Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

vaccinul pediatric pfizer
Categorie: Știri locale

Șase centre din Prahova fac parte dn rețeaua națională de cabinete în care, de astăzi, se administrează vaccinul pediatric anti-Covid, la grupa de vârstă 5-11 ani.

Inițial, în Prahova au fost stabilite patru asemenea centre la Ploiești, Câmpina, Sinaia și Berceni. Înainte de demararea campaniei de imunizare la această grupă de vârstă, lista a fost completată cu cabinetele de la Măneciu și Vălenii de Munte.

VEZI ȘI: Centre din Prahova pregătite pentru a administra vaccinul pediatric anti-Covid

Primul dintre ele va fi deschis zilnic, în intervalul 8.00-20.00, iar al doilea va funcționa în fiecare după-amiază, în intervalul 14.00–20.00.

Vaccinul pediatric anti-Covid, administrat de astăzi, în centre din toată țara

Imunizarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani începe miercuri, 26 ianuarie, în peste 200 de centre din țară care pot fi identificate în platforma de programare după mențiunea “P-Ped”. În cazul vaccinării copiilor, sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech)  este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, ca și la celelalte grupe de vârstă eligibile. Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg, precizează autoritățile.

Studiul realizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a arătat că răspunsul imun la Comirnaty administrat la o doză mai mică (10 µg) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 µg) administrată celor peste 16 ani (măsurat prin nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2).

Zi liberă la data vaccinării

Părinții copiilor care sunt imunizați beneficiază de liber în ziua administrării vaccinului, iar copiii sunt scutiți de cursuri, conform unor reglementări legale adoptate în vara anului trecut.

VEZI ȘI: Miercuri începe vaccinarea anti-Covid la grupa de vârstă 5-11 ani. Copiii și părinți beneficiază de liber în ziua imunizării

Back To Top