Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

tariceanuPrezent la Ploiești, la deschiderea noului an școlar, Călin Popescu Tăriceanu a declarat în fața presei că lista de semnături pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu rămâne deschisă pentru parlamentari, iar cei de la PSD pot decide momentul demarării acestei proceduri.

„Am deschis lista de semnături și am văzut care sunt poziționările pe scena politică. Există, pe de o parte ACL care s-a manifestat în mod clar împotrivă împreună cu – evident, nici nu mă așteptam să fie altfel – cunoscuta doamnă Udrea, susținătoarea înfocată a președintelui, acuma se dovedește că și dl Iohannis îi calcă pe urme cu multă demnitate și bățoșenie, și, de cealaltă parte PSD-ul care, alături de colegii mei din PRL, și-au manifestat fără echivoc atitudinea în ceea ce înseamnă regimul politic al d-lui Băsescu.

Sigur că, la PSD, în momentul de față, urmează să facă o discuție, o analiză, au o serie de considerente de ordin tactic, se gândesc unii dacă ar fi bine, dacă ar fi potrivit, dacă merită pe ultima perioadă de mandat, dacă nu cumva lucrul acesta i-ar servi lui Băsescu. Sunt o serie de considerente pe care le-am avut și eu în vedere pe care le-am avut și eu când am decis suspendarea. Însă eu am plecat de la principii și nu de la considerente de ordin politic. Eu cred că într-un astfel de demers nu fac calculul ce câștig și ce pierd. Așa cum am arătat în trecut, nu mă interesează ceea ce pierd, cred că trebuie făcut ceea ce este corect. Iar în cazul de față, principiul respectării Constituției și a legilor trebuie pus mai presus de orice alt considerent politic. Prin urmare, lista de semnături rămâne deschisă și dacă colegii de la PSD condideră că altul ar fi mai potrivit ca moment al suspendării – nu turul 1, poate turul 2 – aștept cu toată bucuria să-și pună semnăturile, să putem demara procedura de suspendare".

PSD - „abordări diferite"

„Sigur că discuțiile pe care le-am făcut cu unii dintre ei, considerentele pe care le-am făcut publice sunt, din punctul meu de vedere, destul de solide. Putem să avem abordări diferite. Pentru că unii au considerat că acest demers ar fi, de fapt, ca urmare a unei înțelegeri între Partidul Liberal Reformator și PSD. Iată că se dovedește că nu poate fi vorba despre așa ceva. Avem abordări diferite în această privință și sigur că eu îmi păstrez considerentele și analiza pe care am făcut-o", a declarat Tăriceanu în fața presei.

Totuși, pentru acest proces, nu sunt benefice nici refuzul UDMR la suspendare și nici „poziționarea" alianței ACL, în contextul în care Klaus Iohannis a considerat această inițiativă „un exercițiu de imagine".

„Nu îmi face plăcere să văd abordarea UDMR"

„Nu știu care este motivația celor din UDMR, nu îmi face plăcere să văd această poziționare, dar într-o democrație trebuie să acceptăm punctele de vedere ale celorlalți așa cum sunt ele și să le respectăm", a menționat șeful Senatului la Ploiești.

Despre Klaus Iohannis: „Vrea să pună legea între paranteze?"

„Domnul Iohannis caută și găsește niște explicații extrem de subțiri. Eu am vorbit de principii și rămân ancorat în aceste elemnte. Principiul fundamental de la care am plecat și pe care i-l transmit d-lui Iohannis în calitate de candidat la președinție este că, pentru președintele României, respectarea legii și a Constituției nu este facultativă. Nu facultativă în ultimele trei sau două luni de mandat, nu este facultativă în perioada elctorală, este o obligație permanentă, în așa fel încât rămâne dânsul să ne explice care ar fi exercițiul de imagine când eu vorbesc de principii. Domnia sa intenționează cumva, în anumite perioade în care își exercită funcția de primar, să pună legea între paranteze? Să ne spună, pentru cî in felul ăsta putem să facem o paralelă cum ar fi dacă ar ajunge și președinte. Probabil că ar proceda la fel".

Despre ordonanța migrației: „La liberali, nu aleșii locali au migrat, ci partidul a migrat"

O privire de ansamblu asupra migrației unor primari la Partidul Liberal Reformator nu a fost realizată, având în vedere că ordonanța migrației este valabilă 45 de zile.

„Am fost, săptămâna trecută în cinci județe din nordul țării: în Satul Mare, în Maramureș, în Suceava, în Iași și Neamț și m-am întâlnit cu foarte mulți aleși locali care doresc să ni se alăture. E foarte greu în acest moment să fac un recensământ și nici nu îl pot face ținând cont că ordonanța este valabilă timp de 45 de zile.
Vreau să subliniez - știu că în accepțiunea publică a presei, ordonanța este numită „ordonanța privind migrația aleșilor locali". Poate să fie valabilă această etichetare cu o anumită excepție.

În cazul PNL, unde nu aleșii locali au migrat, ci partidul a migrat. Partidul care a renunțat la identitatea liberală, care s-a încris frumușel pentru ca d-na Vălean să ajungă vicepreședintă a Parlamentului European cu sprijinul Partidului Popular, a migrat la Partidul Popular European, unde au devenit colegi, sunt într-o frumoasă companie cu domnul Băsescu, cu doamna Udrea, pentru care îi felicit. Nu am crezul vreodată că Partidul Național Liberal o să stea cot la cot cu asemenea persoane onorabile. Deci cel care a migrat este Partidul Liberal și văd că migrația continuă.

După ce au migrat de la familia liberală la familia europeană, au făcut și alte gesturi importante – au făcut alianța împreună cu PDL-ul, acuma au trecut pe față de partea d-lui Băsescu, deci repoziționarea PNL-ului este continuă până la absorbiția sa completă în PDL și confundarea cu imaginea d-lui Băsescu. E minunat", a încheiat Călin Popescu Tăriceanu.

Back To Top