- Scris de Irina Sima
Iată câteva dintre evenimente notabile care au avut loc în data de 15 iunie în Europa și și România.
Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.
• În ciuda faptului că desenele animate româneşti erau extrem de apreciate peste hotare, „Animafilm“ producând circa 40% din venitul valutar al întregii cinematografii naționale, au existat destule episoade în care cenzura s-a manifestat și în privința eroilor copilăriei.
• Un caz notoriu este chiar cel al primului lungmetraj de animație autohton, „Robinson Crusoe”, realizat de către Victor Antonescu, interzis în 1973, și care a putut fi urmărit de publicul cinefil abia în anul 1990.
Tratatul de la Maastricht a fost semnat în data de 7 februarie 1992 și a statuat Uniunea Europeană (UE). Acest tratat a fost un pas important în procesul de integrare europeană, prin crearea unei piețe unice, a unui sistem comun de monedă și prin adoptarea unei politici externe și de securitate comune. UE-ul a evoluat în deceniile următoare, prin intermediul unor tratate suplimentare, pentru a deveni una dintre cele mai puternice organizații regionale din lume.
• În urmă cu cinci ani, la 5 decembrie 2017, Suveranul României Mihai I se stingea din viață la reședința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani.
• Mii de oamenii obişnuiţi i-au adus un ultim omagiu la Castelul Peleș, la Palatul Regal, dar și pe drumul către Catedrala Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, acolo unde a fost înmormântat pe 16 decembrie 2017.
• Astăzi, ne amintim de cel care a fost Regele Mihai I al României, de încercările vieții sale deloc ușoare, dar pe care le-a înfruntat cu demnitate și credință.
• Pe 6 august 1945, SUA a lansat bomba „Little Boy” asupra orașului Hiroshima. Trei zile mai târziu, bomba atomică „Fat Man” a fost lansată asupra orașului Nagasaki.
• Cele două deflagranții atomice au dus la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.
• Șocul și teroarea celor două arme au rămas în istorie și nu vor fi șterse niciodată.