Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

cutremurCutremurul de 5,5 grade din dimineaţa zilei de duminică, 6 octombrie, a fost, potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Fizica Pământului, un seism de mică intensitate, care era aşteptat şi care nu trebuie să ne îngrijoreze.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţă, în Vrancea. Seismul a fost înregistrat la ora 04.37, la o adâncime de 134 de kilometri şi a fost resimţit în mai multe zone ale ţării, dar şi la Chişinău, în Republica Moldova, după cum spun specialiştii. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP), epicentrul a fost la o distanţă de 39 de kilometri de Focşani, 41 de Râmnicu Sărat, 46 de Covasna, 50 kilometri de Mărăşeşti şi 58 de Târgu Secuiesc.
Cutremurul a fost urmat, la ora 5.10, de o replică având o intensitate de 2,7 grade. Considerat cel mai puternic seism din ultimii patru ani, a fost resimţit mai ales la etajele înalte ale blocurilor şi a stârnit panică în rândul populaţiei.

Cu toate acestea, specialiştii INFP susţin că un astfel de seism nu trebuie să ne îngrijoreze. Potrivit lui Ştefan Tătaru, responsabil în cadrul Observatorului Seismologic „Dr. Radu Cornelius", aflat la 18 km de zona epicentrului, în localitatea Vrâncioaia, seismul de duminică dimineaţă nu pare să aibă legătură cu cele peste 200 de cutremure produse în ultimele două săptămâni în comuna Izvoarele, judeţul Galaţi. „A fost un cutremur care s-a simţit destul de tare şi care a ieşit din cutremurele obişnuite. Orice cutremur a cărui magnitudine depăşeşte 4,5 grade pe scara Richter este demn de luat în seamă. Epicentrul a fost la o distanţă de aproximativ 18 kilometri de Vrâncioaia, spre Nehoiu. Nu pare să existe o legătură între cutremurul de la noi şi cele de la Galaţi, dar acest lucru va fi analizat de specialişti. Acolo sunt cutremure de suprafaţă, iar la noi a fost un cutremur de mare adâncime. Se aştepta ca în Vrancea să fie un cutremur mai mare şi s-a tot vorbit despre asta. Sperăm că acesta a fost seismul de mai mare intensitate de care s-a tot vorbit în ultima perioadă. Sperăm ca, odată cu declanşarea lui, pământul să se fi eliberat de energie şi să urmeze o perioadă mai calmă. Oamenii aici nu s-au speriat prea tare. Majoritatea caselor sunt fără etaj şi din lemn şi nu sunt probleme mari. Oricum, a fost un cutremur care a speriat pe multă lume şi sperăm ca cutremurul de care să tot vorbea să fie acesta şi să nu mai urmeze şi altele", a spus Ştefan Tătaru pentru monitorulvn.ro.

Back To Top