Administraţie

Administraţie

Confruntată cu mari probleme financiare, cu un buget anual în care au scăzut sursele de venit şi au crescut cheltuielile, Primăria Ploieşti încearcă să refinanţeze două dintre cele patru împrumuturi bancare la care plăteşte rate, în speranţa că va mai reduce astfel din valoarea sumelor pe care le are de plătit în următoarea perioadă.

Read more: Primăria Ploieşti vrea să refinanţeze două credite, din care mai are de achitat 137 de milioane de...
Administraţie

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti e inclus, alături de mai multe maternităţi din ţară, într-un amplu program de modernizare, derulat de Ministerul Sănătăţii, cu fonduri externe. După îmbunătăţirea condiţiilor din saloane, proiectul a ajuns acum la faza dotărilor, la unitatea medicală din Ploieşti ajungând mai multe paturi speciale pentru gravide.

Read more: Dotări noi la Maternitatea Ploieşti, în continuarea unui amplu program de modernizare
Administraţie

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a solicitat miercuri, în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova, ieşirea municipiului din zona deservită în prezent de Rosal. Edilul solicită ca Ploieştiul să fie inclus într-o zonă de sine stătătoare, reclamând că, aşa cum e făcută împărţirea în prezent, autorităţile municipale au un singur vot din 36, deşi reprezintă mai bine de două treimi din populaţia respectivului sector.

Read more: Primarul Ploieştiului a cerut, în şedinţa de azi a ADI, ieşirea din sectorul 2-6 deservit de Rosal
Administraţie

Confruntată cu grave probleme financiare în 2019, după creşterea cheltuielilor şi scăderea veniturilor, Primăria Ploieşti caută soluţii de redresare economică şi ia în calcul, potrivit unor surse din administraţia locală, inclusiv scăderea numărului de angajaţi din aparatul propriu sau structurile subordonate. Conform unui document intern, toţi directorii din administraţia ploieşteană au primit marţi sarcina să vină cu propuneri, până miercuri, pentru scăderea cheltuielilor salariale.

Read more: Surse: Reduceri de salarii sau restructurări la Primăria Ploieşti, pentru economii la buget
Administraţie

Sensul giratoriu provizoriu de la ieșirea din Ploiești spre Bucov, denumit de mulți “giratoriul rușinii”, devine istorie! La insistenţele autorităţilor prahovene, CNAIR a început marţi lucrările pentru refacerea acestuia. Numai că, în viziunea CNAIR, modernizarea se face prin schimbarea unor prefabricate din beton vechi cu unele noi.

Read more: O nouă faţă pentru "giratoriul ruşinii". CNAIR a început azi lucrările pe Centura de Est a...
Administraţie

Autoritățile analizează, în acestă perioadă, situația autorizării imobilelor în care își desfășoară activitatea școlile și grădinițele din județul Prahova. Potrivit unei situații detaliate furnizate de ISU Prahova, 52 de clădiri ale unor unități de învățământ nu au, la acest moment, documentul, cele mai multe dintre ele fiind imobile în care se desfășoară cursuri.

Read more: Zeci de imobile ale unor școli și grădinițe din Prahova NU au autorizație de securitate la...
Administraţie

Primăria municipiului Ploiești, în colaborare cu Regia Autonomă de Servicii Publice, Servicii de Gospodărire Urbană și operatorul de salubritate Rosal, a demarat luni un program de salubrizare, igienizare și mentenanță a spațiilor verzi din zona pârâului Dâmbu. La aceste acţiuni au fost trimişi la lucru şi asistaţii aflaţi în evidenţele Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare.

Read more: Asistaţii din Ploieşti, scoşi la curăţenie pe malul pârâului Dâmbu
Administraţie

Studiul de fezabilitate comandat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru realizarea drumului expres Ploiești - Buzău propune nu mai puțin de șase variante de traseu pentru șoseaua care unește două municipii aflate la aproximativ 70 de kilometri distanță. Trebuie să recunoașteți că nu-i ușor să găsești atâtea posibilități. Așa se explică, probabil, cum pentru drumul expres - care ar trebui să fie o cale rapidă - este sugerată inclusiv o soluție cu ocolire prin Urziceni, de aproape 90 de kilometri.

Read more: Câtă... imaginație! Șase posibile rute pentru viitorul drum expres Ploiești - Buzău
Administraţie

Buchiniștii care vând de atâta vreme cărți la tarabele din zona pasajului pietonal Nichita Stănescu au primit notificări să elibereze de urgență standurile are erau un adevărat reper în centrul Ploieștiului. Administrația locală are alte planuri, intenționând ca acolo să amenajeze spații de alimentație publică. Volumele clasicilor, culegerile de matematică și atlasele trebuie să lase loc grătarelor și dozatoarelor de bere.

Read more: Buchiniștii din centrul Ploieștiului, evacuați de urgență. Tarabele de cărți vor fi înlocuite cu...
Administraţie

Circulația este închisă în sudul Ploieștiului, înzona Podul de Lemn, între 6 și 21 august, din cauza lucrărilor edilitare pentru viitorul pasaj care va face legătura între străzile Depoului și Mimiului.

Read more: Restricții de circulație, în sudul Ploieștiului, până pe 21 august. Rute ocolitoare pe durata...
Joomla SEF URLs by Artio