Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

greva avertisment prahovaPeste 7.000 de membri ai Sindicatului „Şcoala Prahovei" au intrat, de luni dimineaţă, în grevă de avertisment, până miercuri, 9 octombrie. Cadre didactice, cadre nedidactice şi personal auxiliar din şcolile prahovene au luat decizia de a demara acţiunile de protest purtând banderole albe pe braţ în timpul cursurilor.

Potrivit liderului Sindicatului „Şcoala Prahovei", Ionuţ Duţă, încă din primele ore de protest au luat parte la greva de avertisment între 7.000 şi 7.300 de membri ai sindicatului din Învăţământul prahovean, din cei 8.214, în total, conform recensământului realizat în urmă cu o lună şi comandat de către Ministerul Educaţiei şi confirmat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Este prima formă de protest din cele trei permise de legislaţia actuală. Este o grevă de avertisment (japoneză) prin care este purtată o banderolă albă la mână. Cursurile nu vor fi întrerupte. Este o formă de protest graduală, urmată, în zilele de 16-17 octombrie, de un apel public şi adresarea scrisori deschise tuturor parlamentarilor din judeţ, cu revendicările noastre. Pe data de 24 octombrie vom pregăti un miting în faţa Prefecturii, la care dorim participarea a 200-300 de persoane", ne-a declarat preşedintele Sindicatului „Şcoala Prahovei", Ionuţ Duţă.

La nivel naţional, propunerea din partea judeţului Prahova a fost de continuare a protestelor cu două acţiuni. Prima este pichetarea Ministerului Educaţiei în cascadă, timp de şase zile, la care să participe, pe rând, cadrele didactice din cele şase sectoate ale Bucureştiului, împreună cu câte 50-100 de manifestanţi din judeţele ţării, programată şi coordonată de către FSLI. Cea de-a doua acţiune propusă de noi reprezintă un miting de dimensiuni mari, la care procentul de 30% - în jur de 4.000 - dintre participanţi să fie asigurat de către Bucureşti, iar restul de către judeţele ţării: 8.000 – 10.000 de protestatari, dintre care din Prahova 350-400 de oameni. Această acţiune va avea loc doar dacă membrii din teritoriu sunt de acord, pentru că fără suport ea nu poate fi realizată", ne-a mai explicat preşedintele Sindicatului „Şcoala Prahovei".

REVENDICĂRILE PE ÎNŢELESUL TUTUROR

- Alocarea, începând cu anul 2014, a minimum 6% din P.I.B. pentru Educaţie, conform art.8 din Legea Educaţiei Naţionale şi creşterea ponderii cheltuielilor de personal pentru învăţământ, din totalul cheltuielilor de personal din sectorul public. Termen: data adoptării, de către Guvernul României, a proiectului Legii Bugetului de stat pentru anul 2014.

- Modificarea Legii Educaţiei Naţionale, inclusiv în ceea ce priveşte statutul personalului didactic, astfel încât să se elimine discriminările existente în prezent şi să conducă la creşterea calităţii actului de instrucţie şi educaţie, dar şi la creşterea gradului de implicare a cadrelor didactice în luarea deciziilor. Principalele modificări care se impun sunt:
      - Reintroducerea normei de predare de 16 ore pe săptămână pentru personalul didactic care are peste 25 de ani vechime în învăţământ şi gradul didactic I;
      - Decontarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice să se facă de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei Naţionale;
      - Introducerea prevederilor Legii nr. 315/2006 privind stimularea achiziţionării de cărţi sau programe educaţionale pe suport electronic;
      - Reintroducerea sporului de doctorat;
      - Posibilitatea pensionării anticipate, cu cel puţin 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei;
      - Acordarea gradaţiei de merit şi pentru personalul didactic auxiliar;
      - Introducerea posibilităţii dobândirii de către cadrele didactice a celei de-a doua specializări, prin programe de conversie profesională, cu finanţare de la bugetul de stat;
Termen: 30 Noiembrie 2013

- Adoptarea unei legi de salarizare, prin care salariile profesorilor debutanţi să crească cu 50 %, iar raportul dintre salariul de bază maxim al funcţiei didactice şi cel minim să fie de 2:1. Aceasta este singura soluţie pentru ca meseria de dascăl să devină motivantă şi tinerii performanţi să fie atraşi către cariera didactică. De asemenea, se impune majorarea salariilor personalului nedidactic, având în vedere faptul că actualele venituri ale acestei categorii de salariaţi le permit un trai sub limita de subzistenţă. Termen: înainte de adoptarea Legii Bugetului de stat pentru anul 2014.

- Depolitizarea învăţământului în sensul că, în dobândirea funcţiei de director al unităţii de învăţământ, rolul determinant să revină colectivului unităţii şi nu factorilor politici. Termen: 30 Aprilie 2014

- Regândirea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor, în sensul de a se pune accent pe latura formativă şi nu pe cea informativă, iar prin evaluare să se verifice capacitatea elevilor de a aplica practic cunoştinţele dobândite, pentru a face faţă cerinţelor în schimbare şi competiţiei de pe piaţa forţei de muncă. Termen: 31 August 2014.

Dacă doalenţele noastre nu vor fi respectate la termenele stabilite, vom recurge la următoarele forme de protest legale, până la grevă pentru o anumită perioadă de timp sau chiar nelimitată", ne-a mai precizat preşedintele Sindicatului „Şcoala Prahovei", Ionuţ Duţă.

Foto: bzf.ro

Back To Top