Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber
imunitate_1Toamna este sezonul în care infecţiile virale şi infecţiile microbiene devin mai frecvente şi mai ameninţătoare pentru sănătate. Tratarea acestor afecţiuni se poate realiza prin mijloace medicamentoase, ceea ce asigură eliminarea simptomelor bolii, dar uneori nu furnizează şi o restabilire a echilibrului intern al organismului. În cele ce urmează prezentăm câteva sfaturi cu privire la modul în care vă puteţi întări imunitatea.

Mierea
Stupul este o adevărată farmacie în miniatură.
Propolisul este benefic atât pentru stimularea imunităţii, cât şi pentru dezinfectarea căilor respiratorii medii (amigdale, esofag, faringe, laringe) şi se poate administra zilnic, combinând trei linguriţe de propolis cu trei linguriţe de miere.
Lăptişorul de matcă este, de asemenea, un aliat împotriva stărilor de slăbiciune fizică şi de convalescenţă, acţiunea sa de întărire a funcţiei de autoaparare a organismului constând într-o restabilire a activităţii hormonale. O cură cu lăptişor de matcă dureaza 1-3 luni, timp în care sunt administrate zilnic 3 linguriţe de miere, în care se află concentrat 2% lăptişor de matcă (această miere se găseşte în magazinele apicole).

Plantele medicinale
În categoria plantelor medicinale care ajută la fortificarea imunităţii se găsesc: tinctura de fructe soc, măceşele, cătina, busuiocul şi echinacea.
Tinctura de fructe de soc este apreciată drept unul dintre cele mai bune remedii împotriva răcelii şi a gripei, având un dublu rol: întăreşte imunitatea organismului şi impiedică dezvoltarea virusurilor care provoacă infecţiile virale. Se recomandă administrarea zilnică a 1-2 linguriţe de tinctură de fructe de soc diluată în apă, pe toată perioada epidemiilor de gripă, pentru a preveni aceste afecţiuni.
În cazul în care organismul îţi este deja „atacat" de gripă sau răceală, ceaiul fierbinte de busuioc este soluţia excelentă pentru a-ţi reveni - are ca efect o creştere a temperaturii corpului, care stimulează sistemul imunitar şi împiedică dezvoltarea anumitor microbi. Pentru o cana de ceai ai nevoie de o cană de apă clocotită, peste care adaugi 2 linguriţe de busuioc, acoperi amestecul timp de 10 minute şi apoi îl filtrezi şi îl îndulceşti cu miere.

Inamicii şi aliaţii alimentari
Ceea ce mănânci influenţează în mod hotărâtor modul în care organismul tău reacţionează la ofensiva virusurilor. De aceea esteimportant să te fereşti de alimentele prelucrate şi să optezi pentru produse naturale, care conţin vitamine şi minerale esenţiale în procesul de regenerare şi întărire a ţesuturilor.
Pe lista neagră se află făina albă, uleiul rafinat, zahărul, margarina, preparatele din carne, produsele de patiserie şi cofetărie, ciocolata, alcoolul, sucurile, conservele, supele instant şi chipsurile. Ele pot fi înlocuite cu produse alimentare mai sănătoase: sucuri de fructe şi legume făcute în casă, nuci, alune, arahide, migdale, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac, fistic, supe calde, îmbogăţite cu zarzavat proaspăt (ţelină, mărar, pătrunjel, tarhon) cereale integrale şi mâncăruri cu condimente naturale: usturoi, ardei iute, oregano, busuioc, cimbru, ceapă etc.

Duş cu apă rece
Nerecomandat în cazul personelor cu afecţiuni cardiace, reumatice sau cu sensibilitate crescută a anumitor zone ale corpului la rece, duşul cu apă rece, efectuat dimineaţa, este, totuşi, o metodă eficientă pentru mărirea rezistenţei la boli. Cu o durată de maximum 2 minute, timp în care apa trebuie să cadă uniform pe suprafaţa corpului, în timp ce îţi frecţionezi corpul (cu ajutorul unui burete sau cu mâna) cu mişcări energice pe toată pielea, duşul cu apă rece stimulează imunitatea, măreşte rezistenţa la frig şi reglează circulaţia sângelui. După baie, este recomandat să te usuci bine, să te îmbraci şi să faci câteva exerciţii fizice, pentru a intensifica circulaţia sângelui în toate zonele corpului.

imunitate_2Exerciţii fizice
Nu le poţi ignora, indiferent de anotimp, dacă vrei să îţi menţii corpul sănătos şi să îţi întăreşti imunitatea. În cazul în care nu ai timp să faci exerciţii zilnic, fă-ţi timp să ieşi în parc. Un excelent mod de a face mişcare este să mergi pe jos, cu bicicleta, cu rolele sau să alergi împreună cu prietenii, copiii sau partenerul de viaţă. Odată cu apropierea iernii, nu renunţa la exercitiile fizice făcute în aer liber, deoarece sunt foarte importante pentru adaptarea corpului la noile condiţii climatice şi la fortificarea rezistenţei acestuia la acţiunea factorilor externi nocivi.
Back To Top