cauza alertă mediu conpet
Categorie: Știri locale

Noi detalii privind incidentul produs vineri după-amiază, în zona de nord a Ploieștiului, au fost furnizate de Prefectura prahova. Într-un comunicat oficial, autoritățile județene indică și cauza probabilă a evenimentului.

"În urma avariei la o conductă ce a dus la scurgerea de produs petrolier direct pe sol, pe o suprafata de aproximativ 500 mp în municipiul Ploiești, prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu a cerut instituțiilor abilitate să facă verificările necesare pentru a stabili cauzele exacte ale acestui eveniment și să ia măsurile care se impun în asemenea cazuri.

Cauza probabilă este coroziunea conductei care se afla în pompare", se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Potrivit sursei cotate, Nanu le-a cerut instituțiilor deconcentrate să asigure în continuare delimitarea porțiunii respective pentru a oferi siguranța locuitorilor din zonă până când echipajele de intervenție și mentenanță ale societății pentru servicii specializate de transport petrolier vor definitiva reparația conductei și curățarea zonei.

VEZI ȘI: VIDEO EXCLUSIV APH: IMAGINI AERIENE Deversări de petrol în cartierul Albert, de la o instalație Conpet

Ulterior acestei informări, ISU Prahova a anunțat că este vorba despre o suprafață afectată de aproximativ 1.500 mp și că a fost alertată și Garda de Mediu.

VEZI ȘI: Exclusiv: ALERTĂ DE MEDIU PLOIEȘTI. Deversări de petrol în cartierul Albert, de la o instalație Conpet

Back To Top