Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

evacuare mae mapn afganistan kabul
Categorie: Actual

Ministerul roman al Afacerilor Externe continuă demersurile de evacuare a unor cetățeni afgani, foști colaboratori ai trupelor române şi ai organizațiilor internaţionale.

Autoritățile române au reușit să evacueze un student și doi jurnaliști, cu familiile, din Kabul, în cadrul demersurilor care vizează foști colaboratori ai trupelor române şi ai organizațiilor internaţionale, însemnând studenți cu burse în România, categorii vulnerabile precum jurnaliști, activişti pentru drepturile omului, magistrați și a unor membri de familie ai acestora. “Aceste demersuri se desfășoară într-un context de securitate extrem de complex, volatil și impredictibil, marcat de evoluții negative în continuă deteriorare ale situației din teren, inclusiv atentatele teroriste din 26 august (VEZI DETALII). Celula de criză interinstituțională a reușit să obțină evacuarea din Kabul a cinci cetățeni afgani din categoriile anterior menționate, care au fost admiși în aeroport și ulterior evacuați cu susținerea partenerilor internaționali ai României cu care Celula de criză a fost în contact. Aceștia – un student cu bursă în România și doi jurnaliști împreună cu membri de familie – se află deja în siguranță în afara teritoriului afgan. În cadrul demersurilor multiple de facilitare a evacuării, Celula de criză a emis și transmis celor cinci cetățeni afgani inclusiv documente care confirmă protecția statului român și a menținut legătura cu aceștia”, informează MAE.

Autoritățile continuă căutarea afganilor pe care i-ar putea evacua

Celula de criză interinstituțională lucrează în regim de permanență pentru gestionarea situației cetățenilor afgani din categoriile menționate anterior, mai exact pentru procesarea solicitărilor, contactarea, identificarea și validarea de securitate a acestora. Din rațiuni umanitare și pe baza unor liste nominale și a parcurgerii procedurilor necesare de verificare și validare, autoritățile române sprijină evacuarea fără a mai fi necesară obținerea în prealabil a unei vize, a mai precizat Ministerul. 

“Prioritatea Celulei de criză interinstituționale rămâne, în această etapă, facilitarea tranzitului în siguranță spre Aeroportul din Kabul pentru cetățenii afgani care au solicitat ajutor, într-un context de securitate extrem de instabil, tot mai agravat în ultimele zile. În acest scop, Celula interinstituțională de criză menține o legătură permanentă cu partenerii internaționali din teren”, se arată în comunicatul MAE.

Nouă români nu doresc evacuarea din Afganistan

Începând din 13 august, au fost evacuați, prin diverse modalități, toți cetățenii români care și-au exprimat această opțiune, în număr de 49. De asemenea, autoritățile române mențin legătura cu cei nouă cetățeni români care se află încă pe teritoriul afgan și care au informat autoritățile române din Celula de criză că nu doresc să fie evacuați. 

Foto: arhiva MApN

Back To Top