Marți, 26 Septembrie 2017
 

Administraţie

CJ Prahova începe documentaţia pentru extinderea Spitalului Judeţean Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 25 September 2017 14:35  |  Category: Administraţie

spitalul judetean de urgente ploiestiConsiliul Judeţean Prahova, instituţşia care are în subordine Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, intenţionează să construiască un nou corp de clădire în zona unităţii medicale, pentru relocarea secţiilor de la sediul secundare de la Boldescu şi extinderea blocului operator şi a secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă. Administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a anunţat că instituţia va lansa licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate. 

apostolache lansare carte 2Conf. univ. dr. Mihai Cristian Apostolache și-a lansat miercuri, 20 septembrie 2017, lucrarea "Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, comentată și adnotată", ediția a II-a revizuită, completată și adăugită. În cadrul evenimentului desfășurat în incinta Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga" a luat cuvântul Prof. Univ. dr. Verginia Vedinaș - Universitatea din București, președintele Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu", care a susținut prezentarea lucrării, în fața unei audiențe numeroase compusă din cadre didactice, primari, viceprimari, consilieri locali, avocați, reprezentanți ai unor entități economice locale și funcționari publici.

Primarul Dobre anunţă măsuri de siguranţă în cazul unor furtunui puternice în Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 19 September 2017 13:09  |  Category: Administraţie

adrian dobre rpimaria ploiestiPrimarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a dispus efectuarea unor controale cu privire la gradul de siguranţă a construcţiilor permanente sau temporare de pe domeniul public şi din fondul locativ al administraţiei ploieştene.

Consilierii ploieşteni propun un nou sediu pentru Spitalul Municipal de Urgenţă

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 18 September 2017 17:21  |  Category: Administraţie

consiliul local ploiesti 28 iulie 2016O nouă încurcătură în planurile administraţiei locale pentru realizarea viitorului Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti, care ar trebui să reunească sub acelaşi acoperiş, nu se ştie când şi unde, "Schuller"-ul şi Pediatria! După respingerea unui proiect care propunea preluarea unui teren de la Ministerul Apărării, la fosta unitate militară de pe strada Torcători, consilierii ploieşteni propun ca noua construcţie să fie făcută pe strada Ghighiului, în spatele Hipodromului.

Autostrada Comarnic-Braşov şi drumul Câmpina-Săcele, priorităţi pentru Ministerul Transporturilor

Written by Anca Visan  |  Created on Sunday, 17 September 2017 11:39  |  Category: Administraţie

cjph ministerul transporturilorReprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova şi ai primăriilor din zona de nord-vest a judeţului au participat, vineri, la o şedinţă cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, derulată la sediul Ministerului, pe tema investiţiilor în infrastructură pregătite de autorităţile centrale. Cu această ocazie, guvernantul a anunţat că autostrada Comarnic-Braşov reprezintă o prioritate, anunţând, totodată, că vor începe lucrări şi pentru varinta de ocolire a DN1 pe ruta Câmpina-Valea Doftanei-Săcele.

Ce măsuri mai pregăteşte TCE Ploieşti: GRATUITATE pentru elevi şi bilete mai ieftine prin SMS

Written by Anca Visan  |  Created on Saturday, 16 September 2017 14:27  |  Category: Administraţie

tce elevi si studentiConducerea TCE Ploieşti pregăteşte o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii, creşterea nivelului de satisfacţie a călătorilor şi înlăturarea unor discrepanţe care s-au perpetuat în ultimii ani. Cea mai importantă decizie vizează creşterea subvenţiei la abonamentele pentru elevi, dar şi pentru studenţi.

Pentru că n-a primit banii de la Primărie, TCE Ploieşti riscă blocarea conturilor şi oprirea transportului public

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 14 September 2017 17:11  |  Category: Administraţie

tce sediuConducerea Transport Călători Express Ploieşti anunţă că societatea deţinută de administraţia locală riscă să ajungă, în următoarea perioadă, în situaţia de a avea conturile blocate, ceea ce ar duce, în foarte scurt timp, la oprirea transportului în comun din municipiu. Reprezentanţii operatorului reclamă că Primăria Ploieşti nu a plătit suma de 7,8 milioane de lei aprobată de Consiliul Local, vizând acoperirea pierderilor din 2016 şi necesară pentru obţinerea unei reeşalonări a datoriilor.

Consiliul Judeţean cere spaţii în fostul sediu Petrom din centrul Ploieştiului

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 13 September 2017 14:21  |  Category: Administraţie

petrom sediu 1Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a făcut demersuri pe lângă Primăria Ploieşti şi Petrom, încercând obţinerea unor spaţii în imobilul care a fost donat municipalităţii de către compania petrolieră. Reprezentanţii CJ doresc să mute aici Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova.

Impozitele locale mai pot fi achitate fără penalități doar până la 30 septembrie

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 13 September 2017 09:36  |  Category: Administraţie

Pe 30 septembrie expiră termenul până la care impozitele și taxele locale aferente anului 2017 mai pot fi plătite fără penalizări.

Ganea critică proiectul propus de Dobre privind preluarea unui teren de la MApN

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 12 September 2017 17:28  |  Category: Administraţie

unitate-torcatoriConducerea Primăriei Ploieşti a propus, în şedinţa de ieri a Consiliului Local, un proiect de hotărâre care viza preluarea în patrimoniu a unui teren de aproximativ nouă hectare, situat pe strada Torcători, în apropierea intersecţiei cu Gheorghe Grigore Cantacuzino, unde se doreşte construirea viitorului spital municipal de urgenţă. Proiectul a fost respins de consilierii PSD, ALDE şi PMP, iar viceprimarul municipiului, social-democratuL Cristian Ganea, a explicat astăzi motivele, afirmând că documentul a fost prost întocmit şi nu a prezentat toate cheltuielile care ar fi decurs din prealuarea acestui teren.

Reprezentanţii Hipodromului Ploieşti propun înfiinţarea unei federaţii ecvestre, care să organizeze aici concursuri internaţionale

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 12 September 2017 16:50  |  Category: Administraţie

hipodrom ploiesti curseAutorităţile ploieştene continuă, alături de crescătorii care au adus cai la hipodrom, demersurile pentru înfiinţarea Federaţiei Române Ecvestre, care să activeze sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului şi să se ocupe de omologarea complexului hipic şi de organizarea unor competiţii internaţionale.