din partea forurilor superioare, înclinaţie rămasă de pe vremea în care aplauda, la plenarele cincinale, de se zguduia tabloul lui nea Nicu pe perete. De-asta am şi zis, la început, că e bârfă, ca să nu existe dubii, clar?
General Menajer
Categorie: Pamflet
Bârfoteca APH. În PDL miroase a Veolia. Sau Vitalia, cum preferaţi.
- Scris de Irina Sima