Categorie: Știri naționale

Aproximativ 90 de salvatori - pompieri, polițiști și jandarmi - au intervenit, duminică seară, în campingul din localitatea Bulz (jud. Bihor), unde o furtună a ucis o persoane și rănit alte 16.

 

Potrivit prefectului județului Bihor, Ioan Mihaiu, în campingul de la Bulz erau circa o sută de persoane, care, când a început furtuna, s-au adăpostit în corturi și mașini, scrie Agerpres. Un bărbat de 60 de ani a murit, iar alte cinci persoane, între care și doi copii, au fost rănite după ce un copac s-a prăbușit peste mașina în care se aflau.
"Bilanț final: 17 victime, dintre care o persoană decedată, 3 victime în stare gravă și 13 cu diferite leziuni. Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat, iar căutările au fost oprite", au anunțat reprezentanții IGSU, după miezul nopții, la încheierea operațiunii de salvare.
"Dintre cele 16 persoane rănite, patru s-au prezentat cu mijloace proprii la unitatea de primiri urgențe din Huedin, trei la UPU Oradea, iar restul de nouă au fost transportate de echipajele de pompieri medicale și ale serviciului de ambulanță. La fața locului au fost prezenți 57 de pompieri militari. Planul roșu a fost sistat, victimele asistate medical, transportate la spital, iar căutările s-au finalizat", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana, cpt. Camelia Roșca.

Back To Top