Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

lidia stoica, laureata a premiului elisabeth pilkington
Categorie: Știri internaționale

Psihologul român Lidia Stoica este laureata celei de-a cincea ediții a Premiului Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală, distincția anuală fiind acordată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale (World Mental Health Day).

Nominalizată datorită eforturilor sale de a asigura suport psihologic pacienților oncologici și familiilor lor, doamna Lidia Stoica, psiholog clinician specializat în psihologie medicală oncologică și președintele Asociației Restart la Viață, este laureata ediției 2021 a Premiului Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală, oferit de Fundația Caritabilă a Familiei Rațiu și de Centrul Rațiu pentru Democrație.

Medicul Lidia Stoica a inițiat în 2017 primul curs de formare profesională continuă din România pentru supra-specializarea în domeniul psiho-oncologiei și a pus bazele Grupului de Suport Psihologic pentru pacienții oncologici și familiile acestora. Grupul oferă întâlniri terapeutice gratuite și a funcționat inițial în București, Ploiești și Slobozia.

„Activitatea mea profesională în acest domeniu a început în urma propriei experiențe a unui diagnostic oncologic, din lipsa de sprijin și consiliere psihologică pe care am resimțit-o la momentul respectiv. Grupul a fost creat special pentru a le veni în ajutor persoanelor care suferă de cea mai necruțătoare boală a secolului, cancerul. Programul vine ca o completare a tratamentului medical și se concretizează prin întâlniri terapeutice de grup dedicate pacienților și aparținătorilor acestora”, a declarat laureata premiului.

Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu

Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală a fost inițiat de Fundația Caritabilă a Familiei Rațiu și de Centrul Rațiu pentru Democrație în memoria lui Elisabeth Pilkington Rațiu, inițiatoare și președintă a filialelor Kensington și Chelsea ale MIND, organizație care militează pentru cauza sănătății mintale, cu sediul principal la Londra. Laureații sunt profesioniști sau organizații active în domeniul sănătății mintale în România, cu rezultate remarcabile în cercetare, servicii în domeniul sănătății mintale, educație și politici de sănătate. Câștigătorii edițiilor anterioare sunt: Ana Mariana Ilieș, fondatoarea Centrului de Zi „Sf. Maria” din Cluj-Napoca (2020); Prof. Daniel David, Universitatea Babeș-Bolyai (2019); Prof. Cătălina Tudose, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" și Dr. Bogdana Tudorache, psihiatru, Liga Română pentru Sănătate Mintală (2018); Prof. Mircea Miclea, Universitatea Babeș-Bolyai (2017). 

Fundația caritabilă a Familiei Rațiu

Fundația Caritabilă a Familiei Rațiu a fost înființată în 1979 la Londra de către Ion și Elisabeth Rațiu, pentru a susține proiecte de educație și cercetare în domeniul culturii și istoriei României, atât în România, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii. Fundația oferă anual aproximativ 100 de granturi pentru cursuri post-universitare, participări la conferințe, cursuri de scurtă durată sau proiecte de cercetare. De asemenea, acordă anual finanțare pentru proiecte inovatoare, în principal în România, care promovează arta și civilizația românească, patrimoniul, susțin mediul, dar și societatea civilă și democrația.

Centrul Rațiu pentru Democrație

Centrul Rațiu pentru Democrație a fost creat în 2004 la Turda, cu sprijinul Fundației Caritabile a Familiei Rațiu, pentru a păstra și duce mai departe principiile democratice și devotamentul lui Ion Rațiu (1917-2000) față de valorile democrației. De 17 ani, Centrul Rațiu pentru Democrație derulează proiecte cu impact la nivel local, național și internațional.

Back To Top