Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

În seara zilei de Sfântul Valentin, în Spaţiul Cultural „Decebalus” din localitatea Torrelaguna, aparţinând Comunităţii de Madrid (40 km nord de capitală), trei asociaţii româneşti au adus un omagiul oamenilor de cultură Arthur Silvestri şi Grigore Vieru (născut pe data de 14 februarie).

„Nu suntem singuri” şi „Aproape”

RoMadrid, o asociaţie a imigranţilor tineri exilaţi din România, Comunitatea Românilor din Spania şi organizaţia femeilor românce A Flor de Piel au organizat o seară de poezie şi muzică prin care au adus un omagiu poetului Grigore Vieru şi personalităţii complexe a românului Arthur Silvestri. Au fost interpretate poezii ale studentului la arhitectură Alexandru Dica dar şi fragmente din lucrările celor plecaţi recent dintre noi. Au fost citite pasaje din lucrarea lui Arthur Silvestri "Nu suntem singuri" şi din opera lui Grigore Vieru publicată în anul 1974 - „Aproape”. La finalul actului cultural organizatorii au "oferit "celor dispăruţi o medalie ca semn de omagiu. Un grup de muzică folk, „Duo Victoria”, şi Daniela Leatu, studentă la Conservatorul din Madrid, au interpretat, până în zori, pentru cele aproape 100 de persoane prezente, melodii de neuitat.

Schiţe biografice

Arthur Silvestri

Născut în anul 1953 la Drăgăneşti-Vlaşca (judeţul Teleorman) într-o familie de negustori aromâni (din partea mamei) şi de boieri olteni din familia Iancu Jianu. Strănepot al Mitropolitului Tit Simedrea - ultimul mitropolit al Bucovinei (1945), izgonit de pe scaunul mitropolitan de la Cernăuţi de către armata sovietică "eliberatoare". Arthur Silvestri a trecut în nefiinţă în zorii zilei de Sfântul Andrei, duminică, 30 noiembrie 2008, spre regretul comunităţii românilor din emigraţie, fără a-şi termina o serie de proiecte. Intenţiona, printre altele, să editeze un grup de publicaţii destinate Comunităţii Românilor din Spania.


Grigore Vieru

S-a născut în 14 februarie 1935 la Pereriţa (fostul judeţ Hotin), România, azi Republica Moldova. La viaţa şi opera poetului basarabean ne-am referit în ediţiile precedente ale publicaţiei noastre.
Este de reţinut faptul că, la 5 decembrie 2005, Grigore Vieru a suferit un accident suspect ce i-ar fi putut curma viaţa. Poetul s-a declarat convins că nu a fost vorba de o situaţie întâmplătoare şi banală. Pe 16 ianuarie 2009. poetul a suferit un grav accident de circulaţie şi a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. A încetat din viaţă pe data de 18 ianuarie a aceluiaşi an, la exact două zile după accident în Spitalul din Chişinău.

Back To Top