rezultate subiecte concurs directori scoli 2021
Categorie: Actual

Ministerul Educației a anunțat că, dintre cei 9.110 de candidați validați pentru a participa la proba scrisă a concursului pentru directori de școli, au finalizat testarea 8.627 (94,7%) și numai 5.676 de candidați (65,8%) fost declarați admiși înainte de contestații, având nota cel puțin 7. În Prahova, trei sferturi dintre aspiranții la un post de director au fost declarați admiși.

Cele mai bune rezultate de promovare au fost în județele Cluj (93%), Sălaj (81%) și Mureș (78%), iar cele mai slabe în Mehedinți (44%) și Călărași.

În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați, a anunțat Ministerul Educației care a publicat, vineri, după examen, subiectele și grila de punctaj.

Candidații au avut de rezolvat 50 de itemi tip grilă, structuraţi în subteste: Analogii, Raționament verbal, Raționament numeric, Itemi situaționali – Leadership, Cunoștințe manageriale, Legislație și metodologii.

Subiectele pentru proba scrisă de vineri au fost publicate aici.

Grila de corectare a fost publicată aici.

Peste 300 de candidați la concursul pentru directori, în Prahova

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a publicat, vineri seară, rezultatele înainte de contestații ale candidaților pentru posturile de director și director adjunct din unitățile de învățământ din jude.

Dintre cei 317 înscriși, 11 au absentat, iar cinci nu s-au putut prezenta pentru că se află în izolare și vor susține examenul într-o sesiune specială, pe 28 octombrie.

Potrivit rezultatelor publicate vineri seară, 74 dintre candidații prezenți la concursul pentru directori au fost declarați respinși, deoarece au avut note sub 7. 237 (75,41%) pentru posturile din Prahova au fost declarați admiși.

Rezultatele înainte de contestații au fost publicate aici.

Eventualele contestații pot fi depuse depune la registratura Inspectoratului Școlar Județean Prahova, în zilele de 16 și 17 octombrie 2021, între orele 9.00 si 12.00, sau pot fi transmise, însoțite de copia cărții de identitate, pe adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Mandatele noilor directori încep în al doilea semestru al acestui an școlar.

Citiți și: Elevii din Prahova vor putea oferi feedback anonim profesorilor de la clasă! Rezultatele, centralizate și transmise directorilor de școli

Back To Top