Categorie: Administraţie

De marți, 1 august, sunt în vigoare noile tarife practicate de Transport Călători Express, operatorul de transport public din Ploiești. Pentru un abonament care până luni costa 63 de lei/ lună călătorii plătesc, de acum, 122 de lei.

 

Pe lângă impactul pe care orice scumpire îl are pentru cel care o suportă, cea intrată în vigoare la Ploiești este resimțită cu atât mai mulți în municipiul unde majoritatea călătorilor a beneficiat, vreme de doi ani, de transport în comun gratuit, iar apoi a plătit în jur de 60 de lei/lună pentru dreptul de a circula oricând, pe orice traseu. Acum, acest tarif nu mai este valabil nici măcar pentru abonamentul pe o singură linie, care a ajuns să coste 85 de lei. Același abonament, pe două trasee, costă de acum 110 lei, iar cel pe toate traseele - 122 de lei.
În variantele săptămânale, tarifele au fost stabilite la 20, 25, respectiv 28 lei.
Elevii și studenții beneficiază de reducere de 50%, la abonamente pe un traseu sau pe toate traseele. Ei plătesc, așadar între 10 lei/săptămână pentru abonamentul pe o linie și 55 lei/lună pentru abonament pe toate liniile.
Un bilet de suprataxă costă în continuare 63 de lei, în timp ce unul cu o călătorie costă 2 lei.
Pentru o legitimație TCE nenominală, valabilă o zi, pe toate traseele, călătorul plătește 4 lei.
Noile tarife au fost stabilite printr-o hotărâre adoptate vineri de Consiliul Local Ploiești. Propunerea de majorare a fost făcută încă din primăvară de către TCE Ploieşti, societatea confruntându-se cu o situaţie financiară deosebit de grea, după ce a pierdut două litigii, cu Fisc-ul şi cu Serviciul Public Finanţe Locale, care îi aduc datorii uriașe.

NOILE TARIFE TCE PLOIEȘTI, valabile din 01.08.2017:

Back To Top