Administraţie

Administraţie

Zilele trecute s-a publicat în Monitorul Oficial Legea nr. 290/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României. Printre alte modificări și completări , în cuprinsul Legii nr. 2/1968 s-a strecurat și o interdicție discutabilă, sub forma unui amendament introdus de senatorul UDMR Cseke Attila.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache: "Cu sprijinul majorității parlamentare, UDMR o obținut o nouă...
Administraţie

După cele 10 autobuze achiziționate din bugetul local, din lotul de 50 contractat de Primăria Ploiești, încă nouă vehicule noi de transport călători, electrice, vor ajunge în municipiu, în baza unui contract care va fi derulat de Ministerul Dezvoltării.

Read more: Ministerul Dezvoltării cumpără nouă autobuze electrice pentru municipiul Ploiești
Administraţie

Aflată de ani buni într-o situaţie financiară cel puţin delicată, pe alocuri în pragul colapsului, firma de transport public a administraţiei ploieştene, Transport Călători Express, urmează să încheie acest an, potrivit celor mai recente estimări, cu o pierdere de 3 milioane de lei. După standardele ultimilor ani, vestea e considerată fericită de conducere, care anunţă că sunt mari şanse ca 2019 să se încheie şi mai bine, posibil chiar pe profit.

Read more: TCE Ploieşti va încheia anul cu pierderi de 3 milioane de lei... ceea ce, după standardele lor, e...
Administraţie

Şef din Primăria Ploieşti condamnat pentru corupţie! Suspendat din funcţia de director al Direcţiei de Patrimoniu în momentul extinderii cercetărilor pe numele său, Florin Petrache a primit astăzi sentinţa finală în dosarul instrumentat de DNA Ploieşti în care fusese trimis în judecată pentru luare de mită. Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe inculpat la un an şi şase luni de închisoare, mai mult decât în prima instanţă, însă a dispus suspendarea pedepsei pe durata unui termen de încercare, de trei ani şi jumătate.

Read more: Fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Ploieşti, condamnat definitiv pentru corupţie
Administraţie

La vrea trei ani de când tot anunţă această măsură, autorităţile ploieştene se pregătesc să aprobe o supraimpozitare pentru proprietarii unor terenuri sau clădiri neîngrijite. Administraţia locală a publicat o primă listă cu 32 de bunuri, care ar urma să fie completată cu alte şase şi să intre în dezbaterea consilierilor locali. Potrivit documentelor oficiale, proprietarii vor fi obligaţi să achite, din 2019, impozite locale cu majorări între 200% şi 500%.

Read more: Penalităţi, la Ploieşti, pentru clădirile şi terenurile abandonate. Proprietarii riscă impozite...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti s-a reunit astăzi, într-o şedinţă extraordinară în care au fost aprobate mai multe rectificări bugetare. Printre măsurile discutate a fost şi diminuarea considerabilă a bugetului Primăriei pentru sărbătorile de iarnă, în condiţiile în care multă lume se aştepta să vadă exact opusul. Reducerea sumelor elimină, practic, ultimele speranţe pentru organizarea unui concert de Revelion în centrul oraşului.

Read more: S-au dus şi ultimele şanse pentru un concert de Revelion la Ploieşti. Autorităţile au redus...
Administraţie

După campania susţinută de verificare şi amendare a firmei de salubritate şi solicitările insistente de reziliere a contractului dintre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova şi Rosal, primarul Ploieştiului avertizează că ia în calcul şi o ieşire din ADI Deşeuri, astfel încât municipalitatea să se ocupe singură de delegarea şi gestionarea serviciilor de salubritate. Anunţul vine în condiţiile în care actualul contract pentru ridicarea deşeurilor e gestionat de ADI, iar orice decizie trebuie luată cu votul majorităţii primarilor dintr-o anumită regiune, după ce-a fost în prealabilă trecută prin toate consiliile locale.

Read more: Primăria Ploieşti ameninţă cu ieşirea din ADI Deşeuri, în urma blocajului salubrităţii
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat că instituţia va depune până la finalul acestui an mai multe cereri de finanţare de la Uniunea Europeană, pentru proiecte dedicate mobilităţii urbane şi modernizării unităţilor de învăţământ. Printre priorităţi se numără şi aşa-zisa "străpungere Libertăţii", un obiectiv de investiţii de aproape 30 de milioane de euro care propune prelungirea acestei şosele care trece prin faţa Gării de Vest, reabilitarea parcării de la capătul de linie al traseului 102 de tramvai, crearea unei conexiuni rutiere cu strada Depoului, până la Gara de Sud, şi reconfigurarea totală a zonei din faţa acestei gări.

Read more: Primăria Ploieşti va depune zilele viitoare cererea de finanţare pentru noul drum de la Gara de...
Administraţie

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova, structură care reprezintă interesele a circa 67.000 de persoane din asociaţiile afiliate, contestă propunerea autorităţilor ploieştene de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate, conducerea UAP considerând că scenariul rezilierii ar genera un blocaj şi mai mare decât cel din prezent. Preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, spune că e nevoie de alte soluţii înainte de a se ajunge la ruperea acordului. Totodată, acesta a anunţat că nu susţine nici iniţiativa primarului Adrian Dobre de strângere de semnături.

Read more: UAP Prahova nu susţine rezilierea contractului cu Rosal, nici strângerea de semnături anunţată de...
Administraţie

Primăria Ploieşti a depus cererea de finanţare de la Uniunea Europeană pentru realizarea unui terminal multimodal pe strada Găgeni, în nordul municipiului, lângă gardul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Primarul Adrian Dobre a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că proiectul are o valoare estimată la aproape 10 milioane de euro şi propune, pe lângă aşa-zisa autogară, şi spaţii pentru park & ride, parcări de biciclete, la pachet cu un sistem inteligent de tarifare pentru vehiculele TCE şi modernizarea unor staţii de transport în comun.

Read more: VIDEO - Primăria Ploieşti cere fonduri europene pentru ticketing, terminal multimodal şi...
Administraţie

Primarul Ploieştiului contestă noul regulament privind parcările cu plată, propus de reprezentanţii PSD şi care prevede majorarea substanţială a tarifelor, cu până la 150%. Publicat recent pe pagina de internet a municipalităţii, proiectul, semnat de viceprimarul Cristian Ganea şi fundamentat de SGU, prevede o împărţire pe trei zone a parcărilor cu plată din municipiu şi tarife diferenţiate, care cresc cu cât locurile sunt mai aproape de zona centrală.

Read more: Adrian Dobre contestă proiectul de majorare a tarifelor din parcările cu plată din Ploieşti