Administraţie

Administraţie

Cu Primăria Ploieşti confruntată în 2019 cu o lipsă totală de fonduri pentru investiţii, primarul Adrian Dobre anunţă că instituţia va solicita bani de la Guvern. Edilul spune că este în căutarea unor surse alternative de venituri şi, dacă tot Consiliul Local a blocat varianta unui credit bancar, a identificat posibilitatea de a accesa bani dintr-un program special pe infrastructură gestionat direct de Secretariatul General al Guvernului. El spune că, după ce se vor aproba şi normele de aplicare cu privire la acest fond, Primăria va depune un proiect pentru asfaltarea în cartierul Mitică Apostol şi solicită ca şi achiziţiile de mijloace de transport să fie eligibile, astfel încât să poată obţine fonduri şi pentru cele 40 de autobuze diesel noi rămase din contractul pentru 50 de bucăţi semnat anul trecut de administraţia locală.

Read more: Primăria Ploieşti va cere fonduri de la Guvern pentru asfaltarea în Mitică Apostol şi achiziţia de...
Administraţie

Primăria Ploieşti visează la o nouă parcare supraetajată în centrul municipiului. După cea amenajată pe strada Cuza Vodă, în spatele Casei Sindicatelor, autorităţile spun că doresc să construiască una şi lângă Halele Centrale. Proiectul este unul de viitor, în condiţiile în care acum e blocat din cel puţin două puncte de vedere: Primăria nu are bani de investiţii, iar proiectul e condiţionat de lucrările de refacere a platoului Halelor, ţinute pe loc de un litigiu în instanţă.

Read more: O nouă parcare supraetajată ar urma să apară în centrul Ploieştiului
Administraţie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat astăzi că administraţia locală a solicitat o expertiză tehnică, pentru verificarea calităţii lucrărilor făcute în 2015 pentru introducerea conductei magistrale care asigură alimentarea cu apă din sursa Movila Vulpii, lucrare făcută în cadrul proiectului european pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor. Expertiza va trebui să arate dacă firma executantă a respectat proiectul, explică acum primarul, care aminteşte că respectiva conductă a cedat şi a generat criza apei potabile de acum o săptămână şi ceva şi adaugă că, în momentul în care executanţii au venit să facă reparaţii, au existat semnale că sub asfalt nu ar fi fost puse corect celelalte straturi prevăzute în proiect.

Read more: Primăria Ploieşti comandă o expertiză cu privire la conducta fisurată de la care a pornit criza...
Administraţie

După ce aleşii PSD şi ALDE au ales să se abţină la vot, în şedinţa de luni a Consiliului Local Ploieşti, la două proiecte importante, care vizau un credit pentru investiţii şi un teren pentru viitorul spital promis de primar, viceprimarul George Pană, preşedintele organizaţiei municipale a ALDE, a explicat pe reţelele de socializare motivele acestei decizii, afirmând că, în cazul proiectului pentrus pital, blocajul îi aparţine lui Adrian Dobre. Vicele aminteşte că aleşii din coaliţia majoritară au aprobat în trecut un proiect similar şi spune că primarul Ploieştiului a negociat "foarte prost" condiţiile pentru preluarea de la Ministerul Apărării a terenului de la fosta unitate militară de pe strada Torcători, necesar pentru spital.

Read more: Viceprimarul Ploieştiului explică de ce ALDE şi PSD s-au abţinut la mai multe proiecte importante....
Administraţie

Reunit luni după-amiază în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Ploieşti a respins la vot proiectele iniţiate de primar pentru contractarea unui credit necesar pentru investiţii şi pentru preluarea de la Ministerului Apărării a unui teren la fosta unitate militară de pe strada Torcători, dorit pentru realizarea unui viitor spital municipal de urgenţă. Ambele proiecte de hotărâre au picat după ce aleşii de la PSD şi ALDE s.au abţinut la vot.

Read more: Două proiecte importante pentru Ploieşti, blocate de Consiliul Local
Administraţie

Premierul Viorica Dăncilă a luat cuvântul, luni, la întrunirea Asociaţiei Comunelor din România, unde a prezentat, pe scurt, rezultatele celor două programe PNDL derulate la nivel național. Aceasta a declarat că, prin intermediul acestura, Guvernul "a scos țara din noroaie".

Read more: Viorica Dăncilă susține că Guvernul a "scos țara din noroaie"
Administraţie

"Bugetul de investiţii pe 2019 tinde spre zero", anunţa, de mai multe săptămâni, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, care insistă că singura soluţie ca municipalitatea să poată finanţa proiecte de dezvoltare în acest anh ar fi contractarea unui împrumut bancar. Luni, de la ora 15.00, este convocată o şedinţă a Consiliului Local, în care, potrivit ordinii de zi, forul legislativ ploieştean urmează să discute atât despre contractarea acestui credit, de aproape 190 de milioane de lei, cât şi despre preluarea terenului de la fosta unitate militară de pe strada Torcători, solicitat în perspectiva construirii viitorului spital municipal de urgenţă, dar şi despre un nou centru de radioterapie oncologică.

Read more: Consiliul Local Ploieşti se reuneşte luni, pentru a lua decizii vizând investiţiile din 2019,...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti este convocat luni în şedinţă, iar pe ordinea de zi se află şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea bugetului de investiţii pe 2019 al Apa Nova. Conform documentului publicat de municipalitate, operatorul sistemului de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare urmează să realizeze în acest an investiţii de puţin peste 8,9 milioane de lei. Cu toată criza apei de acum o săptămână şi ceva, societatea anunţă un buget total mai mic decât cel de anul trecut.

Read more: Apa Nova Ploieşti propune pentru 2019 investiţii de 8,9 milioane de lei, mai puţin decât anul trecut
Administraţie

Concentraţi pe certuri politice, tarife şi salarii, reprezentanţii administraţiei ploieştene au primit în aceste zile o nouă veste proastă. Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, a fost sesizată cu privire la întârzierile la proiectele europene ale municipalităţii, din cauza cărora bugetul local a pierdut, acum câţiva ani, circa 70 de milioane de lei şi mai riscă acum să piardă alte 30 în urma unor litigii cu foştii constructori.

Read more: DNA Ploieşti a fost sesizată cu privire la banii pierduţi de Primărie din cauza întârzierilor la...
Administraţie

Sistate în urmă cu mai bine de cinci ani, lucrările de construire a unei noi staţii de epurare în Ploieşti, în vecinătatea celei actuale, ar putea fi reluate. Autorităţile au anunţat că firma executantă a solicitat eliberarea autorizaţiei de construire, după ce vechea autorizaţie expirase demult. O altă veste bună este că municipalitatea ar putea scăpa şi de penalităţile pe care le plăteşte periodic, uneori de peste 100.000 de lei pe lună, pentru că vechea staţie, aflată încă în uz, nu respectă standardele de mediu. Sunt însă şi veşti proaste: primarul Dobre spune că se aşteaptă că aceeaşi firmă să solicite şi o majorare a contractului, având în vedere cât timp s-a scurs de la semnare şi cât de mult s-au modificat costurile în această perioadă.

Read more: Primăria Ploieşti ar putea scăpa de amenzile pentru poluarea apelor, odată cu reluarea lucrărilor...
Administraţie

Criticaţi de primarul Ploieştiului pe motiv că "au dormit pe ei" pe durata crizei apei potabile, reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti spun că au respectat toate procedurile şi că operatorul sistemului de alimentare, Apa Nova, nu i-a anunţat la timp de avaria apărută în noaptea de vineri spre sâmbătă şi care a afectat circa 15% din municipiu. Între două comunicate de presă, directorul şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la RASP au participat la o conferinţă de presă alături de cei doi viceprimari ai municipiului, care au analizat modul în care s-a intervenit şi mai ales cel în care s-a comunicat cu populaţia şi au anunţat că vor fi impuse noi reguli pentru firmele de utilităţi publice.

Read more: RASP Ploieşti îşi spală imaginea şi dă vina pe Apa Nova pentru modul în care a gestionat criza apei
Joomla SEF URLs by Artio