Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

lacat portiDin data de 18 octombrie, întreaga activitate a secţiei din Iaşi a Institutului Cantacuzino va fi sistată definitiv. Decizia le aparţine reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat al MS, „secţia de la Institutul Cantacuzino Iaşi a fost închisă încă din anul 2010 din cauza tehnologiilor de fabricaţie care nu mai sunt acceptate de către Agenţia Naţională a Medicamentului, drept pentru care licenţele de fabricaţie au fost anulate. Ministerul Sănătăţii va încerca din anul 2014, în limita fondurilor bugetare, să transfere o parte din producţia de la Iaşi la Institutul Cantacuzino Bucureşti, în acest sens fiind necesare o serie de investiţii".

Din 18 octombrie, angajaţii vor intra în şomaj. Până în prezent, 23 din cei 34 de angajaţi au primit preavize, titrează bzi.ro.

Institutul din Iaşi producea vaccinuri care nu mai sunt fabricate nicăieri în ţară, printre care cel antitetanos. Produsul va fi importat la preţul de 43 de lei faţă de 2 lei cât costa cel românesc. De asemenea, Institutul din iaşi a mai produs imunumodulatori care nu au echivalent în străinătate: polidin, Orostim, IBC 10, Bronhodin, Aerodin.
Cantacuzino asigura securitatea epidemiologică a României şi independenţa faţă de producătorii externi, asigurând vaccinurile din programul national de imunizări, dar şi substanţele din rezerva antiepidemică, necesare în caz de calamităţi, epidemii, pandemii, mai relatează sursa citată. Tot la Iaşi era singura secţie producătoare de vaccin BCG din Europa, Institutul Cantacuzino fiind unul din cei 7 producători europeni şi 11 producători internaţionali de vaccin antigripal, dispunând şi de laboratoare de referinţă pentru alerta epidemiologică. Drept urmare, Institutul Cantacuzino este considerat de importanţă strategică pentru România.

Decizia a fost deja criticată, fiind considerată „neinspirată". Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a precizat că „România nu va mai produce peste 21 de vaccinuri, seruri şi imunodulatori şi va deveni dependentă de producţia externă, fiind nevoită să le importe la preţuri şi de peste 20 de ori mai mari. Totododată, închiderea institutului implică şi distrugerea unui adevărat simbol al cercetării medicale româneşti".

Deşi soluţii au fost propuse pentru salvarea Institutului (trecerea în coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi asigurarea finanţării necesare redeschiderii liniei de producţie), acestea au fost respinse.

Back To Top