Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

bomba hiroshima
Categorie: Remember

 

• Pe 6 august 1945, SUA a lansat bomba „Little Boy” asupra orașului Hiroshima. Trei zile mai târziu, bomba atomică „Fat Man” a fost lansată asupra orașului Nagasaki.
• Cele două deflagranții atomice au dus la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.
• Șocul și teroarea celor două arme au rămas în istorie și nu vor fi șterse niciodată.

Astăzi se împlinesc 77 de ani de când avionul american „Enola Gay” a lansat bomba atomică „Little Boy” asupra orașului japonez Hiroshima. 6 august 1945 avea să rămână ziua în care a căzut prima bombă atomică din istorie. Trei zile mai târziu, bomba atomică „Fat Man” a fost lansată asupra orașului Nagasaki, ducând la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.
În dimineața zilei de 6 august 1945, la ora 08.15, un bombardier „B-29” plecat de la baza aeriană 393 din Missouri – Statele Unite, care purta numele de „Enola Gay” și era comandat de colonelul Paul Tibbets, a lansat prima bombă atomică din istoria omenirii, deasupra orașul japonez Hiroshima.
Cu o lungime de 3 metri și un diametru de 71 centimetri, această bombă cântărea peste 4.000 kilograme, din care 64 kilograme reprezenta uraniul îmbogățit.
Puterea încărcăturii a avut forța echivalentă a 13.500 de tone de trinitrotoluen și a distrus toate clădirile pe o raza de 2,5 km de la centrul exploziei, făcând loc unui deșert atomic pe o suprafața de peste 15 kilometri pătrați, daunele provocate de această bombă fiind generate de cumulul celor trei efecte: explozie, incendiu și radiații.

CITEȘTE ȘI: O tânără și copilul ei agresați de concubinul femeii, la Strejnicu. Individul, dus direct în arest

Explozia acestei bombe atomice a generat o sferă de foc și radiații X care au fost dispersate în toate direcțiile, iar relieful pe care era amplasat orașul și care nu avea denivelări pronunțate, a favorizat și el propagarea rapidă a impresionantei unde de șoc.
Explozia a fost urmată de o lumină orbitoare, însoțită de o minge de foc care a emanat o căldură ce a făcut ca în jurul punctului critic, temperatura sa fie de aproape 3.980° Celsius, ceea ce a făcut ca totul în jur să fie vaporizat instantaneu.
Estimarea exactă a numărului de victime din timpul exploziei este dificilă, pentru că multe dintre victime au fost vaporizate în primele momente ale exploziei sau au fost arse în incendiile care au urmat. Totuși se estimează că între 70.000 şi 80.000 de mii de oameni au murit pe loc în momentul exploziei, iar alți 90.000 de mii în următoarele luni, din cauza radiațiilor la care au fost expuși, ajungându-se la pierderea a aproximativ 160.000 de vieți.
La trei zile de la această tragedie, pe 9 august 1945, o altă bombă, atomică, denumită „Fat Man“ a explodat la Nagasaki, iar și aici aproximativ 27.000 de mii de oameni au fost ucişi instantaneu, iar până la sfârşitul anului s-au înregistrat alte aproape 74.000 de victime cauzate de explozia atomică. Norul ciupercă provocat de explozia aruncării celei de-a doua bombe atomice s-a ridicat la 18 km.
La data atacurilor, războiul se încheiase în Europa, întrucât Germania capitulase, însă Japonia încă se afla în stare de conflict cu trupele aliate. Cele două deflagranții atomice au dus la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Pe 15 august 1945, la șase zile de la al doilea atac nuclear, împăratul japonez Hirohito a anunţat capitularea în faţa Aliaţilor.
Cele două arme atomice au fost arme de șoc și teroare. Avantajul enorm al acestor arme nu a fost militar (Statele Unite dispuneau doar de trei bombe atomice funcționale la momentul deciziei de a fi lansate), ci politic. Din punct de vedere militar, Statele Unite ar fi câștigat puțin prin distrugerea a două orașe japoneze. Dar din punct de vedere civil, Japonia avea să piardă mult.
Noutatea adusă de armele nucleare a fost nu distrugerea la scară largă (care s-ar fi putut realiza și cu arme convenționale în cantitatea necesară), ci faptul că armele nucleare comprimă distrugerea catastrofică într-o perioadă de timp foarte scurtă schimbă dramatic politica războiului, motivațiile oamenilor cu putere de decizie și capacitatea de a reflecta în timp ce războiul se desfășoară.

CITEȘTE ȘI: Autocar cu români, implicat într-un accident în Bulgaria. Patru persoane au murit - update

Back To Top