Administraţie

Administraţie

Adrian Dobre, deja fostul primar al municipiului Ploieşti, şi-a încheiat oficial, astăzi, mandatul, odată cu depunerea jurământului de către Andrei Volosevici şi emiterea ordinului de validare de către prefect. În ultimele ore de mandat, el a publicat un mesaj în care le-a mulţumit ploieştenilor pentru susţinere, vorbind despre momentele mai bune sau mai puţin bune din ultimii patru ani şi concluzionând că Primăria era "paralizată" şi "cu multe datorii" la momentul preluării funcţiei, în timp ce acum reprezintă "un ecosistem care a făcut ca lucrurile să funcționeze corect".
Read more: Adrian Dobre, mesaj de despărţire: "Am găsit o Primărie paralizată, am reușit să creez un...
Administraţie

Consilierii locali validaţi în urma alegerilor din 27 septembrie şi primarul ales al Ploieştiului, Andrei Volosevici, au depus marţi jurământul, într-o ceremonie ţinută pe acoperişul Primăriei Ploieşi. În primul discurs de la instalarea oficială, Andrei Volosevici le-a amintit consilierilor de responsabilitatea care vine odată cu funcţia, insistând, aşa cum a făcut-o în toată campania electorală, pe nevoia unui consens în forul legislativ local. "Numai împreună vom reuşi să ducem acest municipiu acolo unde îi e locul, adică în primele oraşe din ţară", le-a transmis primarul validat.

Read more: Andrei Volosevici, mesaj pentru consilieri la început de mandat: "Vorba lungă, sărăcia omului, aşa...
Administraţie

Ploieștiului se numără printre orașele care vor beneficia de autobuze electrice noi, achiziționate de Ministerul Dezvoltării a finalizat licitația. Ploieștiul printre orașe care vor primi autobuze electrice noi, cumpărate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Read more: Investiție de peste 24 de milioane de lei, pentru Ploiești, de la Ministerul Dezvoltării
Administraţie

Echipă aproape completă la conducerea Consiliului Judeţean Prahova! După ce Iulian Dumitrescu a depus vineri jurământul în funcţia de preşedinte, luni au fost aleşi şi vicepreşedinţii, Dumitru Tudone de la PNL şi Cristian Apostol de la USR.

Read more: Ultima oră: Au fost ales vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Prahova
Administraţie

Consilierii județeni aleși în cadrul scrutinului care a avut loc în data 27 septembrie își încep, oficial, mandatele de patru ani în cadrul primei ședințe a CJ Prahova programată vineri, 23 octombrie 2020. Potrivit rezultatului exprimat la vot, cele mai multe mandate din cadrul forului județean îi revin PNL-USR-Plus, care a obținut un număr de 18 consilieri județeni aleși, urmat de alianța PSD-Pro România-PPU(SL) cu 11 consilieri, PMP - 3 mandate, ALDE - 3 mandate și Partidul Prahova în Acțiune - două mandate de consilieri județeni. PNL a câștigat șefia CJ Prahova pentru un mandat de 4 ani, noul președinte ales fiind Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova.

Administraţie

Primăria Ploieşti a ajuns să aibă datorii la firma care i-a pregătit proiectele în actuala şi precedenta sesiune de finanţare de la Uniunea Europeană, societatea câştigând un proces în instanţă şi solicitând în mai multe rânduri executarea silită. Vestea bună este că municipalitatea e aproape de încheierea unui acord de eşalonare, ceea ce înseamnă că va scăpa de executare. Vestea proastă este că găsirea în bugetul Ploieştiului a unei sume de 160.000 de lei, pentru ratele pe noiembrie şi decembrie, a rămas o problemă nerezolvată.

Read more: Primăria Ploieşti are datorii la firma care-i pregăteşte proiectele europene
Administraţie

Au început să sosească la Prefectura Prahova informările oficiale din partea instanţelor privind validarea rezultatelor de la alegerile locale. La trei săptămâni după scrutinul din 27 septembrie, prefectul urmează să semneze începând de luni ordinele pentru convocarea consiliilor locale, iar primele şedinţe se vor putea ţine de miercuri încolo inclusiv.

Read more: Noii aleşi încep de săptămâna viitoare să depună jurământul în consiliile locale din Prahova şi...
Administraţie

După alegerea unui nou primar, cu negocierile încă în derulare pentru cele două posturi de viceprimari, la nivelul conducerii Primăriei Ploieşti se mai pregăteşte o modificare. Administratorul public al municipiului, practic al patrulea om în schema de conducere a instituţiei, urmează să iasă la pensie.

Read more: Schimbări în conducerea Primăriei Ploieşti. Administratorul public şi-a depus dosarul de pensionare
Administraţie

Ajuns într-un moment dificil din cauza uzurii accelerate şi a pierderilor înregistrate în special pe reţeaua primară de distribuţie, sistemul de termoficare din Ploieşti ar putea beneficia de o modernizare din fonduri europene. Autorităţile locale anunţă că pregătesc două proiecte pentru modernizarea a vreo 40 de kilometri de reţea şi unul pentru o staţie de cogenerare, la care se adaugă şi un proiect promis de Consiliul Judeţean, pentru înlocuirea unor arzătoare de la centrala termică din Brazi.

Read more: Primăria Ploieşti vrea fonduri europene pentru salvarea sistemului de termoficare
Joomla SEF URLs by Artio