Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Mimi Reinhardt Schindler
Categorie: Remember
  • Mimi Reinhardt, născută Carmen Koppel, fosta secretară a industriașului german Oskar Schindler, s-a stins din viață, la vârsta de 107 ani.
  • Mimi Reinhardt a fost cea care a dactilografiat, în 1944, lista cu aproximativ 1200 de evrei care urmau să muncească în Cehoslovacia, în fabrica de armamane a lui Schindler.
  • Prin angajarea lor la fabrica respectivă, Schindler le-a salvat viața.
  • Cazul a inspirat cartea “Lista lui Schindler”, a lui Thomas Keneally și, mai departe, filmul cu același nume, regizat de Steven Spielberg.

Mimi Reinhardt, fosta secretară a lui Oskar Schindler, a murit pe 8 aprilie 2022, la vârsta de 107 ani, într-un cămin de bătrâni. Dar lista redactată de ea va rămâne, cu siguranță, în istorie.

În 1939, după ce Polonia a fost ocupată de naziști, Mimi și soțul ei au încercat să fugă în Ungaria, dar au fost arestați și tânărul polonez a fost împușcat chiar la poarta ghetoului din Cracovia, în timp ce încerca să fugă de armata germană. Mimi, care avea 30 de ani, a fost inițial închisă în ghetou. În 1943 a fost transportată împreună cu alți evrei în lagărul de muncă forțată Plaszow, scrie dosare.com.

Pentru că știa să stenografieze, femeia a fost folosită de administrația lagărului la birouri și astfel l-a întâlnit pe Oskar Schindler, un industriaș german și membru al partidului nazist, care recruta muncitori pentru fabricile sale de armament și vase emailate. Mimi a devenit secretara lui, iar când acesta i-a cerut lui Amon Göth, comandantului lagărului, mai mulți muncitori pentru a sprijini efortul de război, ea a fost desemnată să dactilografieze lista respectivă pentru ca aceștia să poată fi transferați cu actele în regulă în tabăra de muncă Brünnlitz, în Cehoslovacia, unde Oskar Schindler își derula afacerile cu armament.

În toamna anului 1944 trenul care trebuia să-i ducă pe evrei selectați de la Plaszow la Brünnlitz a fost deviat la Auschwitz, iar Mimi, alături de cele 1.200 de persoane care urmau să muncească pentru Oskar Schindler, au stat timp de aproximativ două săptămâni la Auschwitz. În tot acest timp, industriașul german încerca prin orice mijloace să-i extragă pe “evreii săi” de la Auschwitz pentru a-i duce la Brünnlitz și în cele din urmă a reușit, iar cei 1.200 de oameni au supraviețuit până la eliberarea taberei de muncă, în mai 1945.

Citiți mai multe despre lista lui Schindler și povestea celei care a redactat-o pe dosare.com.

Sursa foto: tag24.it

 

Back To Top