Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

Arethia-TatarascuArethia Tătărăscu şi Ecaterina Teodoroiu, femeile de aur ale Gorjului

Arethia Tătărăscu şi Ecaterina Teodoroiu sunt femeile care au marcat istoria judeţului Gorj.
Cele mai cunoscute opere de artă din România îşi leagă numele de Arethia Tătărăscu.
Arethia Tătărăscu, soţia unuia dintre cei mai remarcabili prim miniştri ai României, a schimbat soarta municipiului Târgu Jiu. Aceasta a fost preşedinta Ligii Femeilor Gorjene, care a finanţat lucrările la Ansamblul monumental «Calea Eroilor», care cuprinde cele mai cunoscute opere de artă din România: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana fără Sfârşit.

Luiza Zavloschi, prima femeie primar din România: „O româncă de excepţie"

După cum am mai scris cu diverse ocazii, Vasluiul poate fi considerat un adevărat pol al feminismului românesc. Pe o rază de 15 kilometri în jurul municipiului reşedinţă de judeţ s-au născut şi au activat personalităţi feminine, rele sau bune, dar toate fiind primele în domeniiile lor de activitate.
Printre femeile de succes pe care Vasluiul le-a dat de-a lungul istoriei amintim de Elena Cuza, prima Doamnă a României, Ioana Zizi Lambrinov, prima româncă dintr-o familie regală, Ana Pauker, prima sinistră femeie om politic din ţară şi personalitatea asupra căreia ne vom opri în acest articol, Luiza Zavloschi (1883-1967), prima femeie primar din România.

Hortensia Papadat BengescuScriitoarea Hortensia Papadat Bengescu a îngrijit răniţi în Primul Război Mondial, în Gara Focşani, ca soră de Cruce Roşie

Autoarea celebrului roman „Concert din muzică de Bach" a stat 13 ani la Focşani, aici făcându-şi debutul literar cu un necrolog închinat actorului Petre Liciu.
Hortensia Papadat Bengescu s-a născut în 1876 în familia ofiţerului Dimitrie Bengescu şi a Zoei Ştefănescu, în localitatea Iveşti. În 1887 părinţii au înscris-o ca elevă internă la Institutul de domnişoare „Bolintineanu" din Bucureşti, pe care l-a absolvit după 7 ani.
Familia s-au opus continuării studiilor la Paris, iar viitoarea scriitoare a acceptat cererea în căsătorie a magistratului Nicolae Papadat şi s-a stabilit la Turnul Măgurele.

Sursa: adevarul.ro

Back To Top