Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

consultatie medicPachetul de bază în sănătate a fost publicat marţi, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, şi propus dezbaterii publice. Ministrul Eugen Nicolăescu a precizat care sunt principalele modificări pe care le propune la Legea Sănătăţii. VEZI PROIECTUL MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII.

 

Pachetul de servicii medicale de bază se referă la toate acţiunile medicale gratuite pentru pacienţi, indiferent dacă aceştia sunt sau nu asiguraţi. Pachetul de bază este dimensionat la nivelul bugetului pe care şi-l permite România, a precizat, marţi, ministrul de resort, citat de Agerpres.

Ne-am dori ca pachetul de bază să intre în vigoare în ianuarie 2014, la următorul exerciţiu bugetar, dar având în vedere că în luna ianuarie sunt multe zile libere, cred că un termen rezonabil va fi 1 februarie 2014. Realizarea pachetului de bază s-a bazat pe dovezi, pe date statistice, care au fost utilizate şi prelucrate de specialişti. Am lucrat cu elita medicinei româneşti, profesori universitari, academicieni", a spus ministrul, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, pachetul cuprinde o mare componentă de prevenţie şi va reduce şpăgile din sistem pentru că, odată cunoscând serviciile la care are dreptul în mod gratuit, oricine va putea face diferenţa între dreptul său legal şi o favoare din partea medicului.

Prin pachetul de bază, va fi susţinută financiar mai ales medicina primară, medicii de familie urmând să acorde gratuit servicii de prevenţie, maxim patru consultaţii pe an pentru o perosană şi urgenţele medicale. Pacienţii vor avea posibilitatea să diferenţieze tipul de consultaţii: scurte, standard şi lungi.
Cele scurte vor dura cinci minute la cabinet sau la domiciliul pacientului. Doctorul va asculta istoria scurtă a bolii pacientului şi va acorda o examinare clinică limitată, după care va prescrie medicaţia necesară, concediul medical, urmărirea indicaţiilor medicale, după care va înregistra informaţiile clinice în dosarul pacientului, consultaţia putând fi dată la cabinet sau domiciliu.

Consultaţiile standard vor cuprinde anamneza detaliată, examinarea clinică specifică specialităţii, stabilirea planului de investigaţii cu interpretare, stabilirea planului de management al bolii inclusiv acte de suport (prescripţie, concediu medical, scrisoare medicală, înregistrarea detaliilor clinice în dosarul pacientului), iar durata medie a consultaţiei va fi de 20 de minute.

Consultaţia lungă (sau complexă) va avea o durată medie de 40 de minute şi va cuprinde anamneza detaliată, examinarea clinică specifică specialităţii, stabilirea planului de investigaţii şi interpretare, stabilirea şi implementarea planului de management al bolii care va fi transmis şi medicului de familie, acordarea îngrijirii preventive şi consiliere specifică specialităţii, urmată de înregistrarea datelor clinice, mai titrează Agerpres.

Pachetul de servicii medicale de bază va cuprinde şi urgenţele, anumite analize de laborator, de imagistică şi anumite servicii de spitalizare, iar ministrul Sănătăţii susţine că toate acestea „înseamnă mult mai mult decât ce obţin oamenii astăzi".

VEZI AICI PROIECTUL MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII.

Back To Top