Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber
oboseala_cronicaOboseala este unul din semnalele de alarmă pe care le trage corpul atunci când simte că rezervele lui încep să se diminueze. Se manifesta prin dureri de cap sau la nivelul întregului corp, scăderea atenției și concentrării, întârzierea reflexelor.

Statistic vorbind oboseala cronică este de două ori mai frecventă în randul femeilor cu varste cuprinse între 25 și 45 de ani. Femeile suferă de oboseală cronică de 4 ori mai des decat bărbații. Studii recente au arătat că sexul nu este neapărat un factor decisive. Faptul că la femei acest sindrom este mai frecvent ca la bărbați se explică și prin faptul că femeile se adresează mai repede medicului decât bărbații.

Studiile arată că persoanele care duc o muncă intelectuala obosesc mai mult decât cei care fac un efort fizic. Sunt necesare 4-5 ore de somn pentru a reface energia fizică, în timp ce pentru un efort intelectual este nevoie de o perioadă de somn de două ori mai mare.
Persoanele care au o activitate intelectuala intensa trebuie să lucreze în camere spațioase, bine aerisite, pentru a ajuta creierul să primească cât mai mult oxigen.

Specialiștii au descoperit că, atunci când suntem stresați sau obosiți, organismul are un sistem special de conservare a energiei: un flux important de sânge este direcționat către organele vitale, creierul și inimă, mai puțin la celelalte organe, cum sunt splina, tractul digestiv sau pielea. Dacă pielea nu este bine irigată, atunci își va pierde vitalitatea și elasticitatea. Din această cauză, după o perioadă mai lungă de oboseală părem îmbătrâniți. Cantitatea mică de sânge din sistemul digestiv aduce tulburări digestive cum ar fi balonările, constipațiile sau diareea.

Persoanele perfectioniste sau excesiv de muncitoare se plâng frecvent de oboseală, simt că nu se pot relaxa până nu termină tot ce au de făcut. Astfel de persoane trebuie să învețe să își ofere mici pauze, pentru a se relaxa.
Potrivit unui studiu efectuat de oamenii de stiință de la Universitatea Alabama din Birmingham, SUA, persoanele cu oboseală cronică aveau si episoade de hipertensiune atunci când trebuiau să se concentreze pentru a duce la bun sfârșit anumite sarcini la serviciu.

În multe cazuri oboseala este provocată și de o dietă inadecvată. Alimentele nerafinate, coloranții artificiali, mult zahăr și grăsimi, nu vor oferi organismului combustibilul necesar pentru a da un randament maxim.

Deși zahărul crește nivelul de energie, sezanția este de moment: oboseala revine în forță. Nivelul glicemiei este și el foarte important. Un nivel ridicat dar și un nivel scăzut al glicemiei duc întotdeauna la oboseală. Un mic dejun nepotrivit poate induce starea de oboseală pe tot parcursul zilei.

Cafeaua, alcoolul, somniferele și suplimentele de vitamine pot fi o soluție de scurta durată. Folosirea în exces a cafelei și a altor produse care conțin cofeină pot păcăli corpul pentru o perioadă scurtă de timp, inducând o stare de oboseala prelungită.

Dietele nepotrivite induc o deficiență de proteine, vitamine și minerale, provocând oboseală, prin epuizarea energiei organismului. Orice dietă trebuie să fie rezonabilă, echilibrată și adaptată organismului individului respectiv.

Activitatea fizică este esențială în lupta împotriva oboselii. Odihna nu este soluția optimă, pentru ca starea de oboseala este uneori rezultatul unei condiții fizice proaste. O circulație proastă scade capacitatea de eliminare a toxinelor din corp. Oamenii care fac exerciții fizice în mod regulat au nevoie de mai puțin oxigen pentru a executa același volum de lucru decât cei care duc o viață sedentară.

Alege plimbările în aer liber și mișcarea ușoară în natură. Fumul de țigară este extrem de nociv iar cafeaua are efecte adverse asupra glicemiei, ambele ducand la oboseală, așa că uită de cafea și țigări.
Back To Top