Categorie: Știri locale

Procurorii l-au reținut, pentru 24 de ore, pe Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, în urma audierilor derulate în cursul zilei de ieri și azi-noapte, într-un dosar privind falsificarea documentelor şi evidențelor electorale (VEZI DETALII).

Ancheta, în cadrul căreia miercuri au fost organizate 18 percheziții, iar 17 persoane au fost audiate, este derulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti și se referă la fapte care ar fi fost comise în contextul alegerilor locale din septembrie anul trecut.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice”, potrivit detaliilor din dosar furnizate, miercuri, de procurorii PCA Ploiești.

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop  crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să  înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Update: Potrivit unor surse apropiate anchete, și celelalte 16 persoane audiate în acest dosar, după perchezițiile de miecuri, au fost reținute pentru 24 de ore.

Back To Top