Miercuri, 28 Iunie 2017
 

Administraţie

Program de curăţenie pe spaţiile verzi din Ploieşti, demarat de SGU şi Rosal

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 28 June 2017 16:35  |  Category: Administraţie

sgu spatii verziAutorităţile ploieştene au demarat, în această săptămână, un program de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu, derulat de echipe mixte de la Servicii de Gospodărire Urbană şi de la operatorul de salubritate, Rosal. Graficul prevede mai multe zone verzi, din toate cartierele Ploieştiului.

Tarife noi la Hipodrom, pentru şedinţe foto-video sau închiriere

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 27 June 2017 14:43  |  Category: Administraţie

hipodrom ploiesti finalizatConsiliul Local a aprobat, luni, noile tarife pentru Hipodromul Ploieşti, măsură luată după ce, iniţial, autorităţile stabiliseră o listă de tarife în toamnă, imediat după redeschiderea complexului sportiv, în urma proiectului european de modernizare în care fusese implicat. Noua listă de preţuri oferă reduceri pentru crescători, în speranţa creşterii numărului de cai cazaţi în boxele de aici, dar şi tarife noi, care nu fuseseră prevăzute iniţial, pentru filmarea de clipuri publicitare sau realizarea de şedinţe foto.

Bani de la Guvern pentru blocurile abandonate de lângă Gara de Vest din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 27 June 2017 14:32  |  Category: Administraţie

blocuri sociale strada libertatiiPrimăria Ploieşti urmează să relanseze, zilele acestea, licitaţia care fusese lansată în primăvară pentru finalizarea lucrărilor la blocurile de locuinţe sociale situate pe strada Libertăţii, în apropierea Gării de Vest. Autorităţile locale au primit pentru acest obiectiv de investiţii şi fonduri guvernamentale, de la Ministerul Dezvoltării, care a alocat 2,5 milioane de lei, reprezentând aproximativ 20% din valoarea estimată a lucrărilor necesare pentru construirea acestor imobile.

S-a aprobat lista şcolilor din Ploieşti în care se vor face lucrări în 2017

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 26 June 2017 20:04  |  Category: Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, astăzi, lista unităţilor de învăţământ în care vor avea loc lucrări în această vacanţă de vară. Documentul cuprinde nu mai puţin de 85 de licee, şcoli, grădiniţe şi creşe din municipiu, unele cu lucrări ample, altele cu intervenţii punctuale, cu precizarea că, în cazul unor probleme neprevăzute, pot intra şi alte clădiri în lista de priorităţi.

Studiu pentru transportul public. Câte autobuze vrea să cumpere Primăria Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 26 June 2017 19:53  |  Category: Administraţie

autobuze-ploiestiPrimăria Ploieşti a prezentat astăzi un studiu de oportunitate cu privire la achiziţia de mijloace de transport în comun, primit de consilierii locali înainte de şedinţă ordinară a forului legislativ al municipiului. Documentul arată că actualul parc auto de la Transport Călători Express este complet învechit şi că este nevoie urgentă de o reîmprospătare.

Dat în judecată de foştii angajaţi, CSM Ploieşti ar putea plăti peste 1,3 milioane de lei

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 26 June 2017 19:35  |  Category: Administraţie

csm ploiesti1După blocajul financiar impus, în 2016, de Direcţia Economică din Primăria Ploieşti, care a refuzat să mai facă plăţi din cauza alegerii ca angajările să fie făcute pe formula persoană fizică autorizată, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a ajuns să fie dat în judecată de mai mulţi sportivi sau antrenori. Oamenii cer în instanţă banii pentru care au muncit, mai multe luni, fără să fi fost remuneraţi.

Proiect pentru canalizare în zona Hipodromului Ploieşti, care se inundă la fiecare ploaie serioasă

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 26 June 2017 11:54  |  Category: Administraţie

Autorităţile locale pregătesc un proiect pentru modernizarea reţelei de canalizare în sudul Ploieştiului, principala ţintă fiind zona din dreptul Hipodromului, unde este capătul de linie al mai multor trasee de transport public, porţiune care se inundă la fiecare ploaie cât de cât serioasă. Pentru a preveni, pe viitor, inundaţiile, conducerea Primăriei Ploieşti şi-a propus să introducă o nouă conductă, care să preia apa care se strânge aici.

Proiect pentru canalizarea şi asfaltarea străzii Cozia din Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Saturday, 24 June 2017 14:54  |  Category: Administraţie

asfaltari2Cunoscută ca una dintre cele mai "proaste"artere de circulaţie din Ploieşti, "tocată" cam din zece în zece metri de şanţuri rămase în urma unor lucrări la branşamente neconvingător finalizate, strada Cozia este propusă pentru modernizare.

Economie de 12 milioane de lei la Primăria Ploieşti, din recalcularea unor dobânzi

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 23 June 2017 16:40  |  Category: Administraţie

bani euroPentru că, în ultimii doi ani, a traversat o perioadă dificială din punct de vedere financiar, în special pe fondul nefinalizării la timp a unor proiecte europene, care a dus la pierderea unei părţi din finanţare şi la necesitatea atragerii unui credit bancar, Primăria Ploieşti a implementat o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Autorităţile locale au reuşit să facă economii de aproape 12 milioane de lei, numai din recalcularea dobânzilor la două credite mai vechi, atrase în 2007 şi 2014.

O nouă deplasare peste hotare pentru consilierii judeţeni din Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 22 June 2017 16:34  |  Category: Administraţie

cjpConsiliul Judeţean Prahova organizează, în perioada 24-25 iunie, ediţia din acest an a "Euro Prahova" expoziţie devenită o tradiţie pentru instituţie şi care urmăreşte promovarea culturii, obiectivelor turistice şi a oportunităţilor de afaceri din judeţ. În acest an, expoziţia se va ţine în Germania, iar din delegaţie fac parte peste zece persoane, consilieri judeţeni sau funcţionari din aparatul de specialitate al CJ Prahova.

O nouă gafă a "specialiştilor" din Primăria Ploieşti, la un proiect privind salubritatea oraşului

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 21 June 2017 18:41  |  Category: Administraţie

cl ploiesti 19 august 2016Un proiect de hotărâre aparent banal a dat naştere unor momente penibile în şedinţa de astăzi a Consiliului Local Ploieşti, demonstrând lipsa de comunicare dintre structurile administraţiei locale şi ceea ce mulţi ar considera pregătirea slabă a funcţionarilor care ocupă posturi importante în aparatul de specialitate al Primăriei.