Categorie: Politic
catalina_bozianuAstăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în sediul PNL Prahova, Adrian Semcu, preşedintele organizaţiei judeţene, a anunţat demisiile viceprimarului Cătălina Bozianu şi a directorului RASP Răzvan Lungu din funcţiile administrative ocupate. Conform declaraţiilor lui Semcu, gestul celor doi lideri va fi urmat de toţi reprezentanţii PNL ce ocupă funcţii importante în administraţia locală. Demisia viceprimarului municipiului Ploieşti aduce, după sine, retragerea sprijinului politic oferit tacit, până acum, de reprezentanţii PNL primarului Andrei Volosevici şi reprezentanţilor PDL, în cadrul Consiliului Local Ploieşti.

Este prima dată după trei ani de mandat în care primarul Andrei Volosevici şi reprezentanţii PDL din cadrul consiliului local rămân fără suport majoritar în adoptarea proiectelor legislative.
Observatorulph.ro publică declaraţia Biancăi Patrichi, consilier de comunicare al PNL Prahova, care a precizat că în timpul conferinţei de presă susţinută de Adrian Semcu s-a produs o neînţelegere: „Decizia de retragere a membrilor PNL din structurile administraţiei publice îi vizează doar pe cei numiţi de partid în respectivele funcţii şi nu pe viceprimarii partidului". Astfel, viceprimarii PNL din localităţile conduse de edili PDL, nu vor fi obligaţi să-şi dea demisia, scrie observatorulph.ro

Graţiela Gavrilescu îl critică pe Semcu

Deputatul Graţiela Gavrilescu, care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte PNL Prahova, a declarat, pentru observatorulph.ro, că decizia de renunţare la respectivele funcţii trebuia, în primul rând, luată mai demult. Totodată, anunţarea acesteia trebuia gestionată cu mai mare atenţie decât s-a făcut, spune Gavrilescu.

Ph-online.ro scrie că decizia demisiei reprezentanţilor PNL din structurile administrative ale municipiului Ploieşti vine, în mod firesc, în completarea hotărârii liberalilor de a nu mai vota niciodată alături de PDL în consiliul local.
Senatorul Iulian Bădescu (PSD), prezent alături de Adrian Semcu la conferinţa USL, a declarat că, în spiritul colaborării dintre cele două partide, şi reprezentanţii PSD vor urma exemplul liberalilor, cu amendamentul că, în cazul viceprimarilor PSD, cum este cel de la Câmpina, hotărârea va fi luată de Biroul judeţean al PSD.

Volosevici: „Bozianu a ales opţiunea de a face politică, în locul administraţiei"

Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti, a declarat că decizia demisiei viceprimarului Cătălina Bozianu şi a directorului RASP Răzvan Lungu reprezintă opţiunea celor doi de a alege politica, în detrimentul administraţiei. Volosevici a declarat că se gândeşte la o propunere de viceprimar, declarând, pentru site-ul observatorulph.ro că Ploieştiul poate funcţiona şi cu un viceprimar, în loc de doi.

Back To Top