test
Categorie: Actual

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a atras atenția asupra rezultatelor testării elevilor pe bază de salivă și a spus că este ”surprinzător de mare” rata de teste fals pozitive înregistrate.

„Pentru mine este surprinzător de mare rata de teste fals pozitive, pentru fals negative, acolo înţeleg, dar pentru fals pozitive nu prea înţeleg. Cred că mai sunt încă probleme în a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta, ele au un interval de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute, vă dau un exemplu concret. Dacă depăşeşte intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv”, a spus Rafila. Ministrul  a precizat că „sunt lucruri care mai trebuie studiate”, adăugând însă că ”s-au găsit nişte persoane pozitive, înseamnă că au fost 16 copii care nu au mai transmis boala colegilor lor, şi lucrul ăsta este foarte important”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri dintre cele identificate pozitiv prin teste pe bază de salivă în cursul zilei de luni. Alte 22 de cazuri au fost infirmate, iar pentru restul se aşteaptă încă rezultatele.

Citește și Testarea elevilor, un haos. Ce spune ministrul interimar al Sănătății despre utilizarea testelor de salivă

Back To Top