Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la şmenurile zilnice din Ploieşti, mă trece, aşa, o senzaţie de cufureală, ceva de speriat. Am încercat de toate: DNA, Procuratură, Poliţie, cu nimic nu trece. În Prahova, pur şi simplu, suntem infestaţi definitiv şi irevocabil cu şmenarită. Acest virus puternic face ravagii între cetăţenii simpli, dar umflă, în mod substanţial, conturile purtătorilor. Ca să vedeţi că nu vă panichez degeaba, trecem la fapte.
Una bună: Fostul procuror Dinu Nica e avocat. Cum, nu aţi râs?
Primul caz îngrozitor depistat de grefierul nostru care ne dă raportul direct de la sursă este electrizant. Cel mai bun exemplu al omului care nu se lasă este domnul avocat Dinu Nica. Cum, nu aţi auzit de domnul Dinu Nica? Virusul despre care vorbeam mai devreme i-a dedublat ditamai personalitatea de procuror, dându-i o nouă faţă. Cel care acum un an era prins în flagrant de procurorii secţiei DNA Bucureşti cu sacoşa de şpagă, în faţa blocului, costumat în halat de casă şi papuci, fiind până în zilele noastre injectat cu ser de cercetare penală, a ales Baroul Prahova, unde a fost primit, din câte am auzit noi, pentru a apăra dreptatea şi corectitudinea, în roba de avocat.
Cu alte cuvinte, Dinu Nica este procurorul cercetat penal care acum un an, prin intermediul unei grefiere, a primit de la un om de afaceri o şpagă de 5.000 de euro. Afaceristul l-a denunţat la DNA Bucureşti, iar în momentul întâlnirii Nica a fost săltat cu banii în mână. V-am mai povestit aici schimbul fabulos de replici: Procuror: „Ce aveţi acolo, în sacoşă, domnule procuror?”. Dinu Nica: „Staţi să văd că nici nu ştiu... ie-te câţi bani am aici în sacoşa asta!”. Revenim cu amănunte, după ce verificăm această bârfă beton-armat.
Ori la bal, ori la Spitalul Judeţean
Intră în legătură directă sursa noastră de sub biroul directorului Strâmbeanu. „Mulţumim, bârfoteca APH, preluăm legătura. Şi în Spitalul Judeţean s-a extins îngrozitorul virus numit şmenarită. Sursele noastre au aflat, prin metode specifice muncii la APH, care întârzie mereu cu salariul, huo!, că la Spitalul Judeţean s-a câştigat o selecţie de oferte sau licitaţie, încă nu ştim sigur. Revenim cu amănunte, oricum. Lucrarea de renovare a Spitalului Judeţean Ploieşti a fost câştigată de o firmă abia înfiinţară de patronul de la Neoserv, care ne plătea şi nouă factura la publicitate până când nu a mai avut bani, dar noi, de treabă, îi facem gratis reclamă”. Mulţumim reporterului nostru. Revenim cu amănunte. Şi nici măcar nu tăiem factură. La naiba!
Ascensiunea lui Cristian Săndulescu e datoare şi cu o decădere, nu?
Domnul Cristian Săndulescu (Cristi, pentru prieteni), directorul de investiţii din Primăria Ploieşti, are o ascensiune carieristică extraordinară. De fapt, noi credem că încă de la Săndulescu virusul despre care vorbeam mai devreme a infectat Primăria Ploieşti. Experţii APH în virusologie şmenaristică au depistat, după teste elaborate de laborator, că este posibil ca Emil Calotă să fi adus virusul în primărie, atâta timp cât fostul primar, Horia Toma, nu a adus decât sticle. Dăm legătura doctorului Mengele, specialistul APH în probleme de traume şpagaristice reumatice, secţia Arşi de DNA:
„Stimate domn, da, recunosc faptul că în cazul domnului Săndulescu, singurul remediu, destul de naturist, este pensionarea anticipată. Îi recomand, prin intermediul dumneavoastră, domnului director, să folosească un amestec de plante crescute numai primăvara, pe malul râului Dâmbu, pe care, amestecate cu ceai de insomnie, plus câteva prafuri de comision, să le îngurgiteze pe garsoniera goală, domnule. Spun garsonieră, pentru că de la o simplă garsonieră a plecat şi domnul Săndulescu atunci când a intrat în Primăria Ploieşti. Şi, din câte am aflat, era încă de pe atunci colecţionar de licheni, pe pereţii acesteia.
Virusul a înaintat rapid în corpul pacientului nostru şi i-a dat un acces de case, vreo patru la număr, din câte am reuşit să descoperim la radiografie. Este extraordinar, domnule, ce caz, special! Noroc că, la dânsul, mai există o şansă. Îi recomand cu căldură câteva flacoane de pensie lungă - rapid, domnule, ca să mai salveze aparenţele. Dacă nu, eu mi-am dat doctoratul în gaze, şi vă pot asigura că îl aşteaptă o epurare intestinală în primărie, de unde va fi luat cu ambulanţa DNA, domnule, Doamne fereşte!
Această consultaţie a fost gratuită. Al dumneavoastră, Dr. Mengele Gheorghe, zis şi Distrigaz. Între prieteni, desigur.