Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Dan Radulescu USR PrahovaLipsa de implicare a autorităților în problemele grave de mediu cu care se confruntă Ploieștiul a făcut subiectul a numeroase luări de poziție din partea deputatului USR de Prahova Dan Rădulescu, un parlamentar care s-a remarcat prin campania dusă pentru a atrage atenția asupra poluării din Prahova.

 

Vineri, acesta a făcut public răspunsul primit de la Garda de Mediu Prahova, cu privire la un incident petrecut la finalul lunii mai, la Petrotel Lukoil, ale cărui efecte au fost sesizate de cetățeni cu ochiul liber. Nu s-au dovedit, însă, la fel de evidente pentru reprezentanții instituției amintite, care au negat evidența, chiar și având în fața ochilor rezultatele măsurătorilor efectuate de Agenția de Protecția Mediului.

"Că autoritățile ar trebui să fie în slujba cetățenilor, știm. Că nu sunt, iarăși, știm! Spre sfârșitul lunii mai, a avut loc un nou incident tehnologic la SC Petrotel – Lukoil SA. Probleme la instalația de cracare catalitică. S-au reclamat situații alarmante către Agenția de Mediu Prahova și Garda de Mediu: fumul negru, vizibil de la mai bine de 10 km depărtare și, deja, clasicele mirosuri neplăcute. Prin urmare, am trimis o serie de interpelări instituțiilor mai sus menționate, prin care ceream să aflu ce s-a întâmplat și dacă s-au luat măsuri conforme cu legislația în vigoare. Da, legislația aia strâmbă, pe care Ministerul Mediului, condus de tov. Grațiela Leocadia Gavrilescu, nu vrea s-o schimbe și pace!

Au venit și răspunsurile – Agenția de Mediu confirmă că au fost înregistrate valori ridicate ale poluării aerului, în special cu oxizi de sulf, cu un maximum înregistrat la ora 11:00 - 192 micrograme/mc!

Și, că s-a trimis un raport către Garda de Mediu...

Ce ne comunică, însă, onorabila Gardă de Mediu, condusă, cum altfel, decât din birou și magistral de dl. director - comisar șef, fost consilier la Petrom Service și fost membru în consiliul de administrație al Conpet, Antonio Spânu?

Citez: «Nu au fost evidențiate depășiri ale valorilor limită admise conform legislației în vigoare»!

Deci, cine pentru cine lucrează?! Cine minte?

Primesc sute de mesaje de la cetățenii orașului – că nu pot aerisi apartamentele din cauza mirosului, că nu pot respira, că, atunci când sună la numărul de permanență al Primăriei sau al Agenției de Mediu sunt luați peste picior de funcționari, că, nu numai că suferă de diverse afecțiuni ale aparatului respirator, dar că acestea sunt și acutizate de poluare și câte și mai câte...

Semnale de alarmă se trag zilnic pe grupul «STOP Poulării orașului Ploiești»!

Noi, copiii noștri, suntem obligați să respirăm, probabil, cel mai poluat aer din țară! Zi de zi – în parcuri, la piață, în propriile case...

Și, ce fac instituțiile care ar trebui să ne apere?

Ce știu mai bine, desigur: mușamalizează evidențe", a comentat Dan Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul calitateaer.ro, dioxidul de sulf este un gaz incolor, amărui, neinflamabil, cu un miros pătrunzător care irită ochii și căile respiratorii. Expunerea la o concentrație mare de dioxid de sulf, pe o perioadă scurtă de timp, poate provoca dificultăți respiratorii severe. Sunt afectate în special persoanele cu astm, copiii, vârstnicii și persoanele cu boli cronice ale căilor respiratorii. Expunerea la o concentrație redusă de dioxid de sulf, pe termen lung poate avea ca efect infecții ale tractului respirator.

Dioxidul de sulf poate potența, de asemenea, efectele periculoase ale ozonului.

În atmosferă, contribuie la acidifierea precipitațiilor, cu efecte toxice asupra vegetației și solului.  Creșterea concentrației de dioxid de sulf accelerează coroziunea metalelor, din cauza formării acizilor. Oxizii de sulf pot eroda: piatră, zidăria, vopselurile, fibrele, hârtia, pielea și componentele electrice.

Sursa citată face trimitere la Legea nr. 104 din 15 iunie 2011, potrivit căreia 125 ug/m3 este valoarea limită zilnică pentru protecția sănătații umane, iar 350 ug/m3 este valoarea limită orară pentru protecția sănătații umane.

Foto: observatorulph.ro

Back To Top