Într-o conferinţă de presă organizată astăzi în parcul de la Sala Sporturilor, reprezentanţii USR-PLUS şi-au lansat oficial candidaturile pentru Primăria şi Consiliul Local Ploieşti, prezentând echipa de consilieri propusă şi vorbind despre proiectele pe care doresc să le implementeze, concentrate pe curăţenie, reducerea poluării, revigorarea spaţiilor verzi şi bazelor sportive, regândirea infrastructurii rutiere şi crearea unor zone de agrement.
Candidatul alianţei la funcţia de primar, Răzvan Enescu, a vorbit despre problemele Ploieştiului, declarând că principalele lucruri reclamate de oamenii cu care a discutat în ultimele săptămâni ţin, în ordine, de poluare, de curăţenie şi de sistemul de sănătate, dar şi că în urma acestor discuţii a remarcat o pierdere a încrederii oamenilor în autorităţile ploieştene şi în clasa politică în general. "În ultimele două luni am discutat cu foarte mulţi ploieşteni. Am observat că oamenii au probleme foarte diverse. Pe primul loc în viziunea ploieştenilor este problema poluării, nu este o surpriză pentru nimeni. Pe locul doi este problema curăţeniei, pe locul trei ar fi problema sistemului de sănătate şi lista poate continua cu foarte multe probleme, generale sau punctuale. Eu, personal, am mai sesizat o problemă recurentă, care apare în toate discuţiile cu cetăţenii, oamenii nu mai au încredere în clasa politică. Ploieştenii, în momentul de faţă, nu mai au încredere în niciun proiect prezentat în faţa lor. Clasa politică a dezamăgit", a declarat candidatul USR-PLUS la Primăria Ploieşti.
Vorbind despre proiecte de viitor, candidatul USR-PLUS a menţionat trei principii de bază şi faptul că multe dintre soluţiile propuse sunt inspirate de la alte localităţi din România sau vestul Europei: "Până acum, în Ploieşti s-a făcut doar administraţie. Efectiv, am întreţinut un oraş. Pentru a micşora decalajul între noi şi oraşele din vestul României avem nevoie de viziune. Noi nu trebuie doar să asfaltăm gropi şi să strângem gunoaie, sigur că sunt lucruri obligatorii, însă acestea sunt lucruri curente pentru administraţie, noi trebuie să gândim o strategie pentru viitor, prin care să transformăm Ploieştiul, dintr-un oraş plictisitor şi neatractiv în acest moment într-unul pregătit pentru viitor. Pe hârtie, Ploieştiul stă foarte bine, are în apropiere cel mai mare aeroport zonal, este legat la toate nodurile de circulaţie, însă din nefericire este mai degrabă un oraş dormitor, pentru că oamenii nu au pe ce să-şi petreacă timpul. La sfârşit de săptămână, oamenii cu venituri mari sunt nevoiţi să meargă în Bucureşti, oamenii cu probleme de sănătate sunt nevoiţi să meargă în Bucureşti, pentru orice serviciu sunt nevoiţi să meargă ori în Bucureşti, ori în Braşov, ori în oraşele limitrofe. Pentru a atrage oamenii cu venituri mari, locuri de muncă bine plătite, noi trebuie să oferim servicii pe măsură. De aceea am gândit un program, cu trei direcţii principale. Vrem să realizăm o administraţie publică locală suplă şi eficientă, vrem să construim o infrastructurăurbană adaptată nevoilor viitoare şi, bineînţeles, să identificăm surse reale de finanţare pentru aceasta, şi vrem să realizăm un mediu prietenos pentru afaceri şi pentru specialişti. Programul pe care îl susţine nu reinventează roata. Noi am analizat problemele Ploieştiului şi am căutat exemple, în general în ţară sau în vestul Europei".
În timpul conferinei au mai luat cuvântul şi mai mulţi candidaţi ai alianţei pentru Consiliul Local, Mihai Poliţeanu, Magdalena Trofin, Mihai Tonsciuc şi Ioana Dinescu, fiecare prezentând câte un proiect, de la închiderea definitivă a Bulevardului Independenţei şi până la refacerea bazelor sportive.
"Alianţa noastră proprune pentru Consiliul Local o echipă mai bună decât oricare altă echipă propusă de partidele vechi. Vârsta medie a candidaţilor este de 44 de ani. Sunt oameni care nu au mai fost activi politic, integri, cinstiţi, educaţi, deopotrivă femei şi bărbaţi. Cel mai tânăr candidat de pe lista echipei este Mihai Tonsciuc, are 23 de ani şi este licenţiat în economie. Decanul echipei este Costel Andreescu, are 61 de ani, este inginer şi este persoane care aduce echilibru şi înţelepciune. Pe lista de 21 de candidaţi ai USR-PLUS sunt 7 femei şi 14 bărbaţi, iar în primele cinci poziţii sunt trei bărbaţi şi două femei. Colegele noastre aduc empatie şi responsabilitate. Magdalena Trofin este pe locul doi pe listă, este licenţiată în ştiinţe administrative şi rar am văzut pe cineva care să iubească atât de mult copiii şi să se gândească la viitorul lor. Ioana Dinescu este licenţiată în litere, are un master în comunicare, este un om cu adevărat nou în politică şi ani de zile a lucrat ca voluntar pentru cauze civice, în special în zona culturală şi de promovare a femeilor. Sunt onorat să fiu în echipă şi cu doamna Anca Popa, profesoară la Colegiul «Ion Luca Caragiale», licenţiată în inginerie şi în litere. Lista continuă tot aşa, Daniela Uţă, Cătălin Ignat, Silvia Dofin, Silviu Boroşteanu, Mihai Băcanu şi toţi ceilalţi colegi, oameni care sunt cinstiţi şi care au intrat în politică nu pentru că Ploieştiului îi este bine, ci pentru că îi este rău. Noi toţi vrem să fim vocea ploieştenilor într-o administraţie locală care, din păcate, ne ascultă numai când vine vremea votului. În Consiliul Local, prioritatea mea va fi curăţenia oraşului de mizerie, curăţenia oraşului de poluare, curăţenia oraşului de corupţie", a declarat Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova.