nicolae ciuca
Categorie: Actual

Liderii liberali au votat în unanimitate ca partidul să îl propună pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă drept premier, într-un guvern minoritar cu UDMR, au declarat surse din mediul politic pentru presa centrală.

 

Nicolae Ciucă a fost impus de către președintele Klaus Iohannis drept candidat al PNL într-o ședință desfășurată cu conducerea PNL. În ciuda faptului că liderii PNL l-au propus pe Florin Cîțu drept candidat al partidului, președintele le-a cerut să demonstreze că au o majoritate guvernamentală în jurul șefului PNL. Odată ce liberalii au recunoscut faptul că nu există nici o posibilitate de a face o majoritate în jurul lui Cîțu, au acceptat soluția președintelui. Votul pentru guvern minoritar ar putea deschide calea spre o colaborare parlamentară cu PSD.

Ședință la PSD, se decid dacă îl susțin pe Ciucă

La rândul lor, liderii PSD sunt la rândul lor strânși într-o ședință în care discută dacă să sprijine sau nu guvernul minoritar al PNL, în schimbul direcționării de sume mari de bani către primarii și președinții de consilii județene ai PSD.

Back To Top