Ce faci cu zaţul de cafea şi cu pliculeţe folosite de ceai? Curăţarea mobilierului, lustruirea papucilor sau îndepărtarea mirosurilor neplăcute sunt doar câteva dintre opţiuni...
Atât zaţul de cafea, cât şi pliculeţele de ceai sunt deodorizante excelente şi pot face minuni pentru mâinile tale, mai ales după ce ai tăiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapă sau peşte. După ce ţi-ai pregătit mâncarea, pur şi simplu freacă-ţi bine mâinile cu acele pliculeţe de ceai, înainte să te speli cu apă caldă şi săpun. Foloseşte şi zaţul de cafea exact în acelaşi mod pentru a îndepărta mirosul alimentelor şi pentru a oferi mâinilor o senzaţie netedă, moale şi revigorantă.
Cauţi o modalitate naturală prin care să îţi păstrezi podeaua şi mobila strălucitoare şi curată? Nu trebuie să cauţi prea mult, deoarece te poate ajuta ceaşca ta de ceai! Datorită taninului din compoziţia sa, ceaiul preparat de două ori este perfect pentru a da o strălucire suplimentară decorului de lemn. Şi ca un bonus, scapi şi de mirosul neplăcut făcut produsele de curăţenie obţinând rezultate uimitoare. Pentru un finisaj strălucitor, fierbe între cinci şi zece pliculeţe de ceai folosite în 4 litri de apă. Foloseşte ceaiul pentru a-ţi spăla podelele sau aplică-l pe mobilierul de lemn cu o cârpă uscată şi curată.
Ai observat în grădină furnici, melci şi alte insecte dăunătoare plantelor? Presară zaţul de cafea în zonele cu probleme pentru a ţine la distanţă paraziţii. Zaţul de cafea poate ţine la distanţă şi pisica care îţi foloseşte grădina drept toaletă sau care se joacă cu plantele din interior. Adaugă câteva linguriţe de zaţ de cafea în ghiveciul plantei, iar pisica nu se va mai apropia de flori.
Dacă vrei să scapi imediat de grăsimea de pe oale şi tigăi fără prea mult efort, atunci spală vesela murdară cu zaţul de cafea, frecându-le cu ajutorul unui burete de sârmă. Frecarea suplimentară te va ajuta să îndepărtezi mizeriile lipite fără a folosi produse chimice de curăţenie. Pentru o curăţare şi mai uşoară, înmoaie vasele murdare de grăsime în apă călduţă cu unul sau două pliculeţe de ceai folosite şi lasă-le aşa peste noapte. Taninul din ceai va îndepărta grăsimea şi reziduurile alimentare, astfel încât, a doua zi dimineaţă trebuie doar să le clăteşti cu atenţie.
Atât zaţul de la cafea, cât şi pliculeţele de ceai au o mulţime de nutrienţi care pot ajuta plantele să se dezvolte. Datorită conţinutului acid, zaţul de cafea este un îngrăşământ perfect pentru plantele care iubesc solul mai acid, cum ar fi roşiile, morcovii, trandafirii, rododendronii şi azaleele. Ceaiul este mai puţin acid, în special atunci când este combinat cu apă. Aşadar, pentru a hrăni plantele din interior care preferă un sol mai puţin acid, toarnă conţinutul unui pliculeţ de ceai într-o stropitoare, înainte de a uda plantele. Resturile de ceai vor hrăni plantele fără a adăuga prea multă aciditate în sol.
Sursa: financiarul.ro.