20 martie - Steaua Regulus urmează să dispară de pe cer, fiind ascunsă de asteroidul 163 Erigone. Regulus va rămâne invizibilă timp de 12 secunde.
Pe 14 aprilie, Marte se va apropia la o distanţă de 92 de milioane de kilometri, apropiere care nu a mai fost consemnatădin ianuarie 2008. Un astfel de fenomen are loc o dată la doi ani minim.
15 aprilie - Eclipsa din această seară va avea o durată de aproximativ trei ore şi jumătate şi va putea fi vizionată în Australia, zona Pacificului şi America (NASA va difuza online eclipsa pentru restul regiunilor din lume).
29 aprilie - Eclipsă inelară de Soare - din păcate doar pinguinii vor putea să vadă această eclipsă, care va fi vizibilă mai ales în Antarctica.
Pe 24 mai, cerul ar putea fi invadat de stele căzătoare când Pământul va trece prin dârele de praf stelar lăsate în urmă de cometa P/209 Linear.
Pe 10 august, Luna se va apropia la o distanţă de 356,896 km de Pământ.
12 August - În august, vom putea admira două nopţi dârele strălucitoare care apar când Pământul se va întâlni cu Perseidele, adică resturi din cometa Swift Tuttle.
7 - 9 octombrie - Scoateţi din sertare binoclurile sau mergeţi la un observator astronomic. Cometa botezată A1 va trece aproape de planeta Marte.
23 octombrie - Eclipsa parţială de soare va putea fi vizionată din America de Nord şi zona Pacificului de Nord.
13 Decembrie – Geminidele - una dintre cele mai frumoase ploi de meteoriţi va fi eclipsată anul acesta de Luna plină.
(9am.ro)