Numele parlamentarului de Prahova Dan Rădulescu apare, în 2017, pe lista inițiatorilor, în cazul a zeci de demersuri care au vizat cu prioritate problema poluării și diverse aspecte legate de sistemul de învățământ.
"Probabil, unii dintre voi mă cunoașteți, pentru cei care nu, sunt Dan Rădulescu, deputat de Prahova, 36 de ani, profesor de istoria artelor, muzeograf, căsătorit, o pisică. Principalele mele domenii de activitate sunt: protecția mediului, monitorizarea efectelor poluării și combaterea lor, Ploieștiul și împrejurimile fiind printre cele mai poluate zone din Europa și învățământul, în special debirocratizarea și depolitizarea sistemului, dar și cel privat care, în legea învățământului, beneficiază de o reglementări ce cumulează doar trei sferturi de pagină", scrie deputatul USR de Prahova în prezentarea raportului cu care acesta vine în fața alegătorilor.
Parlamentarul amintește, legat de activitatea sa din 2017, la nivelul Legislativului, de 38 de propuneri legislative, dintre patru privesc legea învățământului, trei au în vedere reducerea și combaterea efectelor poluării. Una dintre inițiativele semnate și de anul trecut a devenit deja lege.
"Cele cinci declarații politice susținute în plen au vizat situația învățământului preuniversitar românesc de stat și particular, precum și atragerea atenției asupra efectelor poluării în județul pe care îl reprezint. Întrebările și interpelările au fost în număr de 16, acestea privind, majoritar, sistemul educațional românesc, dar și activitatea Ministerului Mediului. Răspunsurile vor fi valorificate în viitoare proiecte de legi. M-am numărat printre inițiatorii a patru moțiuni", a mai menționat deputatul de Prahova, trecând în revistă și acțiuni precum ședințele clusterului de învățământ și de mediu, la dezbaterile lansate de organizațiile de profil din învățământul privat sau chiar de el, cum a fost cea privitoare la drepturile și obligațiile cadrelor didactice din sistemul privat de învățământ.
"Ca membru în grupul de prietenie cu Federația Rusă, am participat la trei întâlniri, una a grupului, ce a avut în vedere reluarea legăturilor dintre Camera Deputaților și Duma de Stat, una cu ambasadorul Rusiei, unde i s-a propus acest lucru și unde s-a primit acceptul Excelenței Sale și una culturală, la sediul ambasadei", a mai transmis Dan Rădulescu.
Deputatul USR de Prahova s-a remarcat,însă, în egală măsură, și prin activitatea în teritoriu, axată în special pe problema poluării municipiului Ploiești. "Pe plan local, am depus 29 de interpelări către Primăria Ploiești, Garda de Mediu, Agenția de Mediu, Direcția de Sănătate Publică, Casa de Sănătate Prahova. Răspunsurile au fundamentat o inițiativă legislativă și vor sta la baza altora. Principala realizare este că Direcția de Sănătate Prahova a admis că nu există un studiu integrat de sănătate și că va începe lucrul la el. Totodată, am efectual vizite de lucru și participări la dezbateri publice - la OMV, Agenția de Mediu Prahova, Garda de Mediu, Primăria Ploiești, Direcția de Sănătate Publică Prahova, Unilever România. Am inițiat și coordonat campania de informare publică «STOP poluării orașului Ploiești», prin care am distribuit 5000 de flyere și am strâns peste 4000 de semnături, iar demersul va continua începând din luna aprilie a acestui an", a mai anunțat acesta.
Printre prioritățile pe care și le-a stabilit pentru 2018, Dan Rădulescu enumeră "completarea art. 60, alin (6), din Legea 1/2011 (Legea Educației Naționale), prin specificarea domeniilor în care statul sprijină şi coordonează învăţământul particular şi confesional, în condiţiile legii, respectând în întregime drepturile acestuia, amendarea prevederilor OUG 195/2005 - Legea Mediului, la capitolul sancțiuni, cu o inițiativă care să prevadă ca fundamentare aplicarea prevederilor Legii 86/2000 pentru ratificarea Convenției de la Aarhus și o inițiativă legislativă de modificare a Legii 1/2011, privind alocarea unui psiholog/ consilier educațional la un număr de 400 de elevi."
Sursa: Facebook/ Dan Rădulescu