Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

vot parlament 1Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

Proiectul de lege, adoptat cu 170 de voturi „pentru”, 81 „împotrivă” şi 6 abţineri, va introduce, odată promulgat, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate, definite ca măsuri de natură judiciară, dispuse prin hotărâre de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.

Acestea nu vor putea fi aplicate pentru deţinuții care au săvârşit abateri disciplinare și nici pentru cei condamnați în urma săvârșirii unor infracțiuni cu violență, profitând de starea de neputinţă fizică sau psihică a victimei ori pentru pentru infracţiuni de corupţie prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare sau pentru infracţiunile prevăzute la art. 254-257 din Legea nr. 15/1968 privind Codul penal al României. Nici recidiviștii nu vor putea beneficia de astfel de măsuri alternative.

Potrivit proiectului de act normativ, pedepsele ar urma să poată fi executate fie la domiciliu, fie doar în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat, fie prin "echivalent zile muncă în folosul comunităţii", fie în regim mixt, de "echivalent zile de muncă în folosul comunităţii" și de zile de executare sâmbătă si duminică într-un centru special înfiinţat.

PNL, cel care a inițiat proiectul, dar care se opune formei finale adoptate, după amendamentele aduse de juriștii PSD și ALDE, a anunțat că va ataca modificările la Curtea Constituțională.

“PNL nu va vota acest proiect în forma ieşită din Comisia juridică, pentru că nu mai are absolut nicio legătură cu ceea ce au gândit colegii noştri şi nici nu scopul urmărit, anume: de a contribui la degrevarea penitenciarelor de aglomerarea existentă în prezent şi de a fi alături de o eventuală lege pentru prevenirea şi reducerea recidivei. Acestea două erau proiectele necesare pentru ca în penitenciare să se producă o adevărată reformă. Din nefericire, aţi pervertit ambele măsuri. Pe de o parte, aceste măsuri alternative au devenit un instrument prin care din măsuri alternative la executarea pedepselor cu închisoarea, dumneavoastră aţi elaborat un proiect prin care introduceţi ca inovaţie juridică măsuri alternative la liberarea condiţionată. Ăsta este efectul amendamentelor care au fost depuse în Comisia juridică. Acest proiect aşa cum a ieşit din Comisia juridică, nu mai reprezintă voinţa iniţiatorilor, nu mai reprezintă sub nicio formă ceea ce a dorit PNL prin depunerea proiectului de lege. Prin cale de consecinţă, vom vota împotriva acestui proiect şi ne determinaţi, din păcate, să îl atacăm la CCR, pentru a vedea dacă modificările pe care le-aţi propus sunt întrunesc elementele de constituţionalitate sau sunt neconstituţionale”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.

Demersul liberalilor va fi susținut și de USR. "Este un nou pas mai departe spre ceea ce am declarat că România devine uşor-uşor un rai al infractorilor. Actuala majoritate prioritizează major infractorii, condamnaţii, persoanele aflate în detenţie, în defavoarea politicilor publice, sociale sau de infrastructura , care ne lipsesc cu desăvârşire”, a declarat, miercuri dimineață, liderul USR, deputatul Dan Barna.

Back To Top