scoala comuna rafov
Categorie: Știri locale

Autoritățile din Râfov au semnat, recent, contractul de finanţare pentru proiectul „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile, respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activității didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, Comuna Rîfov, Județul Prahova”.

Proiectul, anunțat de APH încă din luna iunie (VEZI DETALII), este derulat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, axa prioritară 2: Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, acţiunea 2.3.3: îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură - secţiunea e-educaţie, număr contract 226/233t/21.07.2021.

Obiectivul general al proiectului

Prin acest demers, administrația locală urmărește dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu on-line, pentru a asigura în bune condiţii desfăşurarea activităţilor didactice.

Zeci de laptopuri și aproape 400 de tablete

Astfel, vor fi achiziționate 26 de laptopuri, 19 table interactive, 19 sisteme All-in-one, 362 de tablete școlare cu abonament la internet, 19 camere web și 19 routere wireless.

Proiectul mai include asigurarea, pentru cele 19 săli de clasă, a instalării, configurării, punerii în funcţiune, creării unei rețele LAN care va facilita desfășurarea orelor de clasă on-line.

Valoarea totală a proiectului este de 854.341,69 lei, din care 824.858,01 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Data finalizării este 19 noiembrie 2021 ceea ce înseamnă că, până la finalul acestui an, echipamentele dorite vor ajunge în dotarea școlilor din comuna Râfov.

O continuare firească a eforturilor de la începutul pandemiei

În primăvara anului trecut, administrația locală din Râfov a fost una dintre primele din județ care a anunțat achiziția de echipamente IT pentru elevi, în contextul în care, peste noapte, cursurile au trecut în on-line, în contextul pandemiei (VEZI DETALII). Atunci, prioritate au avut elevii care ar fi urmat să susțină examenele naționale, dar auroitățile au început imediat demersurile pentru realizarea proiectului concretizat acum și care asigură condiții optime pentru derularea, la nevoie, a orelor on-line.

Back To Top