Administraţie

Administraţie

Blocajul anticipat la începutului lui 2019 se apropie. Cu bugetul Ploieştiului creionat să susţină mare parte din cheltuielile pentru servicii publice până în iulie sau cel târziu august, Primăria aproape a rămas fără bani pentru iluminat stradal, salubritate, întreţinerea spaţiilor verzi, subvenţiile la transportul public, dezinsecţie sau ridicarea cadavrelor de animale de pe domeniul public.

Read more: Ploieştiul rămâne în beznă. Din cauza bugetului subţire, mai multe servicii publice riscă să se...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti urmează să dezbată un proiect de hotărâre, iniţiat de 10 consilieri PSD, vizând creşterea plafonului de venituri de la care se acordă gratuitate la transportul în comun pentru pensionari. Practic, dacă va fi aprobată, măsura va duce la creşterea numărului de beneficiari. Primarul Dobre se numără printre contestatarii proiectului, reclamând că acesta ar aduce o creştere a cheltuielilor administraţiei locale şi că iniţiatorii nu au stat să calculeze impactul bugetar.

Read more: Pensionarii cu venituri până în 2.500 de lei ar putea beneficia de transport gratuit la Ploieşti....
Administraţie

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, prin ordonanță de urgență, proiectul Codului administrativ, un act normativ controversat, despre care specialiștii merg până la a arăta că este neconstituțional și complet în defavoarea cetățenilor și a autorităților locale.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache, după adoptarea Codului administrativ, prin OUG: "Acest «cadou...
Administraţie

Un nou proiect atrage fonduri europene în județul Prahova. De această dată este vorba despre investiții cu finanțare nerambursabilă pentru eficientizarea activității administrației publice locale.

Read more: Proiect din fonduri europene, pentru eficientizarea administrației locale din Prahova
Administraţie

După anunţul public făcut de conducerea ADI Deşeuri privind începerea demersuruilor în vederea rezilierii contractului cu Rosal de ridicare a gunoaielor din Prahova, Primăria Ploieşti anunţă că va monitoriza foarte atent în următoarea perioadă activitatea operatorului. Verificările vor viza atât activităţile de ridicare şi transport al gunoaielor, gestionate de ADI, cât mai ales partea de curăţenie a căilor publice, unde există un contract separat, semnat direct între operator şi administraţia locală.

Read more: Primaria Ploieşti anunţă un program amplu de controale la Rosal, pe contractul propriu pentru...
Administraţie

Conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova a anunţat, marţi, începerea demersurilor pentru rezilierea contractului cu Rosal, operatorul care ridică deşeurilor din 36 de localităţi din judeţ, inclusiv Ploieşti. În ciuda reclamaţiilor privind calitatea serviciilor, decizia de reziliere a fost luată după ce operatorul a înregistrat întârzieri la plata redevenţei pentru bunurile pe care le-a primit în gestiune. Autorităţile prahovene explică acum că Rosal va rămâne în continuare în aceste localităţi, timp de 60-90 de zile, până la găsirea unei noi firme de salubritate.

Read more: Anunţul oficial despre rezilierea contractului cu Rosal. Vezi ce paşi urmează!
Administraţie

Ploile din ultimele săptămâni au generat probleme serioase la fosta groapă de gunoi ai Ploieştiului, situată în vecinătatea Centurii de Est şi a râului Teleajen. Un dig de protecţie s-a rupt, în urma calamităţilor, pe o lungime de aproximativ 50 de metri, în timp ce pe drumul de acces au apărut crăpături. Primarul a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, care a concluzionat că e nevoie de devierea cursului apei, pentru evitarea unor potenţiale probleme grave pentru localităţile situate în aval.

Read more: Un dig de protecţie de pe Teleajen a fost distrus de calamităţi, lângă fosta groapă de gunoi a...
Administraţie

Bogdan Toader, președintele CJ Prahova și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru managementul deșeurilor Prahova” a anunțat, marți, că a demarat procedura de reziliere a contractului de salubrizare cu SC Rosal Grup SA, pentru zonele 2- Boldești Scăeni și 6 – Valea Doftanei.

Read more: Bogdan Toader anunță demararea procedurii pentru rezilierea contractului cu Rosal
Administraţie

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, și Liviu Mușat, directorul ADR Sud-Muntenia, au semnat, luni, al șaselea contract cu finanțare europeană pentru stațiunea prahoveană, aferent proiectului "NOCO2 - Cale pentru pietoni".

Read more: Aproape 5 milioane de euro, din fonduri europene, pentru reducerea emisiilor de CO 2 la Sinaia
Administraţie

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache analizează situația apărută la Lipănești unde, potrivit acestuia, majoritatea din Consiliul Local a "deturnat" o inițiativă a primarului și a adoptat o hotărâre "ilegală".

Read more: Hotărâre ilegală adoptată de Consiliul Local Lipănești! Conf. univ. dr. Mihai Apostolache: "Nu...
Joomla SEF URLs by Artio