Categorie: Administraţie

tce sediuCu toată că Transport Călători Express traversează o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar, toţi angajaţii operatorului de transport public al administraţiei ploieştene vor beneficia de majorări salariale, pe care le vor încasa începând din septembrie.

 

Măsura a fost luată în urma renegocierii contractului colectiv de muncă, expirat de mai bine de jumătate de an, explică reprezentanţii conducerii, care au mai precizat că au aprobat o majorare salarială medie de 150 de lei pe salariat, pentru toţi cei aproape 1.000 de oameni din fosta regie. Nu toţi vor primi, însă, 150 de lei, şefii de compartimente şi servicii interne fiind cei care au propus valorile pentru fiecare salariat în parte. Potrivit unor informaţii din interiorul TCE, cele mai mici majorări vor fi pentru muncitorii necalificaţi, care deja au avut parte de majorarea salariului minim pe economie şi care acum vor primi doar 10 lei în plus, în vreme ce majorarea cea mai mare ajunge la aproape 700 de lei, pentru câteva posturi de conducere.

Primele salarii majorate vor fi primit în luna septembrie. "Am aprobat o majorare medie cu 150 de lei de salariat. S-a negociat o sumă medie pe întreaga anvelopă salarială, apoi s-a împărţit bugetul pe compartimente şi servicii, iar fiecare şef a venit cu propuneri valorice pentru oamenii din subordine, respectând această valoare medie. Această măsură se aplică de la 1 august, ceea ce înseamnă că la lichidarea din data de 11 sau 12 septembrie vor fi plătite pentru prima dată aceste diferenţe", ne-a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE.

Această creştere a salariilor nu garantează, însă, şi siguranţa locului de muncă, reprezentanţii conducerii recunoscând că în continuare sunt discuţii pe tema unor disponibilizări.

"Vor exista discuţii pentru o modificare a organigramei, pe data de 31 este programată o şedinţă a Consiliului de Administraţie. În viziunea mea, trebuie făcute demersuri pentru eficientizare, care ar putea presupune şi disponibilizări, însă CA-ul va hotărî dacă se impun", a mai afirmat directorul TCE Ploieşti.

Back To Top