Un necaz nu vine niciodată singur! După ce abia a trecut de calamităţile din ultimele zile, având casa afectată de viitura produsă la finalul săptămânii trecute, o familie din comuna prahoveană Sângeru a trăit clipe de coşmar, când o rachetă antigrindină le-a căzut pe locuinţă, distrugând o parte din acoperiş.

 

Imaginea dezastrului produs de inundații la Sângeru este completată de un incindent sinistru trăit de unul dintre locuitorii căruia apele i-au distrus gospodăria și i-au intrat în casă. G.Ț. a trebuit să fugă, împreună cu familia, din calea viituri, iar a doua zi, după ce a revenit acasă pentru a evalua dezastrul și a se apuca de reparații, a fost băgat în sperieți de o bubuitură care i-a zguduit casa. O rachetă antigrindină i-a izbit colțul casei, după care a ricoșat într-o magazie, pe are a făcut-o praf.

racheta antigrindina sangeru inundatii 2 

Bărbatul povesteşte că a trăit o sperietură uriaşă, în momentul în care a auzit bubuitura. Cu gândul la viitura de vineri, s-a temut întâi că un nou val ar putea să lovească. Abia când a ieşit din casă şi-a dat seama că locuinţa, care a scăpat cu chiu cu vai de furia naturii, fiind avariată, mai fusese lovită acum şi de racheta antigrindină. Omul răsuflă uşurat că membrii familiei se aflau în acel moment în casă şi nimeni nu a fost lovit de resturile rachetei. El reclamă, însă, că autorităţile nu au făcut nimic ca să-l ajute, nici în privinţa inundaţiilor, nici după pagubele produse de racheta care, cel mai probabil, s-a defectat. 

racheta antigrindina sangeru inundatii

Apelul efectuat la 112 a trimis un polițist la fața locului, care a întâmpinat păgibitul cu următoarea replică: “Hai, domn'e, că nu e mare lucru”. După care a plecat. Echipa venită să ridice resturile rachetei (Foto), compusă inclusiv din reprezentanții rimăriei, a evaluat paguba și a plecat. Nicio altă vorbă bună, ajutor, nimic. Mai mult, una dintre primele replici ale primarului a fost: “Bă, tu ai autorizație de construcție aici?”. Scena incredibilă a fost mascată de vizitele oficialităților, unde autoritățile au raportat frumos. Greii de la București au plecat, realitatea mizeră în care trăiesc oamenii rămâne. “Niciun ajutor, nicio virba bună, nimic. Autoritățile nu fac nimic entru noi. M-am i tăiat in timpul evenimentului, am fost dus cu salvarea la spital. Iar pe ei îi interesează autorizaţia de construire. Nu mi se pare normal. Domnul viceprimar a zis că pe el nu îl interesează, iar primarul a trecut o singură dată pe stradă. Oamenii se simt părăsiţi aici”, a declarat G.Ț. pentru Actualitatea Prahoveană.

racheta antigrindina sangeru inundatii 3

Joomla SEF URLs by Artio