Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Timp liber

CAINE CURTELocuieşti la curte şi ţi se pare că este momentul să ai pe lângă acasă un „paznic"? Pentru o bună convieţuire, pentru a deveni buni prieteni şi pentru a te asigura că patrupedul va fi fericit, este bine să ai în vedere următoarele „mici amănunte".

Spaţiul
Chiar dacă este ţinut în curte, este bine ca prietenul canin să aibă o zonă în care să se simtă bine, unde să se poată retrage atunci când simte nevoia de linişte, şi de unde să nu deranjeze nici pe stapănii casei şi nici pe eventualii musafiri.

Atenţie şi timp
Despre câinele din curte se poate spune că se plictiseşte mai puţin. Trecătorii de pe stradă, mâţele din vecini, pasărelele de prin copaci sau maşinile – toate acestea i se pot părea interesante. Totuşi el are nevoie de atenţie din partea stapânilor săi. Vrea să se joace sau încearcă să „spună" ceva. El chiar se va simţi singur dacă va fi lăsat numai în curte. O idee bună este „uşa de căţel" (o poţi achiziţiona de la pet-shop) prin care să poata intra sau ieşi în voie
când stăpânii sunt acasă. Dacă îţi este teamă de hoţi, poţi încuia această uşă, atunci când nu este nimeni acasă.

Câinele şi copiii
Oricât de multă grijă ai de el câinele de curte poate avea paraziţi interni sau externi transmisibili. În plus chiar şi muşcăturile uşoare, „în joacă", pot fi periculoase pentru un copil: câinele practic nu ştie că un copil este mai sensibil, mai fragil. În plus copiii mici nu conştientizează faptul că un căţel nu este o jucărie: îl pot lovi sau chiar îl pot răni.

CAINE CURTE 1Pleci de acasă. În grija cui rămâne căţelul tău?
Îţi programezi concediul şi în ultimul moment îţi aminteşti şi de căţel. Ce este de făcut? Îi laşi la dispoziţie sacul cu 20 de kilograme de hrană şi apă în cel mai mare vas pe care îl ai în casă, sperând că îl vei regăsi aşteptându-te cuminte?
Cel mai indicat ar fi să cauţi din timp o pensiune canină, să verifici condiţiile în care sunt cazaţi câinii şi pe mâinile cui îţi laşi patrupedul, ce fel de oameni lucrează acolo şi cum se poartă cu animalele ce le sunt lăsate în grijă.

Lătratul
Eşti pregătit(ă) să-l auzi lătrând? Ei bine nu trebuie să omiţi faptul că un câine latră de fiecare dată când simte ceva suspect sau când aude alţi câini lătrând. Agresiv sau entuziast, lătratul câinelui este foarte zgomotos şi poate fi foarte neplăcut, mai ales în mijlocul nopţii! Aşa că, pentru liniştea tuturor, ar fi de dorit să ai la îndemână o zgardă anti-lătrat pe care o poţi achiziţiona de la pet-shop. Atenţie însă: câinele nu poate purta această zgardă mai mult de 8 ore pe zi.

Vecinii
Acest aspect este foarte important dacă locuieşti într-o zonă aglomerată sau într-un apartament dintr-o casă. Înainte de a adopta un câine este bine să iei în considerare mai multe aspecte legate de vecini: dacă au copil mic, dacă sunt vârstnici, dacă lucrează de noapte sau dacă sunt de acord să amenajezi un loc pentru câine în curte (dacă există o curte comună). Iată de ce înainte de a adopta un căţel este recomandabil să discuţi şi cu vecinii.
În plus legile în România nu sunt foarte bine puse la punct şi ai putea avea surpriza neplăcută să fi reclamat şi amendat pentru deranjarea liniştii publice de către câinele care latră pentru că aşa ştie el să „vorbească".

O posibilă despărţire...
Pentru a evita o despărţire, în cazul în care părăseşti ţara pentru a te stabili în altă parte a lumii, soluţia este să pleci împreună cu patrupedul. În majoritatea ţărilor aducerea animalelor din afară este o problemă, ele impunând o perioadă mare de carantină, iar în unele ţări este interzis importul de animale. Deci va trebui să iei în calcul şi acest aspect.

Coteţul
Chiar dacă în momentul adopţiei încape într-o cutie de pantofi, căţeluşul va deveni, în mai puţin de un an, câine în toată regula. El va avea nevoie de o "casă" suficient de spaţioasă. Atunci când prietenul nostru este de rasă (deci ştim precis cam cât de mare creşte), dimensiunea ideală a coteţului este uşor de apreciat. Problemele apar atunci când adoptăm un metis. Ei bine în acest caz ar fi ideal să îi cunoşti părinţii. Dacă nu pe amândoi măcar mama, pentru a putea afla astfel, cât de cât, la ce să te aştepţi.

Spaţiul destinat căţelului în curte
Este imposibil să nu fi auzit, sau să nu fi întâlnit cazuri în care trecători paşnici au fost speriaţi de lătratul cânilor lăsaţi liberi prin curţile stăpânilor lor. Chiar dacă un astfel de patruped nu prezintă niciun pericol rămâne sperietura şi nu toţi oamenii rămân paşnici în astfel de cazuri. Trebuie să te gândeşti la faptul că într-o bună zi ţi-ai putea găsi „paznicul" zelos otrăvit... Prin amenajarea unei zone din spatele curţii poţi evita o mulţime de probleme, iar căţelul îşi va face în continuare datoria de paznic, fără a speria trecătorii.

Căţelul are suficient loc în spaţiul ales?
Chiar dacă are un temperament agresiv, nu este bine să îţi legi câinele la capătul unui lanţ. El poate deveni şi mai agresiv şi va fi, cu siguranţă, trist. Trebuie amenajată o zonă în care câinele să aibă suficient spaţiu de mişcare. Aşa că în acest scop trebuie să iei în considerare talia şi grupa din care face parte rasa aleasă şi frecvenţa cu care intenţionezi să îl scoţila plimbare!

cainele de curteCâinele ales se poate adapta la viaţa în aer liber?
În mod sigur un ciobănesc va fi în elementul lui în curtea din spatele casei, dar pentru un chihuahua chiar şi o zi mai friguroasă poate fi fatală!

Gardul: este suficient de înalt?
Mai ales în perioadele de rut, masculii au tendinţa "să-şi ia coada la spinare" şi să se plimbe afară din curte în căutare de aventură! Şi femelele pot avea aceleaşi intenţii aventuroase. Din acest motiv trebuie să te asiguri că paznicul patruped nu va putea să îţi facă surprize: gardul trebuie să fie suficient de înalt ca să nu poată fi sărit, poarta trebuie să se închidă bine - chiar să se încuie pentru că unii câini învaţă să apese pe clanţă şi trebuie să ai mare grijă şi să astupi orice loc prin care ar putea să se strecoare afară. Oricum câinele trtebuie urmărit cu mare atenţie pentru că se poate ca într-o dimineaţă să găseşti un "tunel" săpat pe sub gard!

„Curtea" căţelului este separată de zona unde depozitaţi gunoiul?
Chiar dacă sunt bine hrăniţi, câinii simt nevoia să scotocească peste tot, mai ales dacă "sursa" este la... îndemână. Gunoiul este o sursă incredibilă de boli, care mai de care mai neplăcute, unele chiar mortale. Prin urmare, câinele nu trebuie să aibă acces la locul de depozitare a gunoiului.
Şi nu în ultimul rând nu uiţi că un câine nu are voie să mănânce chiar orice.

Back To Top