Administraţie

Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti a semnat astăzi contractul de finanţare de la Uniunea Europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public pe traseul 102 de tramvai, de la Gara de Vest şi până pe strada Găgeni.

Read more: Primăria Ploieşti va primi fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public de-a lungul...
Administraţie

Depus de câteva luni pentru atragerea de fonduri europene, proiectul de modernizare a ieşirii din Ploieşti spre Târgovişte a ajuns din nou, marţi, în discuţia Consiliului Local, care a aprobat, nu fără contradicţii, o modificare privind sumele totale şi repartizarea lor. Obiectivul vizează modernizarea străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino începând de la intersecţia cu Şoseaua Vestului şi până în dreptul depoului de troleibuze, acolo unde urmează să apară un terminal multimodal şi un sens giratoriu. Mărul discordiei a fost pasajul de cale ferată situat pe traseu, cel care, de altfel, e şi motivul pentru care traficul rutier se "strangulează" de la patru la două benzi de mers.

Read more: Proiectul european de modernizare a ieşirii spre Târgovişte a trecut de Consiliul Local Ploieşti
Administraţie

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a reunit din nou, marți dimineață, la Ploiești, pentru evaluarea rezultatele măsurilor împotriva răspândirii gripei și stabilirii unei noi strategii, în contextul evoluției epidemiei, la nivel național.

Read more: Noi măsuri în unitățile de învățământ din Ploiești, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă 
Administraţie

Proiectul bugetului local al Municipiului Iaşi a fost dezbătut, pentru al cincilea an consecutiv, în şedinţe publice la care ieşenii au avut ocazia de a-şi expune problemele, sugestiile şi proiectele, transmite agerpres.ro Cele şase întâlniri pe care primarul Mihai Chirica, împreună cu reprezentanţii direcţiilor şi societăţilor comerciale municipale, le-au avut cu cetăţenii s-au desfăşurat în perioada 6 - 12 februarie. La Ploiești, a fost organizată o singură dezbatere în care, cetățenii din sală au fost depășiți, numeric, de angajații din primărie, iar primarul a lipsit, motivând că este blocat în trafic. FOTO: Dezbatere buget Ploiești

Read more: CIVISM. Ieșenii au transmis 6000 de propuneri pentru bugetul local 2020. Primarul s-a întâlnit de...
Administraţie

Într-una dintre cele mai călduroase ierni din istoria recentă, Primăria Ploieşti a avut neinspirata idee să sisteze, în varianta iniţială timp de peste trei luni, lucrările de modernizare a sistemului de semaforizare. Decizia a venit în decembrie, Ploieştiul a intrat plin de gropi în noul an, iar abia acum autorităţile au ajuns la concluzia că se puteau efectua în continuare lucrări şi au trimis executantul pe teren, să astupe din gropile vechi sau să mai facă unele noi.

Read more: S-au reluat lucrările la semafoarele din Ploieşti, sistate de Primărie în aşteptarea ninsorilor....
Administraţie

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social în Mun. Ploieşti, Str. Peneş Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, reprezentată prin director general Badea Alexandru, va aduce la cunoştinţă că în perioada 14 – 23 februarie 2020 se vor efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare în spaţiile închise ale clădirilor instituţiilor publice aflate în subordinea Consiliului Local (unităţi de învăţământ, spitale, adăposturi ALA şi alte instituţii publice) şi servicii de dezinfecţie la mijloacele de transport în comun, în baza Contractului Subsecvent nr. 26636/24.12.20219 încheiat între Municipiul Ploieşti şi S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

Read more: CORAL IMPEX anunţă campanie de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în clădirile instiutuțiilor...
Administraţie

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice, Raul Petrescu, avertizează că vor exista noi crize privind curăţenia şi dezinsecţia în Ploieşti dacă bugetul pe 2020 va fi aprobat în forma propusă de conducerea Primăriei sau dacă nu vor fi făcute rectificări pe parcursul anului. El reclamă că este cel mai mic buget de salubritate pe care l-a avut municipiul în ultimii ani.

Read more: 2020 aduce bugetul cel mai mic din ultimii ani pentru curăţenia Ploieştiului
Administraţie

Primăria Ploieşti s-a implicat într-o campanie pentru salvarea din drumul spre fier vechi a unei aeronave Rombac 1-11, unul dintre puţinele avioane de pasageri autohtone rămase întregi. Acesta ar urma să ajungă în Parcul Municipal Vest, ca o primă exponată dintr-o dorită expoziţie mai amplă, care să cuprindă tramvaie, locomotive sau autoturisme de epocă.

Read more: Primăria Ploieşti îşi ia avion. Acesta va fi ţinut la Parcul Municipal Vest
Administraţie

Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a demarat verificări cu privire la selecţiile şi cheltuielile făcute de Primăria Ploieşti la ediţia din 2018 a aşa-zisului festival medieval. A fost o ediţie cu cântec, din toate punctele de vedere, după ce reprezentanţii unei firme care a participat la licitaţie au reclamat că Primăria a atribuit în mod discreţionar, către un ofertant  care nu ar fi respectat condiţiile, contractul pentru aducerea artiştilor şi realizarea materialelor de promovare.

Read more: Noi verificări DNA la Primăria Ploieşti! Sunt vizate achiziţiile de la festivalul medieval din 2018
Administraţie

Aproape de finalul mandatului, după ce deja a anunţat că nu va mai candida pentru încă unul, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a prezentat un bilanţ succint, declarând că a reuşit, "în ciuda piedicilor", să aducă normalitatea în administraţia locală şi să elimine corupţia şi mândrindu-se că a depus cereri de finanţare de peste 300 de milioane de euro. Chiar dacă multe dintre prooiecte n-au început încă, edilul spune că lasă "o moştenire frumoasă".

Read more: Adrian Dobre, aproape de finalul mandatului: Am găsit o primărie eşuată, pe care am reuşit să o...
Administraţie

Maternitatea Ploieşti şi Spitalul Văleni vor primi fonduri europene pentru modernizarea şi dotarea ambulatoriilor. la Obstetrică Ginecologie, proiectul prevede şi o extindere, prin construirea unui nou corp de clădire, pe 240 de metri pătraţi. Contractele de finanţare au fost semnate astăzi.

Read more: Finanţare europeană de 15 milioane de lei pentru modernizarea ambulatoriilor la Maternitatea...
Joomla SEF URLs by Artio