Administraţie

Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a comentat marţi votul negativ din Consiliul Local la două proiecte europene pentru construirea unor grădiniţe, pe fondul lipsei vizei de legalitate, dând de înţeles că aleşii de la PSD şi ALDE nu au dorit să adopte modificări în textele proiectelor de hotărâre care ar fi permis obţinerea vizei şi aprobarea lor. Edilul a vorbit şi despre costurile celor două investiţii, considerate exagerate, spunând că valorile nu sunt "umflate" şi că s-a ajuns la ele pentru că proiectele trebuie să respecte mai multe norme privind securitatea în situaţii de urgenţă şi eficienţa energetică.

Read more: Adrian Dobre, despre grădiniţele respinse de Consiliul Local: Nu sunt preţuri umflate. Dacă se...
Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a reclamat că operatorul de salubritate a început să aplice tariful de 13,22 lei de persoană pe lună, care include o penalitate pentru necolectarea selectivă a deşeurilor, deşi oamenii, indiferent cât de bine-intenţionaţi ar fi, nu au la dispoziţie o infrastructură adecvată pentru a colecta selectiv. Edilul a anunţat începerea demersurilor pentru ieşirea Ploieştiului din sectorul din judeţ deservit de Rosal în caza contractului cu ADI Deşeuri şi le recomandă ploieştenilor să conteste la Protecţia Consumatorilor facturile primite.

Read more: Un nou scandal privind salubritatea Ploieştiului. Primarul contestă aplicarea tarifelor cu...
Administraţie

Convocat luni, Consiliul Local Ploieşti a respins la vot proiectele pentru construirea a două grădiniţe, cu fonduri europene, după ce acestea nu au primit viză de legalitate, principalul obstacol fiind legat de costurile totale considerate mari, peste media naţională, şi în special de cofinanţarea pe care ar fi trebuit s-o asigure municipalitatea, de 70% din total într-unul dintre cazuri, respectiv de peste 90% în al doilea.

Read more: Consiliul Local Ploieşti a respins proiectele de construire a două grădiniţe, din cauza costurilor...
Administraţie

După achiziţia a 10 autobuze diesel noi în 2018, Primăria Ploieşti a primit astăzi cel de-al doilea lot, de opt bucăţi, care urmează să fie transmise către TCE. Autorităţile au mai precizat că în 2020 îşi doresc să mai cumpere 12 bucăţi, prin acelaşi acord-cadru, amintind şi că mai aşteaptă, de data asta din fonduri europene, 9 autobuze electrice, 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi staţiile de încărcare aferente.

Read more: Primăria Ploieşti a primit astăzi cele 8 autobuze noi comandate cu bani din credit
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti a confirmat că zilele viitoare urmează să primească opt autobuze diesel noi, în cadrul contractului-cadru semnat anul trecut, iar în 2020 intenţionează să mai achiziţioneze încă 12 bucăţi. Asta ar duce numărul total de autobuze noi din ultimii doi ani la 30, dintr-un total de 50 contractate iniţial, şi sunt şanse mari ca numărul nici să nu mai sară de 30.

Read more: Primăria Ploieşti aduce 8 autobuze noi zilele acestea şi vrea să cumpere alte 12 în 2020
Administraţie

Normele privind actele autorităților locale cunosc o dezvoltare în Codul Administrativ față de reglementarea anterioară, însă, în continuare, aceste norme sunt incomplete, deoarece dispozițiile președintelui consiliului județean nu sunt cuprinse în cadrul actelor supuse controlului de legalitate exercitat de prefect, avertizează conferenţiarul universitar doctor Mihai Apostolache, specialist în drept public.

Read more: Scăpări în Codul Administrativ. Dispoziţiile preşedinţilor CJ nu sunt supuse controlului de...
Administraţie

Viceprimarii municipiului Ploieşti, Cristian Ganea şi George Pană, au fost lăsaţi fără atribuţii, prin două dispoziţii succesive emise de primarul Dobre. Măsura a intrat în vigoare de luni, dar se aplică doar pe o perioadă determinată, cât timp ambii viceprimari se află în concediu medical.

Read more: Primarul Ploieştiului le-a luat toate atribuţiile celor doi viceprimari. Ambii au intrat în...
Administraţie

După semnalul de alarmă tras de sindicaliştii din domeniu, care reclamau condiţiile mizere de la Clubul Sportiv Petrolul, ministrul Tineretului şi Sportului a venit marţi în vizită la Ploieşti, anunţând că imobilul care găzduieşte clubul va fi expertizat tehnic şi că vor exista fonduri pentru reparaţii sau, dacă e nevoie, pentru construirea unei noi săli de sport.

Read more: Ministrul Tineretului şi Sportului promite reparaţii după vizita făcută azi la CS Petrolul Ploieşti
Administraţie

Conducerea Primăriei Ploieşti promite că va lansa în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat o aplicaţie pentru dispozitivele mobile care să permită plata rapidă a dărilor către bugetul local. Anunţul a fost făcut de primarul Adrian Dobre, în timpul dezbaterii publice privind nivelul taxelor şi impozitelor locale din 2020.

Read more: Primăria Ploieşti vrea o aplicaţie pentru plata impozitelor cu telefonul mobil
Administraţie

Consiliul Local Ploieşti a respins, în această săptămână, un proiect de achiziţie a unei baze sportive de la Rafinăria Petrotel-Lukoil, votul dând naştere unui nou scandal la nivelul administraţiei locale. Consilierii PSD, în frunte cu viceprimarul Ganea, îi acuză pe liberali că s-au opus unei oportunităţi, invocând că preţul convenit era mult sub media pieţei şi că CSM nu deţine o bază sportivă, fiind nevoit să plătească chirii în prezent. În replică, liberalii, aflaţi în minoritate în forul legislativ ploieştean, contestă ideea de amenajarea a unei baze sportive în vecinătatea unei platforme industriale.

Read more: Scandal în administraţia ploieşteană privind achiziţia unei baze sportive
Joomla SEF URLs by Artio