Administraţie

Administraţie

Veste proastă pentru autorităţile ploieştene. Deşi Primăria are în derulare perteneriate prin care Ministerul Mediului se va ocupa de achiziţionarea de autobuze electrice, troleibuze şi tramvaie noi şi deşi aceste achiziţii se fac din fonduri europene, bugetul local trebuie să contribuie cu 38 de milioane de lei. Vestea, venită de peste o lună dar transpusă abia astăzi într-o hotărâre adoptată de forul legislativ local, dă peste cap bugetul şi aşa sărac pe 2019.

Read more: Primăria Ploieşti trebuie să plătească TVA de 8 milioane de euro la achiziţia de tramvaie şi...
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, miercuri, majorarea taxelor şi impozitelor locale, aplicabilă din 2020. Este vorba despre o măsură obligatorie, prevăzută în Codul fiscal, explică autorităţile, care spun că sunt nevoite să ajusteze anual aceste cuantumuri în funcţie de indicele de inflaţie.

Read more: Taxe şi impozite mai mari la Ploieşti, începând de anul viitor
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că va convoca pentru joi o şedinţă a Consiliului Local, în care urmează să fie pus în dezbatere un proiect de hotărâre vizând viitorul sistemului de termoficare, în contextul în care actualul contract cu Veolia Energie expiră pe 1 mai. Potrivit surselor noastre, autorităţile vor propune o prelungire pe trei ani, însă tariful ar putea ajunge la o valoare mult mai mare decât cea din prezent.

Read more: Anunţ de ultimă oră privind termoficarea Ploieştiului. Mâine s-ar putea aproba prelungirea...
Administraţie

Tarifele pentru apă potabilă şi canalizare ar urma să crească, posibil chiar din această lună, conform unui proiect iniţiat de autorităţile ploieştene. Propunerea de ajustare a acestor tarife vine la solicitarea operatorului Apa Nova şi urmează să intre peste câteva săptămâni în dezbaterea Consiliului Local Ploieşti.

Read more: Tarife mai mari pentru apă şi canalizare, propuse în Ploieşti
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova a publicat în această săptămână un anunţ de mediu vizând intenţia de amenajare a unui nou sens giratoriu, în sudul municipiului Ploieşti, acest pas reprezentând, practic, o etapă importantă în cadrul formalităţilor pentru obţinerea autorizaţiei şi, mai departe, pentru începerea lucrărilor.

Read more: CJ Prahova a început demersurile pentru un nou giratoriu, la intrarea în Ploieşti
Administraţie

Primăria Ploieşti organizează o dezbatere publică privind bugetul pe 2019 al instituţiei. Consultarea este programată astăzi, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul "Toma Caragiu", iar ploieştenii sunt invitaţi să ia parte, pentru a afla planurile autorităţilor locale şi pentru a veni cu sugestii.

Read more: Azi e programată dezbaterea publică privind bugetul pe 2019 al Primăriei Ploieşti
Administraţie

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești din această săptămână a intrat un proiect de hotărâre privind darea în foloință către OMV Petrom a unui teren pe care ar urma să fie amplasată una dintre stațiile Petrobrazi, pentru măsurarea calității aerului. Proiectul ajunge în fața aleșilor abia după ce ministrul Mediului, Grațiela Gavrlescu, a acuzat public municipalitatea că ignoră, de mai bine de o lună, solicitarea în acest sens formulată de reprezentanții companiei.

Read more: Proiect întârziat, în dezbaterea CL Ploiești, pentru alocarea terenului în vederea montării unei...
Administraţie

Argumentând că preşedintele şi vicepreşedinţii au la dispoziţie maşini de serviciu din 2006, conducerea Consiliului Judeţean Prahova vrea să îşi cumpere în 2019 o nouă maşină. Este vorba despre un autovehicul electric, pe care instituţia vrea să-l achiţioneze prin programul "Rabla plus", derulat de Ministerul Mediului.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova vrea să-şi cumpere o maşină electrică în 2019
Administraţie

Consiliul Judeţean Prahova urmează să aibă în 2019 un buget de cheltuieli de 502 milioane de lei, din care 158 de milioane sunt rezervate pentru investiţii, conform proiectului de hotărâre adoptat în şedinţa de vineri.

Read more: Buget de investiţii de 158 de milioane de lei la Consiliul Judeţean Prahova în 2019
Administraţie

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova anunţă că nu renunţă la intenţia de a ceda către Primăria Ploieşti centrala de producţie a agentului termic de la Brazi, parte din reţeaua primară a sistemului integrat de termoficare a municipiului. Astăzi, consilierii au adoptat o hotărâre care vizează actualizarea inventarului bunurilor din domeniul public, practic un pas procedural necesar pentru intabularea terenului şi, mai departe, conform planului, transmiterii către autorităţile locale.

Read more: Consiliul Judeţean a început demersurile pentrui intabularea terenului de sub CET-ul de la Brazi