Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Proiectul ce abrogă articolul care sancţionează folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, iniţiat de 39 de parlamentari PSD, este contestat inclusiv de unii dintre cei care l-au semnat.


Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat joi, pentru Mediafax, că îşi va retrage propunerea legislativă (VEZI DETALII) care instituie un prag de 200.000 de lei la abuz şi abrogă articolul din CP referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Unele prevederi pot rămâne sub formă de amendamente. „O să retrag iniţiativa şi o să las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente în Comisia special privind legile justiţiei. A face acelaşi lucru ca iniţiativă nu îşi mai are sensul, pentru că traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lunii ianuarie", a precizat Rădulescu pentru sursa citată.
Despre prevederea care ar abroga articolul referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, Rădulescu spune că... "nu o asum, a apărut acolo şi am văzut-o ulterior, a fost o scăpare. Nu sunt de acord cu ea nici eu. Nu o susţin, aceste iniţiative au fost făcute de foşti procurori, foşti judecători, dar cu unele sunt de acord, cu altele nu. Pe aceasta oricum aş fi retras-o, nu sunt de acord, că până la urmă nu e corect ca unul să folosească funcţia în scop sexual, pentru a pune pe cineva într-o funcţie. Normal că nu sunt de acord. Se poate discuta, să îl clarificăm mai bine. Da, sunt de-acord să fie reglementat şi să fie textul mai bine făcut".
Liviu Pleşoianu, de asemenea pe lista de co-iniţiatori, l-a acuzat pe Cătălin Rădulescu de faptul că proiectul va duce la "o problemă mare cât România". „Una s-a discutat, alta s-a depus la Parlament. În dimineaţa aceasta mi-am retras semnăturile de pe ambele proiecte, şi cel privind abuzul sexual, şi de la Cameră, şi de la Senat. Are o problemă mare cât casa, cât România, se încearcă eliminarea articoului 299 din Codul penal, referitor la abuzul sexual, iar expunerea de motive este aberantă. Colegul scrie că noţiunea nu poate fi determinată precis, nu are legătură cu subiectul. Fie doar pentru asta, nu văd cine ar putea vota aşa ceva. Nu aş fi semnat, nu am ştiut iniţial", a declarat Pleşoianu, pentru Mediafax, anunțând că va face apel ca deputatele care au semnat să îşi retragă, la rândul lor, semnătura.
„Este o aberaţie din toate punctele de vedere. Ar trebui să înţeleagă iniţiatorul că prin favoruri sexuale nu ne referim neapărat la întreţinerea de raporturi sexuale, putem să ne imaginăm nenumărate situaţii unde nu e nevoie să se consume actul în sine. Nu susţin, Doamne fereşte. Să defineşti mai bine, poate fi îmbunătăţit, dar nu abrogat. Când o noţiune e vagă, o defineşti suplimentar. E complet aberant", a adăugat Liviu Pleşoianu, citat de Mediafax.
Deputata PSD Andreea Cosma, co-iniţiator al proiectului, a declarat, pentru aceeași sursă, că propunerea de abrogare a articolului 299 a fost o eroare. „Se fac toate formalităţile pentru retragerea iniţiativei", a spus Cosma.
La rândul ei, Aida Căruceru, o altă semnatară din PSD, a susţinut că nici ea nu este de acord cu abrogarea articolului care face referire la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.
„În considerarea abrogării art. 299, se consideră că noţiunea de «favoruri sexuale» este o noţiune care nu poate fi determinată precis şi, mai mult, există o altă infracţiune care are ca obiect întreţinerea de raporturi sexuale cu o persoană fără consimţământul acesteia, iar dacă consimţământul este dat nu mai putem vorbi de o infracţiune", se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul.

 

Back To Top